Super League: Ιδανικό ξεκίνημα για τον ΠΑΣ- «Έκλεισε το σπίτι» του Αστέρα με 2-1

Super League: Ιδανικό ξεκίνημα για τον ΠΑΣ- «Έκλεισε το σπίτι» του Αστέρα με 2-1

Ιδανικό ποδαρικό για τον ΠΑΣ Γιάννινα στη νέα Σούπερ Λίγκα!

Οι Ηπειρώτες άντεξαν στην πίεση του Αστέρα και έφυγαν με μεγάλο διπλό από την Τρίπολη, το πρώτο στην ιστορία τους, 2-1!

Στο 6’ ο Ναδάλες άνοιξε το σκορ για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» (το πρώτο χρονικά γκολ στο φετινό πρωτάθλημα), ενώ στο 19’ ο Μαυροπάνος διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Οι Αρκάδες κατάφεραν με την έναρξη του δεύτερου μέρους να μειώσουν με τον Καλτσά, αλλά… δεν έφτασαν στην πηγή.

Πολύ καλά στημένη η ομάδα του Πετράκη, «απενεργοποίησε» πλήρως στα πρώτα 45’ αυτή του Βεργέτη, η οποία έβγαλε πολλά επιθετικά προβλήματα και αδυναμίες στα μετόπισθεν. Στην «επανάληψη», ο Αστέρας επιχείρησε να… αλλάξει τα δεδομένα, έγινε ελαφρώς πιο κινητικός με Μάσα-Δουβίκα, αλλά έμεινε… με άδεια χέρια. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο «μονομάχοι» στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Το ματς

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει πιο ιδανικά το παιχνίδι (για όλους πλην του Αστέρα, βεβαίως). Κι αυτό γιατί όχι μόνο είδαμε γκολ… από τα αποδυτήρια, αλλά και γιατί ήταν γκολάρα! Μόλις στο 6’, λοιπόν, ο Ναδάλες είχε την εντυπωσιακή έμπνευση να κρεμάσει με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά (σχεδόν από το ύψος της μεγάλης περιοχής) τον –εκτός θέσης- Αθανασιάδη και να γράψει το 0-1 για τον ΠΑΣ! Οι γηπεδούχοι ήταν φυσιολογικά σοκαρισμένοι από αυτή την εξέλιξη και χρειάστηκαν μερικά λεπτά προκειμένου να δείξουν κάποια υποτυπώδη αντίδραση… Πάνω, όμως, που επιχείρησαν να ανεβάσουν ρυθμούς, ήρθε και δεύτερο σοκ από τον εξαιρετικά στημένο «Άγιαξ της Ηπείρου».

Η κακή ανασταλτική λειτουργία των Αρκάδων σε εκτέλεση κόρνερ στο 19’, έδωσε το δικαίωμα στον 20χρονο αμυντικό Μαυροπάνο να πηδήξει ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας, να πιάσει καρφωτή κεφαλιά και να κάνει το 0-2 για τους Ηπειρώτες, με τον κόσμο τους στο πέταλο να πανηγυρίζει έξαλλα! Οι παίκτες του Βεργέτη είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν… καπάκια, αλλά ο Μανιάς δεν μπόρεσε να πιάσει καλά τη μπάλα και να την σπρώξει εξ επαφής στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει το σκορ. Αυτή ήταν, ουσιαστικά, η μόνη μεγάλη φάση του Αστέρα στο πρώτο μέρος. Οι μεσοεπιθετικοί του (πλην του Μαντιντά που το πάλευε και του Μανιά που ήταν κινητικός ανάμεσα στα στόπερ) ήταν σε κακό βράδυ, δεν υπήρχε η παραμικρή δημιουργία, ενώ ο ΠΑΣ σε κάθε αντεπίθεση έμοιαζε ιδιαίτερα επικίνδυνος, εκμεταλλευόμενος τα κενά του αντιπάλου του στα μετόπισθεν. Αν, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική πάσα, ίσως να ‘χαν κλειδώσει από… πολύ νωρίς το διπλό στην Τρίπολη κόντρα σε έναν άνευρο, άγευστο και ανούσιο Αστέρα.

Ο Βεργέτης είχε αντιληφθεί το σαφές επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του, γι’ αυτό και με την έναρξη του δεύτερου μέρους έριξε στο ματς τον Μάσα. Ο Αργεντινός δεν άργησε να δικαιώσει τον προπονητή του. Μόλις στο 49’, έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Καλτσά, αυτός έφυγε στην πλάτη του Μιχαήλ και εκτελώντας από πλάγια θέση (με τον Βελλίδη να έχει βγει από την εστία του για να του κλείσει το οπτικό πεδίο), μείωσε σε 1-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Το γκολ έδωσε… φτερά στα πόδια των Αρκάδων, οι οποίοι είχαν κλείσει τον ΠΑΣ στα καρέ του και πίεζαν ασφυκτικά για το comeback. Και θα μπορούσαν στο 64’ να είχαν ισοφαρίσει, ωστόσο ο Βελλίδης νίκησε τον Καλτσά σε τετ-α-τετ και κράτησε το προβάδισμα για τους Ηπειρώτες.

Τα λεπτά περνούσαν, αλλά η ομάδα του Πετράκη άντεχε στο πρέσινγκ. Και είναι αλήθεια πως μετά το 70’ κέρδισε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, μην επιτρέποντας στον Αστέρα το… μονότερμα που είχε προηγηθεί. Το τελευταίο τέταρτο του αγώνα δεν έκρυβε κάποιο γκολ, αλλά έκρυβε αρκετές συγκινήσεις. Κι αυτό γιατί οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε εναλλάξ χαμένες ευκαιρίες, είτε για την ισοφάριση, είτε για τη διεύρυνση του προβαδίσματος. Ο Χαλκιαδάκης, για τον ΠΑΣ, σημάδεψε μόλις άουτ με ωραίο γυριστό σουτ, ενώ ο νεαρός Δουβίκας για τους Αρκάδες σημάδεψε τον… Βελλίδη και όχι τη γωνία του τέρματός με κεφαλιά-ψαράκι στο 77’.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο 82’ ο Κοζορώνης προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη κι έξι λεπτά αργότερα, στην αντίπερα όχθη. Τότε που ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε σέντρα-σουτ από τα δεξιά, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο του Βελλίδη και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία του Αστέρα να… κλέψει τον βαθμό. Κι ενώ λίγο νωρίτερα ο Πασαλίδης είχε… πετάξει ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, αφού παρά το ωραίο στρώσιμο του Μάσα, παρά το ότι ήταν αφύλαχτος στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ, εν τέλει δεν βρήκε στόχο και δεν μπόρεσε να αποτρέψει το τελικό 1-2.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.