ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απολογία ΠΑΟΚ: Διαβάστε τους διαλόγους για το όπλο και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη

Απολογία ΠΑΟΚ: Διαβάστε τους διαλόγους για το όπλο και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη

Η ώρα της απολογίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας στον αγώνα με την ΑΕΚ έφτασε…

Το πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο, κάλεσε τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη αλλά και τον Λούμπος Μίχελ σε απολογία με το ίδιο άρθρο που κλήθηκε και ο Σαββίδης, δηλαδή το άρθρο 19 περί απειλών, με βάση το οποίο ο ΠΑΟΚ τιμωρείται με βαριές ποινές.

Πλέον, ο Δικέφαλος του Βορρά κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών φέτος και δύο από το επόμενο πρωτάθλημα και το παιχνίδι θα κατακυρωθεί στην ΑΕΚ, ενώ θα υπάρξει και πρόστιμο.

Ο Ιβάν Σαββίδης και ο Λούμπος Μίχελ απειλούνται με πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ και ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο από 3 έως 5 χρόνια.

Όσον αφορά τις κλήσεις των παραγόντων της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κινδυνεύει με ποινές που περιλαμβάνουν ποινές με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεσης βαθμών, ακόμα και υποβιβασμού, ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος.
Η ΑΕΚ κλήθηκε σε απολογία λόγω της ένστασης κατά του φύλλου αγώνος που έχει καταθέσει ο ΠΑΟΚ.

Παρακολουθήστε τη διαδικασία μέσα από το www.protothema.gr

Ο Δικέφαλος που αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο έχει έρθει με τρεις δικηγόρους (Μαυρομάτης, Μπίρδας, Σημαιοφορίδης), ενώ στην εκδίκαση παρούσα είναι και η Ένωση με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Λυσάνδρου και τον τιμ μάνατζερ Βασίλη Δημητριάδη.

-Ξεκινά η διαδικασία ωστόσο η πρώτη υπόθεση είναι αυτή που αφορά τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ όπου υπάρχει και πρόσθετη παρέμβαση του Ολυμπιακού

-Ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής Σπύρος Καποδίστριας ενημερώνει ότι ο αθλητικός εισαγγελέας έχει αρχειοθετήσει την καταγγελία του Ολυμπιακού.
Ο κ. Μπίρδας που εκπροσωπεί τον ΠΑΟΚ αναπτύσσει τα επιχειρήματα του Δικεφάλου τονίζοντας ότι οι εκθέσεις των αρμοδίων οργάνων δεν αναφέρουν τίποτα, ενώ στο θέμα της πρόσθετης παρέμβασης αναφέρει ότι έχουν κριθεί πως δεν επιτρέπονται και η υπάρχει η σχετική νομολογία…

Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τη υσαρέσκεια των ων ερυθρόλευκων για τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα τονίζοντας ότι δεν έχει μπει στον κόπο να απαντήσει και σε άλλες καταγγελίες που έχουμε κάνει…
Όπως ανέφερε “Δυστυχώς προτίμησε με μισή σειρά να θέσει την καταγγελία μας στο αρχείο”

Ο κ. Καποδίστριας ζητά να κατατεθούν έγγραφα υπομνήματα από τις δύο ΠΑΕ και κλείνει αυτή η υπόθεση

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τα επεισόδια μετά τον αγώνα Αστέρα Τρίπολης-ΠΑΟΚ όπου έχει κληθεί σε απολογία ο Δικέφαλος και ο φροντιστής της ομάδας Ιορδάνης Μελετλίδης (για τα επεισόδια που έγιναν)

Ο κ. Μπίρδας τονίζει ότι ο φορντιστής του ΠΑΟΚ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τις συνθήκες διεξαγωγης του αγώνα και δεν εξύβρισε τον διαιτητή

Τώρα ξεκινά η απολογία για τα γεγονότα του Κυριακάτικου ντέρμπι ΠΑΟκ-ΑΕΚ.

