Με απλή επίπληξη τιμώρησε τον Κροάτη Βίντα για το πολιτικό μήνυμα κατά της Ρωσίας η FIFA

Με απλή επίπληξη τιμώρησε τον Κροάτη Βίντα για το πολιτικό μήνυμα κατά της Ρωσίας η FIFA

Με απλή επίπληξη τη γλίτωσε ο Ντομαγκόι Βίντα για το βίντεο που τον δείχνει να αφιερώνει στην Ουκρανία την πρόκριση της Κροατίας επί της Ρωσίας στους 4 του Μουντιάλ της Ρωσίας.

«Επιβεβαιώνουμε ότι η πειθαρχική επιτροπή της FIFA έστειλε επίπληξη στον Βίντα για το βίντεο με τη δήλωσή του μετά τον αγώνα της Κροατίας με τη Ρωσία» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Ο ίδιος ο Βίντα λίγο νωρίτερα προχώρησε σε επίσημη απολογία για την κίνησή του.

Στην απολογία του ο Βίντα αφού ρίχνει ευθύνες στα Μέσα Ενημέρωσης για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασαν το βίντεο στη συνέχεια υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλει κανέναν.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βίντα στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η κροατική ομοσπονδία ποδοσφαίρου:

«Λυπάμαι που κάποιοι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης ερμήνευσαν την επικοινωνία μας με τέτοιο τρόπο, σίγουρα δεν υπήρχε κανένα πολιτικό μήνυμα, αλλά απλά ευχαριστώ για τη στήριξη της Ουκρανίας, όπου με τον Βουκόγιεβιτς περάσαμε πολλά χρόνια. Πρόθεσή μου δεν ήταν να προσβάλω κανέναν.

Σε ό,τι αφορά την καριέρα μου, είχα συναδέλφους από πολλές χώρες και τους σέβομαι όλους, και όπως έχω πολλούς φίλους στην Ουκρανία, έχω αρκετούς και στη Ρωσία, και είμαι υπερήφανος για όλους αυτούς. Ελπίζω ειλικρινά ότι αυτό το μήνυμα δεν θα γίνει κατανοητό ως οτιδήποτε άλλο, αλλά ως έκφραση ευγνωμοσύνης στους φίλους μας στην Ουκρανία για την υποστήριξή τους, όχι στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία, αλλά σε ολόκληρο το Παγκόσμιο Κύπελλο».

«Η Ομοσπονδία της Κροατίας ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ζητήσει από όλους τους Κροάτες παίκτες «να απέχουν από οποιαδήποτε μηνύματα θα μπορούσαν να ερμηνευθούν πολιτικά στο μέλλον», ανέφερε ο στόπερ της Μπεσίκτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.