Μουντιάλ 2018: Κροατία και Αγγλία – Μπορούν τα «λιοντάρια» να φτάσουν μέχρι το τέλος;

Μουντιάλ 2018: Κροατία και Αγγλία – Μπορούν τα «λιοντάρια» να φτάσουν μέχρι το τέλος;

Το τελευταίο εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής θα διεκδικήσουν σήμερα στις 21:00 (ΕΡΤ1) Κροατία και Αγγλία σε έναν αγώνα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο ημιτελικός των αουτσάιντερ καθώς κανείς δεν περίμενε στην αρχή του Μουντιάλ ότι κάποια από τις ομάδες αυτές θα κατάφερνε να φτάσει στον αγώνα του Λουζνίκι στις 15 Ιουλίου.

Με κύριο χαρακτηριστικό την ομοιογένεια και την ομαδικότητα οι Κροάτες απέκλεισαν Δανούς και Ρώσους με τα «τρία λιοντάρια» να αποκλείουν Κολομβία και Σουηδία αν και κανείς δεν ξεχνά ότι και δύο ημιφιναλίστ, βρέθηκαν στην «βατή» πλευρά των διασταυρώσεων, αποφεύγοντας ομάδες όπως η Βραζιλία, η Γαλλία, η Αργεντινή και το Βέλγιο.

Η εικόνα που έδειξαν μέχρι σήμερα, πάντως, δικαιώνει την παρουσία τους στο σημερινό αγώνα.

Οι Κροάτες και κυρίως ο Ζλάτκο Ντάλιτς, έχει καταφέρει να κρατήσει τα αποδυτήρια και να καλλιεργήσει ένα οικογενειακό κλίμα, που αποτελεί «ασπίδα» σε ο,τιδήποτε μπορεί να χαλάσει την ηρεμία και την στοχοπροσήλωση της ομάδας.

Οπως συνέβη με τον επιθετικό της Μίλαν (σ.σ. αποχωρεί από τον ιταλικό σύλλογο) Νικόλα Κάλινιτς, ο οποίος απεβλήθη από την αποστολή επειδή αρνήθηκε να μπει αλλαγή. Και όπως συνέβη με τον βοηθό του Ντάλιτς, Όγκνιεν Βουκόγιεβιτς, ο οποίος εμφανίσθηκε σε βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης -μαζί με τον στόπερ Ντομαγκόϊ Βίντα- ν΄ αφιερώνουν την πρόκριση επί της Ρωσίας, στην Ουκρανία.

Το πρώτο περιστατικό, δεν επηρέασε στο παραμικρό την ομάδα και απομένει να διαπιστωθεί εάν θα συμβεί κάτι ανάλογο και στον ημιτελικό.

Ο νεαρός τεχνικός, που δεν θα έχει στην διάθεση του, τον Σίμε Βρσάλικο, έχει εμφυσήσει στους παίκτες του όλα τα μυστικά του 4-2-3-1. Με τον Σούμπασιτς εγγύηση κάτω από τα δοκάρια, η τετράδα των Τσόρλιουκα, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς φαίνεται έτοιμη για την αντιμετώπιση των Αγγλων μεσοεπιθετικών, την ώρα που οι Μπρόζοβιτς και Ράκιτιτς, αναλαμβάνουν τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή.

Ο Λούκα Μόντριτς, ηγέτης της ομάδας, θα έχει ελεύθερο ρόλο στα τελευταία δύο τρίτα του γηπέδου, ενώ οι Πέρισιτς και Ρέμπιτς θα παίξουν λίγο πίσω από τον Μάντζουκιτς.

Οσον αφορά στον Γκάρεθ Σαουθγκέϊτ, προτιμά το 3-5-2 και τις παραλλαγές του, με τον Λίνγκαρντ ν΄ αποτελεί το «κλειδί» της ομάδας, καθώς έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων σε όλο το γήπεδο.

Ο Πίκφορντ κάνει καταπληκτικό τουρνουά και έχει ανεβάσει αισθητά το «κασέ» του, όπως και η τριάδα της άμυνας, καθώς οι Γουόκερ, Στόουνς και Μαγκουάιρ εντυπωσιάζουν σε κάθε αγώνα. Μάλιστα ο τελευταίος δείχνει ανίκητος και στις δύο περιοχές, αποτελώντας απειλή για τον αντίπαλο και εγγύηση στις στημένες φάσεις. Οι Τρίπιερ και Γιανγκ, καλύπτουν άριστα τις πτέρυγες, την ώρα που οι Χέντερσον και Αλι αναλαμβάνουν την αυξομείωση του ρυθμού από την μεσαία γραμμή και οι Στέρλινγκ και Κέϊν, αποτελούν την «γραμμή κρούσης».

Καθοριστικό ρόλο για την πρόκριση, ενδέχεται να παίξει η καταπόνηση των ποδοσφαιριστών, δεδομένου ότι οι Αγγλοι προέρχονται από σχετικά εύκολη επικράτηση επί της Σουηδίας, αλλά παράταση και πέναλτι σε βάρος της Κολομβίας. Περισσότερο επιβαρυμένοι είναι οι Κροάτες, που έφθασαν στα ημιτελικά, μετά από δύο παρατάσεις και πέναλτι (σ.σ. με Δανία και Ρωσία).

Διαιτητής: Τσουνεϊτ Τσακίρ (Τουρκία)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Τσόρλιουκα, Στρίνιτς, Λόβρεν, Βίντα, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Μπροζόβιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέϊτ): Πίκφορντ, Τρίπιερ, Στόουνς, Μαγκουάϊρ, Γουόκερ, Γιανγκ, Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Αλι, Κέϊν, Στέρλινγκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.