Ο κ. Καποδίστριας αναφέρει την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα

Σ’ αυτή την υπόθεση ο ΠΑΟΚ θα εκπροσωπηθεί από τους νομικούς κ.κ. Μαυρομάτη, Μπίρδα Μαυρομάτη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Μάκη Γκαγκάτση.

Η ΑΕΚ εκπροσωπείται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Μηνά Λυσάνδρου και τη δικηγόρο κα. Ρίζου. Η ΑΕΚ βρίσκεται στην πειθαρχική επιτροπή λόγω της έντασης που έχει καταθέσει ο ΠΑΟΚ.

Ο κ. Καποδίστριας ενημερώνει ότι ο διαιτητής κ. Κομίνης δεν θα παραστεί στην εκδίκαση κι έχει στείλει έγγραφο το οποίο και διαβάζει.

“Στις 14/3 μου γνωστοποιήθηκε η κλήση μου ως μάρτυρα για τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Δυστυχώς προσωπικοί οικογενειακοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να είμαι εκεί… Επιβεβαιώνω ρητά όμως το φύλλο αγώνος που συνέταξα και στο οποίο περιγράφονται τα γεγονότα που συνέβησαν”.

Ξεκινά η τοποθέτηση του ΠΑΟΚ με τον κ. Μαυρομάτη.

“Όπως κρίνατε με την κλήση του κ. Κομίνη η παρουσία του είναι άκρως απαραίτητη και η απάντηση του με την επιστολή δεν διευκρινίζει τίποτα. Ζητούμε την αναβολή της υπόθεσης και να υποχρεωθεί να έρθει ενώπιον σας σε όποια ημέρα και ώρα μπορεί να έρθει. Αναφέρει ότι δεν μπορεί να έρθει σήμερα. Ζητούμε την αναβολή γιατί η παρουσία του είναι καθοριστική”

Επικουρικά ο κ. Σημαιοφορίδης αναφέρει ότι “κρίνετε ένα πρωτάθλημα και ο κ. Κομίνης θα πρέπει να έρθει εδώ για να ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο υπαίτιος της διακοπής του αγώνα. Πρέπε να διευκρινιστεί αν διαπίστωσε ότι υπήρχαν ασφαλείς όροι διεξαγωγής του αγώνα κι αν κάλεσε τις ομάδες να επανέλθουν για να συνεχιστεί ο αγώνας.”

Ο κ. Καποδίστριας τονίζει ότι αν και η Πειθαρχική Επιτροπή δεν είναι ποινικό δικαστήριο έτσι ώστε να υποχρεώσει τον διαιτητή να έρθει, τονίζει ότι ασφαλώς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα να ζητήσει την παρουσία του.

“Θέλετε να του θέσουμε ερωτήματα και να απαντήσει;”, ρωτάει ο κ. Καποδίστριας, ωστόσο οι νομικοί του ΠΑΟΚ επιμένουν ότι πρέπει να υποχρεωθεί ο κ.Κομίνης να έρθει προκειμένου να εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί.

“Τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν έχει πρωτάθλημα και δεν υπάρχει πίεση χρόνου προκειμένου να βγει μια ποινή”, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και συμπληρώνει “οποιαδήποτε μέρα και ώρα αν μπορεί εμείς εδώ θα είμαστε”.

Ο πρόεδρος ζητά την τοποθέτηση της ΑΕΚ.

“Στο δικαστήριο σας έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει καμία διάκριση προς τις ομάδες. Ωστόσο υπάρχει η μεγάλη σημασία του συγκεκριμένου αγώνα και θα υπενθυμίσουμε ότι όλο το πρωτάθλημα διεκόπη εξαιτίας των γεγονότων που συνέβησαν στην Τούμπα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οποιαδήποτε αναβολή θα είναι εις βάρος του πρωταθλήματος”.

“Υπάρχει πρόσφατη δική σας απόφαση για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, όπου ο κ. Αρετόπουλος δεν προσήλθε και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν ζήτησε αναβολή”, αναφέρει η κ. Ρίζου τονίζοντας ότι η οποιαδήποτε αναβολή θα είναι εις βάρος του ποδοσφαίρου.

