ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Α’ Εθνική: Έσωσε την «παρτίδα» η ΑΕΚ- Ισόπαλο 1-1 το σκορ στα πηγάδια

Α’ Εθνική: Έσωσε την «παρτίδα» η ΑΕΚ- Ισόπαλο 1-1 το σκορ στα πηγάδια

Ροντέο στα Πηγάδια! Η Ξάνθη προηγήθηκε κόντρα στη ροή, έμεινε με εννέα (72′) και έπειτα από πολλές ευκαιρίες, ένταση και αρκετό ξύλο η ΑΕΚ κατάφερε να απαντήσει με τον Βράνιες στο φινάλε (1-1).

Η ηρωική Ξάνθη των 9 παικτών εκθρόνισε από την κορυφή την ΑΕΚ (1-1), που απέτυχε σε μια ακόμα εκτός έδρας μάχη, παρά τις ιδανικές προϋποθέσεις που δημιουργήθηκαν! Μόνος πρώτος πλέον ο ΠΑΟΚ.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για την ΑΕΚ, στο 2′: ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Σιμόες πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Έπειτα από ένα διάστημα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και κέρδισαν κάποια στημένα, η Ξάνθη απάντησε στις φάσεις στο 9′, με τον Μπρίτο να κάνει ένα σουτ, τον Σιμόες να βρίσκει λίγο και τη μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Κι ενώ η Ένωση συνέχισε να ψάχνει τρόπο να πιέσει, η Ξάνθη ανησύχησε ξανά τον Ανέστη στο 22′ με μια φαινομενικά ακίνδυνη σέντρα του Ντε Λούκας, όμως η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΚ, που δεν είχε υπό έλεγχο τη φάση. Στο 29′, έπειτα από φάση διαρκείας, ο Μάνταλος έκανε ένα σουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή, όμως η μπάλα σταμάτησε στα σώματα.

«Βολίδα» από Μπρίτο!

Τρία λεπτά αργότερα ο Αραούχο έκανε ένα γύρισμα από αριστερά μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε απ’ όλους, ενώ το σουτ που δοκίμασε σε δεύτερο χρόνο ο Γαλανόπουλος πέρασε ψηλά άουτ. Στο 34′ ήρθε η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία του ματς, όταν ο Γκάλο έκανε σέντρα από δεξιά, ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, αλλά ο Ζίβκοβιτς έκανε εντυπωσιακή επέμβαση με το αριστερό του χέρι. Στο 37′ ο Γκάλο έκανε δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, ο Ζίβκοβιτς δεν κατάφερε να αποκρούσει σταθερά, η μπάλα έφτασε στον Μπακάκη, που έκανε νέο σουτ από το όριο της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Κι ενώ η ΑΕΚ ήταν αυτή που δημιουργούσε τις φάσεις, η Ξάνθη ήταν εκείνη που βρήκε το γκολ, στο 40′. Ο Μπρίτο εκτέλεσε με εξαιρετικό τρόπο ένα φάουλ και έστειλε τη μπάλα στο δεξιό «παράθυρο» του Ανέστη. Η Ένωση προσπάθησε να απαντήσει και στο 43′ είχε νέα ευκαιρία. Ο Γκάλο έκανε και πάλι σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Μάνταλος στόπαρε και έκανε με τη μια το σουτ, στέλνοντάς την λίγο έξω, με το 1-0 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Αποβολή για Φλίσκα…

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την ΑΕΚ να χάνει ακόμη μια ευκαιρία, στο 46′. Ο Λιβάγια έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από αριστερά, ο Χριστοδουλόπουλος πήρε την κεφαλιά, όμως ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά. Δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Σιμόες, αλλά το σουτ που έκανε δεν βρήκε στόχο. Στο 54′ ο Χριστοδουλόπουλος δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 56′ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς ο Φλίσκας δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Αραούχο (είχε δει την πρώτη ακριβώς για τον ίδιο λόγο στο πρώτο μέρος). Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε. Στο 62′ ο τερματοφύλακας της Ξάνθης μπλόκαρε και νέα απευθείας εκτέλεση φάουλ του παίκτη της ΑΕΚ. Στο 70′ η Ξάνθη έκανε την πρώτη της τελική στο δεύτερο μέρος, με τον Γέντρισεκ να δοκιμάζει ένα άστοχο σουτ.

Δεύτερη αποβολή για Ξάνθη!

Στο 73′ η Ξάνθη έμεινε με εννέα παίκτες, καθώς ο Σβάρνας ανέτρεψε τον Λιβάγια ακριβώς στο όριο της περιοχής και είδε απευθείας κόκκινη κάρτα. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Λόπες, ο οποίος σε πρώτο χρόνο σημάδεψε το τείχος, όμως σε δεύτερο έκανε σέντρα και ο Βράνιες -μόνος του στην καρδιά της περιοχής- έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ.

Στο 78′ η ΑΕΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπακασέτα να κάνει γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή και τη μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Στο 82′ η Ένωση είχε νέα ευκαιρία όταν ο Λιβάγια έκανε ένα καλό σουτ από το όριο της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. Τρία λεπτά αργότερα ο Λόπες έκανε μια σέντρα, ο Μπακασέτας πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ισοφάριση με Βράνιες

Η ισοφάριση που τόσο πολύ έψαχνε η ΑΕΚ ήρθε τελικά στο 88′: ο Μάνταλος έκανε πολύ ωραία ενέργεια από αριστερά, έκανε και το γύρισμα και ο Βράνιες από κοντά με πλασέ έκανε το 1-1. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, αφού η Ξάνθη (που έπαιζε με δύο παίκτες λιγότερους) βρήκε στα λεπτά που απέμεναν τον τρόπο να παγώσει τον ρυθμό και να μην απειληθεί ξανά…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ρότσε (59′ Σβάρνας), Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Λούκας, Μεχία, Φλίσκας, Μπρίτο (75′ Σιλά), Κίκε Μπούλα (64′ Γέντρισεκ), Λουσέρο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο (65′ Λόπες), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (76′ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (69′ Κλωναρίδης), Μάνταλος, Λιβάγια, Αραούχο.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε την Ξάνθη με διάταξη 4-3-3. Στο τέρμα ήταν ο Ζίβκοβιτς, στην άμυνα οι Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, στη μεσαία γραμμή οι Ντε Λούκας, Μεχία, Λουσέρο και στην επίθεση οι Ρότσε, Μπρίτο, Κίκε.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα επέστρεψε ο Ανέστης, στην άμυνα ήταν οι Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, στα αμυντικά χαφ οι Γαλανόπουλος, Σιμόες, μπροστά τους οι Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια, Μάνταλος και στην κορυφή της επίθεσης ο Αραούχο.

Τα γκολ.

Απίθανη εκτέλεση φάουλ του Μπρίτο, που έστειλε την μπάλα στην δεξί παράθυρο της εστίας του Ανέστη.

Ο Μάνταλος με ατομική ενέργεια από τα αριστερά δίνει «πάρε-βάλε» στον Βράνιες που από κοντά κάνει το 1-1!

Οι συνθέσεις
Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Φλίσκας, Μεχία, Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο, Ρότσε, Κίκε.
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Γκαραβέλης, Ορφανίδης, Κάστρο, Σιλά, Γέντριτσεκ, Σβάρνας, Τριάδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

AEK: Ανέστης, Γκάλο, Μπακάκης, Λαμπρόπουλο, -Βράνιες,, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Λιβάια, Αραούχο.
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Τσιντώτας, Γιόχανσον, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Λόπες, Πατίτο, Τζανετόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.