Α’ Εθνική: Ο ΠΑΣ «πάτησε» με 3-1 τον Πλατανιά

Α’ Εθνική: Ο ΠΑΣ «πάτησε» με 3-1 τον Πλατανιά

Ο ΠΑΣ επέστρεψε!

Οι Ηπειρώτες δεν πτοήθηκαν από το 1-0 του Πλατανιά στους Ζωσιμάδες μόλις στο 7’ με το τέρμα του Γκρζέλτσακ από μακρινή απόσταση και κατάφεραν πριν φύγει το πρώτο μέρος να κάνουν το 3-1 και σημείωσαν την πρώτη τους νίκη έπειτα από δύο μήνες.

Ο Κόντε πέτυχε το πρώτο του γκολ στο 12΄με δυνατό σουτ του, ο Τζημόπουλος με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 36’ και λίγο μετά (39’) ο Χαλκιδάκης με πολύ ωραίο γκολ έγειρε κατά πολύ την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

Ο Ντικαμονά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του προς το τέλος του ματς και με δύο κάρτες (η δεύτερη ήταν κόκκινη) μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (86’) άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Το ματς

Η αναμέτρηση είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημά της, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να φτιάξουν από μια καλή φάση στα πρώτα λεπτά. Αρχικά, ο ΠΑΣ είχε καλή στιγμή με την κεφαλιά του Κόντε που αστόχησε στο 3’ από σημείο που συνήθως σκοράρει. Ο Ντεβέσα ζεστάθηκε λίγο μετά (6’), κάνοντας ωραία κίνηση εκτός περιοχής, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και το τζούφιο σουτ είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει στην αγκαλιά του Βελλίδη η μπάλα. Δεν συνέβη το ίδιο όμως στην ακριβώς επόμενη φάση. Ο Γκρζέλτσακ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι του έδωσαν πολύ χώρο οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη και με δυνατό σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη που ξαφνιάστηκε και δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 0-1.

Ο ΠΑΣ επηρεάστηκε αρκετά από το τέρμα που δέχθηκε για λίγα λεπτά ήταν… αλλού, δίνοντας την ευκαιρία στον Πλατανιά να πλησιάσει πιο εύκολα την περιοχή. Όπως στο 9’, όπου ο Ντεβέσα τέσταρε τα αντανακλαστικά του Βελλίδη. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτήν τη μίνι-κρίση και με τον Κόντε μπροστάρη, που πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ με δυνατό σουτ ύστερα από κεφαλιά πάσα του Χαλκιαδάκη, ισορρόπησαν την κατάσταση. Σταδιακά ανέβασε την απόδοσή της η ομάδα της Ηπείρου και από τα μέσα του πρώτου μέρους και μετά ήλεγχε απόλυτα την κατάσταση και επιδίωκε να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα, με τον Κόντε να είναι εκφραστής αυτής της προσπάθειας. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι είχαν μόνο ένα σουτ του Ντεβέσα στο 33’ που δεν ανησύχησε τον Βελλίδη.

Το πλέον καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης, ήταν από το 36’ έως το 39’, όπου έγειρε η πλάστιγγα υπέρ του ΠΑΣ που κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μίνι ξέσπασμα που είχε και με δύο τέρματα έβαλε γερές βάσεις -παρότι ήταν σχετικά νωρίς-για τη νίκη. Αρχικά, ο Τζημόπουλος νίκησε κατά κράτος την αντίπαλη άμυνα και τον Κοκκαλά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και λίγο μετά η άμυνα του… ζαλισμένου Πλατανιά έχασε εντελώς τον Χαλκιαδάκη, που ούτως ή άλλως έκανε εξαιρετική κίνηση, μετά την ωραία μπαλιά του Ναδάλες (είχε φτιάξει και το δεύτερο τέρμα της ομάδας του) και ο επιθετικός του ΠΑΣ με άψογο κοντρόλ και σουτ με τη μια «ζωγράφισε» το 3-1.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο μέρος. Από όποια πλευρά και να το προσεγγίσεις. Δεν ήταν τόσο «γεμάτο», δεν είχε τόσες ευκαιρίες, τόσες… συγκινήσεις όσο το α’ ημίχρονο, αλλά ούτε τον ρυθμό που είδαμε στα πρώτα 45 λεπτά και ουσιαστικά «έσβησε» πολύ νωρίς και χάθηκε κάθε ενδιαφέρον. Ο ΠΑΣ ήταν κυρίαρχος από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, είχε κάποιες καλές στιγμές για το 4-1 και η κορυφαία και η μόνη κλασική έγινε στο 60’. Έπειτα από πολύ ωραία ανάπτυξη των γηπεδούχων, ο Γιάκος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και λίγο πλάγια, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοκκαλά που διάβασε γρήγορα και καλά τη φάση, συρρικνώνοντας τον «ανοιχτό» χώρο του αντιπάλου του. Πιο πριν το μόνο άξιο αναφοράς που συνέβη ήταν μια εκτέλεση φάουλ του πολύ καλού Ναδάλες, που έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Πολύ κακό ήταν το δεύτερο μισό του β’ ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται σαν να έχει κριθεί ουσιαστικά η αναμέτρηση, με τον ΠΑΣ να «πατάει» πάνω στο υπέρ του 3-1 και τον Πλατανιά να έχει αποδεχθεί τη μοίρα του. Η… λευκή πετσέτα έπεσε στο 86’, όταν ο Ντικαμονά έχασε τον έλεγχο και με δύο κάρτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Εκεί κρίθηκαν τα πάντα, οριστικά και αμετάκλητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Sportfm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.