“Την αναγκαιότητα της παρουσίας του κ. Κομίνη την κρίνατε απαραίτητη εσείς και γι’ αυτό τον καλέσατε. Εσείς κύριε πρόεδρε κι όχι εμείς…”, απαντούν οι νομικοί του ΠΑΟΚ “.

Ο κ. Καποδίστριας ενημερώνει ότι θα διακόψει προκειμένου να αποφανθεί επί του αιτήματος διακοπής…. Ο ΠΑΟΚ ενημερώνει ότι θα καλέσει τον κ. Κομίνη και μέσω δικαστικού επιμελητή, αλλά ο δικαστής ζητά αν ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει πιθανή ένορκη κατάθεση του σε περίπτωση που ο διαιτητής δεν εμφανιστεί στην Πειθαρχική Επιτροπή.

Ο κ. Λυσάνδρου αναφέρει ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν πρόκειται να συναινέσει για οτιδήποτε εκτός κανονισμού, δείχνοντας ότι διαφωνεί και με την προοπτική της ένορκης κατάθεσης

Ο πρόεδρος διακόπτει για πέντε λεπτα προκειμένου να αποφασίσει επί της αναβολής.

Ο κ. Καποδίστριας επανέρχεται και επιφυλάσσεται επί του αιτήματος αναβολής, αλλά η διαδικασία συνεχίζεται τονίζοντας ότι θα κληθεί ο κ. Κομίνης να καταθέσει είτε με ένορκη κατάθεση είτε δια ζώσης
Πρώτος μάρτυρας ο Διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος Βασίλης Δημητριάδης
“Εκπροσωπω΄την ΑΕΚ σε οτιδήποτε αφορά στον αγώνα… Για την ασφάλεια και οτιδήποτε χρειάζεται στον αγωνιστικό χώρο”, εξηγεί ο παλαίμαχος άσος.

Ο κ. Καποδίστριας ζητά να εξηγήσει τι έκανε ο διαιτητής.
“Έδειξε σέντρα κατακυρώνοντας το γκολ. αλλά στη συνέχεια σε ενδοεπικοινωνία με το β’ βοηθός κ. Ποντίκη… Οι δικοί μας παίκτες διαμαρτυρήθηκαν αμέσως οτι ήταν οφσάιντ και προφανώς ο κ. Ποντίκης του ζήτησε να έρθει κοντά του και μετά από ολιγόλεπτη κουβέντα, 2-3 λεπτών του είπε κάτι στο αυτό κι ο διαιτητής σήκωσε το χέρι υποδεικνύοντας οφσάιντ. Υπάρχουν διαμαρτυρίες πλέον από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Εκείνη τη στιγμή μόνο από τους παίκτες του ΠΑΟΚ…”

-Υπέπεσε στην αντίληψη σας ότι υπήρχαν άτομα στο ταρτάν
“Δεν το πρόσεξα”

-Στη συνέχεια τι συνέβη;
“Υπηρξε ένταση με τις διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ προς τον διαιτητή. Έδειξε σέντρα, μετά έδειξε οφσάιντ και πήγε στη σέντρα και ενημέρωσε τους δύο αρχηγούς ότι το γκολ ακυρώθηκε”.

-Πόση ώρα διήρκησαν οι διαμαρτυρίες;
“Οκτώ με δέκα λεπτά… Μέχρι να ενημερώσει τους αρηχγούς”

-Με τον κ. Σαββίδη τι έγινε;
“Ενώ υπήρχε η ένταση με τους πάικτες εμφανίστηκε στην πλάγια τελική γραμμή ο κ. Σαββίδης ο οποίος μιλούσε με τον Μαουρίτσιο που προφανώς του είπε ότι εκυρώθηκε το γκολ και μπήκε μέσα κάνοντας την κίνηση να φύγει η ομάδα από το γήπεδο”

-Μόνος του;
“Όχι είχε 6-8 άτομα”

-Συνοδοί του;
“Υποθέτω καθότι αρκετά εύσωμοι”

-Ήταν διαπιστευμένος;
“Όχι, γιατί δεν είχε γραφτεί στο φύλλο αγώνος”

