ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μουντιάλ: Προκαλούν οι Κροάτες-Αφιέρωσαν την πρόκριση επί της Ρωσίας στην Ουκρανία (βίντεο)

Μουντιάλ: Προκαλούν οι Κροάτες-Αφιέρωσαν την πρόκριση επί της Ρωσίας στην Ουκρανία (βίντεο)

Μετά τους Αλβανούς της Ελβετίας, σειρά των Κροατών να αναμείξουν την πολιτική με το ποδόσφαιρο και να προκαλέσουν χωρίς λόγο.Ο Κροάτης σκόρερ της παράτασης Ντ.Βίντα και μέλος του προπονητικού επιτελείου της Κροατίας φαίνονται σε βίντεο να αφιερώνουν την πρόκριση επι της Ρωσίας στην Ουκρανία.Όπως ήταν φυσικό αυτό ήταν κάτι που εξόργισε τους Ρώσους οι οποίοι φέρθηκαν στους Κροάτες (όπως και σε όλες τις ομάδες άλλωστε) με το καλύτερο τρόπο και φρόντισαν να μην τους λείψει τίποτα το καιρό που βρίσκονται στη Ρωσία. Αναμένεται η απόφαση της ΦΙΦΑ.

Ο Ντιμαγκόι Βίντα ήταν ο άνθρωπος που έβαλε μπροστά την Κροατία στην παράταση του αγώνα με την Ρωσία για την προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κι ένας από τους παίκτες που ευστόχησαν στη διαδικασία των πέναλτι, ωστόσο βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA και η συμμετοχή του στον ημιτελικό της Τετάρτης κόντρα στην Αγγλία εξαρτάται από την ετυμηγορία της!

Ο έμπειρος αμυντικός, ο οποίος αγωνίζεται στην Τουρκική Μπεσίκτας, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο μαζί με τον παλαίμαχο Κροάτη άσο και νυν μέλος του προπονητικού τιμ Όγκνιεν Βούκοβιτς, να αφιερώνουν την πρόκριση της ομάδας τους επί της οικοδέσποινας σε όλη την Ουκρανία, αλλά και στην πρώην ομάδα τους Ντινάμο Κιέβου.

«Δόξα στην Ουκρανία!» ακούγεται να λέει ο Βίντα και η συγκεκριμένη φράση είναι το μότο που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί εθνικιστές μετά την κρίση που ξέσπασε το 2014 και οδήγησε στην προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία, η οποία υποστηρίζει τις κινήσεις ανεξαρτησίας της ρωσόφωνης μειονότητας της Ουκρανίας.

«Αυτή η νίκη είναι για την Ντιναμό Κιέβου και την Ουκρανία…», συμπληρώνει ο Βούκοβιτς ο οποίος μετά από 55 συμμετοχές στην Εθνική Κροατίας αποσύρθηκε από την Εθνική μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και πλέον είναι σκάουτερ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις στη Ρωσία με τη FIFA να επιλαμβάνεται άμεσα του θέματος και εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας τόνισε χαρακτηριστικά: «Επεξεργαζόμαστε τις διάφορες αναφορές για το συγκεκριμένο αγώνα και τις πιθανές αποδείξεις για το εν λόγω περιστατικό. Πρέπει να γίνει όμως αντιληπτό ότι μέχρι ότου αξιολογήσουμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες δεν μπορούσε να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω”.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου η FIFA ήρθε αντιμέτωπη με ανάλογο περιστατικό όταν οι Τσάκα, Σακίρι πανηγύρισαν τα γκολ της Ελβετίας εις βάρος της Σερβίας σχηματίζοντας τον αετό της Μεγάλης Αλβανίας και τελικά τιμωρήθηκαν με χρηματικό πρόστιμο.

Ωστόσο σύμφωνα με το άρθρο 54 του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA (ο οποίος γενικά απαγορεύει τα μηνύματα πολιτικού περιεχομένου) «όποιος προκαλεί το κοινό κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τιμωρείται με αποκλεισμό δύο αγώνων και μίνιμουμ χρηματικό πρόστιμο 5.000 ελβετικών φράγκων».

Κι αντιλαμβανόμενος ότι η κίνηση του έχει προκαλέσει όλη τη ρωσική κοινωνία, ενώ η συμμετοχή του στον ημιτελικό με την Αγγλία είναι αμφίβολη, ο Βίντα σήμερα προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι «ήταν ένα αστείο… Η νίκη μας είναι για την Κροατία και δεν υπάρχει χώρος για την πολιτική. Έχω πολλούς φίλους στην Ντινάμο Κιέβου και δεν έκρυβε κάτι άλλο το μήνυμα μου. Συμπαθώ τον κόσμο της Ρωσίας και ήταν πραγματικά ένα αστείο».

Δείτε το επίμαχο βίντεο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/GazetaRu/status/1015738218011070469

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.