ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κιέβο – Ρόμα 0-0: Την σταμάτησε ο Σορεντίνο

Κιέβο – Ρόμα 0-0: Την σταμάτησε ο Σορεντίνο

Στο Μαρκ Αντόνιο Μπεντεγκόντι δεν είναι για όλους τους «μεγάλους». Λάτσιο και Μίλαν πήραν τη νίκη, όμως Νάπολι και Ρόμα «κόλλησαν». Ο Στέφανο Σορεντίνο είναι ο βασικός λόγος για το τελικό 0-0 της Κιέβο με τους στους «τζιαλορόσι», πραγματοποιώντας σωρεία εντυπωσιακών αποκρούσεων στις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, που δεν μπόρεσαν να τον παρακάμψουν.

Η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια της Ρόμα στα καρέ του πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΚ καταγράφηκε στο 10’, όταν ο Γκοναλόν σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους, έκανε δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Σορεντίνο είχε τοποθετηθεί σωστά κι εκτινάχθηκε εντυπωσιακά, διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 13’ οι γηπεδούχοι απάντησαν, με τον Ινγκλέζε να σουτάρει δυνατά και τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Άλισον, δείχνοντας στους Ρωμαίους πως δεν θα είναι ένα εύκολο απόγευμα γι’ αυτούς. Στο 24’ ο Σορεντίνο ξεσήκωσε γι΄άλλη μια φορά την εξέδρα, σταματώντας από κοντά θαυμάσια την προσπάθεια του Σικ και στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης είπε «όχι» και στο σουτ του Ζέρσον!
Μέχρι και τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, καμία από τις δυο ομάδες δεν είχε κάποια ξεχωριστή στιγμή στον αγώνα, με τους παίκτες του Ντι Φρανσέσκο πάντως να πιέζουν και να έχουν σαφώς την κατοχή (33-67) και το «πάνω χέρι» στον αγώνα. Στο 64’ κατάφεραν να δημιουργήσουν την καλύτερη ίσως φάση τους στην αναμέτρηση, αλλά ο Σορεντίνο είχε κι άλλα… επιχειρήματα για το «0»! Ο Κολάροφ σούταρε από μακριά χαμηλά, στην αριστερή του γωνία, αλλά ο Ιταλός πορτιέρε έπεσε εντυπωσιακά στέλνοντας ξανά τη μπάλα κόρνερ!

Όσο η Ρόμα πίεζε, τόσο περιόριζε αυτονόητα τους γηπεδούχους σε παιχνίδι αντεπιθέσεων και χρόνου. Πάντως, εκτός του σουτ του Ναϊνγκολάν στο 84’, που κόντραρε σε αμυντικούς, η άμυνα της Κιέβο κατάφερε να κάνει τα υπόλοιπα, απ’ όσα άφησε ο 38χρονος τερματοφύλακας και να πανηγυρίσουν το βαθμό της ισοπαλίας, που τους έφερε στη 10η θέση με 21 βαθμούς, μαζί με τη Μίλαν, τη Φιορεντίνα και τη Μπολόνια, που έχουν παιχνίδι λιγότερο.

Αντίθετα, μόνο ικανοποιημένοι δεν μπορούν να αισθάνονται οι «τζιαλορόσι», που μια μέρα μετά τη λευκή ισοπαλία της Γιουβέντους (38) με την Ίντερ (40), έχασε την ευκαιρία να τους πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής την κορυφή, μένοντας 4οι με 35 βαθμούς.

Οι συνθέσεις:
ΚIEBO (Μαράν): Σορεντίνο, Κατσιατόρε, Τόμοβιτς, Γκαμπερίνι, Γιαροστσίνσκι, Ντεπάολι (73’ Νταϊνέλι), Ραντοβάνοβιτς, Μπαστιέν, Μπίρσα, Μετζιορίνι (77’ Στεπίνσκι), Ινγκλέζε
ΡΟΜΑ (Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Πέρες, Φάτσιο, Ζεζούς, Κολάροφ, Ναϊνγκολάν, Γκοναλόν, Στρούτμαν (80’ Ουντέρ), Ζέρσον (64’ Τζέκο), Σίκ, Ελ Σαράουι (72’ Περότι)
Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:
Σάββατο
Κάλιαρι – Σαμπντόρια 2-2 (56′ Ντιέγκο Φαρίας, 60′ Παβολέτι / 11′ και 19′ Κουαλιαρέλα)
Γιουβέντους – Ίντερ 0-0
Κυριακή
Κιέβο – Ρόμα (13:30)
Νάπολι – Φιορεντίνα (16:00)
ΣΠΑΛ – Βερόνα
Ουντινέζε – Μπενεβέντο
Σασουόλο – Κροτόνε (19:00)
Μίλαν – Μπολόνια (21:45)

Δευτέρα
Τζένοα – Αταλάντα (20:00)
Λάτσιο – Τορίνο (22:00)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η βαθμολογία
1. Ίντερ 40
2. Γιουβέντους 38
3. Νάπολι 38
4. Ρόμα 34
5. Λάτσιο 32
6. Σαμπντόρια 27
7. Φιορεντίνα 21
8. Μίλαν 21
9. Μπολόνια 21
10. Αταλάντα 20
11. Τορίνο 20
12. Κιέβο 20
13. Κάλιαρι 17
14. Ουντινέζε 15
15. Τζένοα 13
16. Κροτόνε 12
17. Σασουόλο 11
18. ΣΠΑΛ 10
19. Βερόνα 9
20. Μπενεβέντο 1

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.