-Τι έκανε λοιπόν;
“Αρχικά με έντονες χειρονομίες ζήτησε από την ομάδα να φύγει. Έφτασε κοντά στον διαιτητή στα 3 μέτρα και κάτι του είπε αλλά δεν κατάλαβα τι”

-Πείτε μας τις επόμενες κινήσεις του. Ήταν ήρεμος ή εκνευρισμένος; Τον απέτρεψε κάποιος από το να μπει…
“Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ”

-Εκφόβισε κανέναν;
“Μετά τον διαιτητή ενώ πήγε να αποχωρήσει έκανε μια στροφή και ήρθε προς τον πάγκο μας μαινόμενος. Με επιθετικές διαθέσεις… Φαινόταν να ορμάει, με διάθεση να διαμαρτυρηθεί προς εμάς”

-Το όπλο το είδατε;
“Το είδα στη δεύτερη είσοδο του…”

-Η επιθετική του διάσταση πως περιγράφεται;
“Φώναζε και ήταν εκνευρισμένος”

-Αφού προσέγγισε τον πάγκο σας τι έγινε;
“Ενώ αρχικά πήγε να φύγει επέστρεψε μετά από λίγο και δεν φορούσε το μπουφάν του κι έρχεται σε μένα και με απώθησε βίαια. Εγώ έβγαινα και τον είδα να έρχεται πάνω μου και του λέω ‘γιατί σε μένα ήταν οφσάιντ’ και με έσπρωξε. Όταν γύρισε να φύγει εκεί είδα και το όπλο

-Σας απείλησε με το όπλο;
“Όχι”

-Το είχε επιδεικτικά;
‘Όχι το είχε σε θήκη και δεν το έβγαλε…”

-Είχε σκοπό φέροντας όπλο να δηλώσει κάτι;
“Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είχε βγάλει το μπουφάν…”Ήθελε να φανεί το όπλο; Δεν ξέρω”

-Το έβγαλε να προκαλέσει τρόμο;
“Η εικόνα του όπλου ήταν σοκαριστική για όλους μας… Ειδικά για τους ποδοσφαιριστές”

-Αν δείτε μια καραμπίνα θα φοβηθείτε;
“Φυσικά… Στο γήπεδο κι οι αστυνομικοί απαγορεύεται να οπλοφορούν”

-Σας χώρισε κάποιος;
“Οι άνθρωποι που ήταν πίσω του τον τράβηξαν…”

-Γιατί μπήκε μέσα;
Προφανώς για το γκολ. Φαίνεται να του λέει ο Μαρουρίτσιο”

-Απειλήθηκε κάποιος ή μόνο από την εικόνα; Ακούστε γιατί είναι πολύ σημαντικό. Αν τρομοκρατήθήκατε κι από ποιες ενέργειες του κ. Σαββίδη;
“Η αποστολή τρομοκρατήθηκε στη θέα του όπλου. Το όλο σκηνικό διήρκησε 5 λεπτά κι αποχώρησε με την συνοδεία του”.

-Με τον κ. Μίχελ τι έγινε;
“Την πρώτη φορά που μπήκε ο κ. Μίχελ πήγε στον διαιτητή και του είπε, σύμφωνα με το φύλλο αγώνος. σήμερα τελείωσες και του έκανε μια χειρονομία που δείχνει τελείωσες”.

-Έκανε κάτι άλλο; Απώθησε ρεπόρτερ;
“Εγώ δεν το είδα…”

-Μετά στα αποδυτήρια τι έγινε;
“Μετά την εισβολή και την αποχώρηση του κ. Σαββίδη ο κ. Κομίνης πήρε τους βοηθούς και πήγε στα αποδυτήρια. Εμείς θέλαμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της αποστολής μας και συγκεντρωθήκαμε στα αποδυτήρια. Μετά από πέντε λεπτά αποχωρίσαμε κι εμείς για τα αποδυτήρια”.

