ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Α’ Εθνική: Την εξαιρετική του πορεία συνέχισε ο Ατρόμητος- Νίκη με 1-0 επί του Αστέρα

Α’ Εθνική: Την εξαιρετική του πορεία συνέχισε ο Ατρόμητος- Νίκη με 1-0 επί του Αστέρα

Την εξαιρετική του πορεία συνέχισε ο Ατρόμητος. Με… φωτοβολίδα του Μάντσον, οι Περιστεριώτες επικράτησαν 1-0 του Αστέρα, ο οποίος είδε τον Στυλιαρά να τους αφήνει με εννιά παίκτες και να έχουν παράπονα από την διαιτησία!

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέα με την ΑΕΚ ανέβηκε προσωρινά η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι (με 13 βαθμούς), στους 6 βαθμούς και στα χαμηλά… στρώματα της βαθμολογίας παρέμεινε αυτή του Σάββα Παντελίδη.

Τραβηγμένη η πρώτη αποβολή του Καλτσά καθώς έχει προηγηθεί φάουλ του Γιαννούλη στον Κιβρακίδη. Αποβλήθηκε -σωστά- και ο Ιγκλέσιας, με τον Ουάρντα να παίρνει και τις δύο κάρτες από τον Αργεντινό χαφ!

Το ματς

Φοβερός ο ρυθμός του παιχνιδιού από το ξεκίνημά του. Οι δύο ομάδες δεν κλείνονταν, έδειχναν πως θέλουν να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Ο Ατρόμητος έφτιαξε δύο τελικές πολύ γρήγορα με τους Μανούσο και Ουάρντα να μην βρίσκουν στόχο και στο 12ο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, η οποία ανήκε στον Αστέρα. Ο Ισνάλντο μπήκε κάθετα μέσα στην περιοχή και έκανε το πλασέ, με τον Γιαννιώτη να διώχνει με το ένα χέρι.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν τέσσερα λεπτά μετά με το πλασέ του Ούμπιδες να περνάει άουτ, ενώ στο 23΄είχαν την καλύτερή τους φάση μέχρι το γκολ. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες, ο Βασλακάκης έκανε την κεφαλιά αλλά ο Αθανασιάδης έπεσε και έδιωξε δύσκολα. Και λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας, η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι βρέθηκε μπροστά στο σκορ χάρη σε μια τρομερή έμπνευση του Μάντσον. Ο χαφ του Ατρομήτου έγινε κάτοχος της μπάλας περίπου 35 μέτρα από την εστία και με φοβερή… φωτοβολίδα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αθανασιάδη.

Ο Ατρόμητος είχε πάρει το προβάδισμα και ο Αστέρας έψαχνε αντίδραση. Ωστόσο, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στο 38ο λεπτό. Ο Στυλιαράς δεν είδε το μαρκάρισμα του Γιαννούλη στον Κιβρακίδη που είχε προηγηθεί και απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Καλτσά, ο οποίος είχε κάνει τάκλιν στον αντίπαλό του, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Με φάση για τον Ατρόμητο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα, ο Βασιλακάκης ήταν ολομόναχος στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας αλλά η κεφαλιά του ήταν κάκιστη και πέρασε άουτ. Τα λεπτά περνούσαν, ο Σάββας Παντελίδης προσπαθούσε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας τους Μανιά και Μαντίντα αλλά στο 61’ τα πάντα έδειχναν να… τελειώνουν για την ομάδα του.

Ο Ουάρντα (όπως και στο 27’) κέρδισε πολύ έξυπνα την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή του Ιγκλέσιας που άπλωσε το χέρι του και βρήκε τον Αιγύπτιο στο πρόσωπο, με τον Αστέρα να μένει με εννιά παίκτες στον αγωνιστικό χώρο! Δύο λεπτά μετά την αποβολή ο Ατρόμητος άγγιξε το 2-0 αλλά ο Ουάρντα σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας. Στο 68’ οι Αρκάδες έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση με την φοβερή εκτέλεση φάουλ του Κυριακόπουλου αλλά Γιαννιώτης και οριζόντιο δοκάρι του στέρησαν το γκολ.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση των φιλοξενούμενων στο ματς, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται στο τελευταίο εικοσάλεπτο την κούραση των αντιπάλων τους και να… πυροβολούν με συνεχόμενες ευκαιρίες την εστία του Αθανασιάδη. Ωστόσο, ο πορτιέρε του Αστέρα Τρίπολης κατέβασε τα… ρολά. Ο Ντιγκινί και με τη συμβολή του αντίπαλου τερματοφύλακα είδε τις προσπάθειές του να σταματάνε στο δοκάρι, ενώ ο Αθανασιάδης σταμάτησε δις και τον Μανούσο, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Ατρόμητος: (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Ούμπιδες, Γιαννούλης, Ντιγκινί, Κιβρακίδης, Βασιλακάκης (68′ Ντάουντα), Μάντσον (54′ Μπουσουλάτζιτς), Μανούσος (94′ Βασιλείου), Ουάρντα

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο (55′ Μαδίνδα), Ισνάλδο (55′ Ισνάλντο), Καλτσάς, Δουβίκας (65′ Κυριακόπουλος)

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Sportfm.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.