ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Super League: Συνεχίζει τον «χαβά» του ο Πανιώνιος- Νίκη με 1-0 εκτός έδρας απέναντι στην Κέρκυρα

Super League: Συνεχίζει τον «χαβά» του ο Πανιώνιος- Νίκη με 1-0 εκτός έδρας απέναντι στην Κέρκυρα

Μπορεί αρκετοί από τους βασικούς ποδοσφαιριστές που είχε πέρυσι στο ρόστερ του ο Πανιώνιος να μην υπάρχουν πλέον, αλλά ο Μιχάλης Γρηγορίου φαίνεται ότι έχει βρει τη συνταγή για να οδηγήσει τους Νεοσμυρνιώτες στον ίδιο πετυχημένο δρόμο.

Οι φιλοξενούμενοι χωρίς να εντυπωσιάσουν ιδιαίτερα επικράτησαν 1-0 στην έδρα της Κέρκυρας του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, καθώς μπόρεσαν σε ένα ματς με λιγοστές φάσεις να εκμεταλλευτούν μία εξ αυτών με… δράστη τον Ντουρμισάι στο 53’.

Ο υψηλόσωμος επιθετικός πήρε την ευκαιρία από τα… μαλλιά αντικαθιστώντας τον μη διαθέσιμο σήμερα, Γεσίλ και με μια πολύ δυνατή κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ του Χατζισαφί άνοιξε το σκορ και τελικά τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού είναι ότι οι δύο ομάδες και ενώ το ματς ήταν στο 0-0 έχασαν από ένα πέναλτι. Αρχικά, ο Τουράμ στο 39’ νικήθηκε από τον Κότνικ (που ήταν αλάνθαστος και καθοριστικός πλην του πέναλτι) ενώ στο 45’ ήταν η σειρά του Μασούντ να νικηθεί από τον Γιαννακόπουλο και το δοκάρι και στη συνέχεια να αστοχεί σε κενή εστία στο ριμπάουντ.

Το ματς

Από την αρχή του αγώνα οι Νεοσμυρνιώτες είχαν πάρει τα ηνία της κυκλοφορίας της μπάλας, αλλά δεν έκαναν σωστές επιλογές, την «πουλούσαν» πολύ εύκολα και γενικότερα η παρουσία του ήταν ιδιαίτερα προβληματική, αφού η άμυνα της Κέρκυρας δεν ένιωθε την επίθεση του «Ιστορικού».

Αντίθετα, όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι φάνταζαν πιο απειλητικοί, αλλά είχαν το ίδιο πρόβλημα των φιλοξενούμενων και ήταν εμφανές ότι αν έμπαινε γκολ θα ήταν λόγω κάποιου λάθους του αντιπάλου.

Αυτό πραγματοποιήθηκε πρώτα από τον Πανιώνιο στο 38’, όταν ο Μπανανά έχασε εντελώς την πορεία της μπάλας και τη βρήκε με το χέρι, αλλά ο Κότνικ διόρθωσε το λάθος του συμπαίκτη του, αφού ο Τουράμ νικήθηκε από τον Σλοβένο γκολκίπερ.

Πριν από τη λήξη του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 44’, ο Λάμπρου ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ιωάννου, ο ρέφερι έδωσε το πέναλτι, ωστόσο και ο Μασούντ ήταν άστοχος. Ο Γιαννακόπουλος έστειλε στην μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του ενώ στην επιστροφή ο Ιρανός αστόχησε σε κενή εστία.

Στο β’ μέρος ο Πανιώνιος χτύπησε άμεσα, βάζοντας εν πολλοίς «τέλος» στη… σεμνή τελετή. Στο 53’ από εκτέλεση κόρνερ του Χατζισαφί, ο Ντουρμισάι νίκησε στον αέρα τον Σπίνουλα και με το κεφάλι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ. Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν φέρει πια το παιχνίδι εκεί που ήθελε…

Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου είχαν πια κλείσει ακόμα περισσότερο τις γραμμές τους στο γήπεδο και πλην δύο ευκαιριών στο 64’ και στο 84’ που ο Τουράμ νικήθηκε από τον Κότνικ και τον Γκιοατά, ο Πανιώνιος δεν απειλήθηκε, κρατώντας το «μηδέν» στην άμυνα και τους τρεις βαθμούς στη συγκομιδή του στην πρεμιέρα της Super League.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κέρκυρα (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Βενέτης, Σοϊλέδης, Τουράμ, Ζορμπάς, Σπίνουλας (77′ Γκόμες), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (61′ Μεληκιώτης), Ντιόγκο (80′ Ντε Βάργκας), Νούνες.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί, Γκιοατά, Κόρμπος, Σαββίδης, Μασούρας (81′ Παπαγεωργίου), Μασούντ, Λάμπρου (90+3′ Σαραμαντάς), Ντουρμισάι (86′ Ταπόκο).

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)
Τέταρτος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: sportfm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.