ΑΕΚ: Αυτές είναι οι μεταγραφικές επιθυμίες του Χιμένεθ

ΑΕΚ: Αυτές είναι οι μεταγραφικές επιθυμίες του Χιμένεθ

Φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» οι επιθυμίες του Μανόλο Χιμένεθ! Τα προηγούμενα χρόνια, η ΑΕΚ περίπου τέτοια εποχή, όχι απλώς είχε κατασταλάξει στις θέσεις που ήθελε ενίσχυση στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά είχε κάνει και την πρώτη της κίνηση. Πρώτα ο Γιόχανσον και μετά ο Αϊντάρεβιτς, είχαν «κλείσει» πριν καν φτάσουν τα Χριστούγεννα. Βεβαίως και φέτος η υπόθεση Μασούντ θα ξεκαθαρίσει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο πριν τις γιορτές.

ΕΝΑΝ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΟΥ…

Ο Ισπανός τεχνικός έχει μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη να αποκτήσει η ΑΕΚ έναν αντι – Μάνταλο. Λογικό από την στιγμή που η απώλεια του αρχηγού λόγω του τραυματισμού, είναι το πιο ισχυρό πλήγμα που έχει δεχθεί το αγωνιστικό οικοδόμημα της φετινής ομάδας. Όμως εκείνο που έχει ζητήσει ο Χιμένεθ, δεν είναι έναν ποδοσφαιριστή με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Μάνταλου. Ο τεχνικός της ΑΕΚ επιθυμεί την απόκτηση ενός παίκτη, που να αναλάβει τον ρόλο που είχε ο αρχηγός πριν τραυματιστεί. Ποδοσφαιριστή με ταχύτητα και τεχνική κατάρτιση, που να μπορεί να ξεκινά τις προσπάθειες του από τα άκρα της επίθεσης, να έχει την δυνατότητα να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός και να μπορεί να απειλεί και από τον άξονα.

Η αλήθεια είναι πως ο Χιμένεθ θα ζητούσε έναν τέτοιο παίκτη στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ακόμα και αν δεν είχε τραυματιστεί ο Μάνταλος. Και αυτό διότι οι επιλογές του Πατίτο και του Τρίστασον, είχαν «καεί» για διαφορετικούς λόγους, ήδη από το ξεκίνημα της σεζόν. Απλώς η απώλεια του αρχηγού, έκανε ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης στην συγκεκριμένη θέση και με παίκτη με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

ΈΝΑΝ ΧΑΦ ΠΟΥ…

Στο μυαλό του Χιμένεθ υπήρχε η ανάγκη για την απόκτηση ενός αντί – Γιόχανσον, πολύ πριν προκύψει η απώλεια του Σουηδού μέσου λόγω τραυματισμού. Και αυτό διότι στην άκρη του μυαλό του Ισπανού τεχνικού, υπήρχε πάντα η σκέψη πως κάποια στιγμή θα προέκυπτε η οριστική αδυναμία να προκύψουν γέφυρες ανάμεσα στον παίκτη και την ΑΕΚ για το νέο συμβόλαιο. Κάτι που θα επηρέαζε την ομάδα. Ο Χιμένεθ θα ζητούσε έτσι κι αλλιώς μέσο τον Γενάρη, όμως αμφιταλαντευόταν ως προς τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Κατέληξε στην ανάγκη απόκτησης ενός πιο καθαρόαιμου αμυντικού μέσου. Περισσότερο δηλαδή εξαριού, παρά οκταριού. Και με ύψος, μιας και είναι κάτι το οποίο λείπει από την ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς. Στην οριστική επιλογή του Χιμένεθ ως προς τα χαρακτηριστικά του μέσου που θέλει, έπαιξε και το γεγονός πως πλέον έχει μπει στην αγωνιστική εξίσωση και ο Κονέ. Και μάλιστα ως οκτάρι, όπως αγωνίστηκε στο παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας (11/12) με την Κέρκυρα.

ΕΝΑΝ ΑΚΡΑΙΟ ΜΠΑΚ ΠΟΥ…

Η μεταγραφή ενός αριστερού μπακ, συνιστά περίπου καλοκαιρινή εκκρεμότητα. Ο Χιμένεθ δεν πίστευε έτσι κι αλλιώς στην περίπτωση του Βινίσιους. Ενώ στην πορεία διαπίστωσε πως ο νεαρός Γιαννούτσος, μπορεί να αξιοποιηθεί περισσότερο ως στόπερ και λιγότερο ως ακραίος μπακ. Επομένως πρακτικά ο Χιμένεθ, από το ξεκίνημα της σεζόν, είχε μείνει μόνο με τον Έλντερ Λόπες ως λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας. Βεβαίως ο Πορτογάλος μπακ κάνει εξαιρετική σεζόν. Ενώ επίσης εξαιρετικά πράγματα στο γήπεδο, κάνει και ο Μιχάλης Μπακάκης, είτε ως αριστερό μπακ, είτε ως αριστερός στόπερ στο 3-5-2. Ο Χιμένεθ φυσικά και εξακολουθεί να θέλει την προσθήκη μιας ακόμα λύσης στη συγκεκριμένη θέση. Χωρίς πλέον να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Και σίγουρα χωρίς η αναζήτηση στην αγορά, να είναι για περίπτωση παίκτη που να πάρει φανέλα βασικού.

ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως γίνεται κάνουν όλοι οι προπονητές σε κάθε μεταγραφική περίοδο, έτσι κι αλλιώς ο Μανόλο Χιμένεθ έχει αφήσει ένα… παράθυρο για μια ευκαιρία. Για μια περίπτωση δηλαδή που θα παρουσιαστεί, που θα είναι εκτός σχεδιασμού και που η ΑΕΚ δεν θα μπορεί να… αρνηθεί διότι θα πρόκειται για κελεπούρι. Αν προκύψει κάτι τέτοιο, ο Ισπανός τεχνικός θα ήθελε να πρόκειται για χαφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.