-Η συμπεριφορά του κόσμου;
“Δημιουργήθηκε μια ένταση μέσω διαμαρτυριών μετά το γκολ”

-Υπήρχαν έκτροπα
“Υπήρχε ένας αναβρασμός και στη δική μου αντίληψη δεν υπέπεσε κάτι”

-Πόση ώρα διήρκησε η διακοπή;
“Στα αποδυτήρια, κάποιοι ποδοσφαιριστές συζητούσαν για το όπλο”

-Το όπλο το έπιανε παρεμπιπτόντως;
“Όχι εγώ δεν είδα τέτοια κίνηση”

-Πέστε μας για τα αποδυτήρια
“Εκεί οι ποδοσφαιριστές επειδή είχαν δει το όπλο ήταν αναστατωμένοι και δέχονταν τηλέφωνα από τις οικογένειες τους που ανησυχούσαν”

-Τι σας ζήτησε ο διαιτητής στη διακοπή;
“Εγώ ήμουν στα αποδυτήρια και με τον διαιτητή ήταν ο κ. Λυσάνδρου κι ο κ. Γκαγκάτσης”

-Γνωρίζετε τι ειπώθηκε;
“Εβγαινε ο κ. Λυσάνδρου και μας ενημερώνε”

-Τι σας είπε λοιπόν;
“Εγώ ήθελα να ηρεμήσω την ομάδα από το σοκ που πέρασε. Υπήρχε αστυνομία έξω από τα αποδυτήρια και βλέπαμε ΜΑΤ να μπαίνουν στο γήπεδο”

-Τι ενημέρωση είχατε για τις συζητήσεις με τον διαιτητή;
“Ότι περιμένουμε να αποφασίσει ο διαιτητής”

-Εσείς τι θέση είχατε;
“Εμείς περιμέναμε τον διαιτητή…”

-Τίθετο θέμα επανδιαπραγμάτευσης του γκολ;
“Τι να σας πω; Εμείς περιμέναμε να μας πει

-Τελικά τι σας είπε;
“Μετά από δύο ώρες μας είπε ότι το παιχνίδι θα κατακυρωθεί με 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και διακόπτω τον αγώνα για τα γεγονότα που είπαμε πριν με την εισβολή του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ”

-Εσείς είπατε ότι είστε απρόθυμοι να βγείτε να παίξετε;
“Εμείς περιμέναμε τον διαιτητή”

-Ναι αλλά στο φύλλο αγώνος ο παρατηρήτης λέει ότι ο κ. Λυσάνδορυ επικαλέστηκε ανασφάλεια…
“Εγώ αυτό που ενημέρωνα τον κ. Λυσάνδρου ήταν για την εικόνα των αποδυτηρίων μας κι όλοι ήταν τρομοκρατημένοι από την εισβολή και την εικόνα του όπλου”.

-Κατ’ αρχήν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αρνείται το όπλο, (ρωτά τους δικηγόρους του Δικεφάλου του Βορρά ο πρόεδρος);
“Όχι δεν το αρνούμαστε”, απαντούν οι νομικοί του ΠΑΟΚ.

Συνεχίζονται οι ερωτήσεις προς τον κ. Δημητριάδη
-Η Αστυνομία δεν ήταν μια εγγύηση;
“Δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα ούτε προπηλακίστηκε κάποιος παίκτης μας… Απλά η εικόνα του όπλου ήταν σοκαριστική”

-Ο ΠΑΟΚ ισχυρίζεται ότι λάβατε εντολές από τη διοίκηση σας για να μην συνεχιστεί ο αγώνας
“Εμείς δεν φύγαμε από τον αγωνιστικό χώρο πρώτοι… Φύγαμε πέντε λεπτά μετά τον διαιτητή. Αν θέλαμε θα φεύγαμε όταν μπήκε ο κ. Σαββίδης”.

Ερωτήσεις τώρα από την κα. Ρίζου προς τον κ. Δημητριάδη
-Είστε 37 χρόνια στα γήπεδα… Πόσες φορές έχετε δει όπλο μέσα στον αγωνιστικό χώρο;
“Πρώτη φορά”.

Η κα Ρίζου δείχνει στον μάρτυρα μια φωτογραφία με τον οπλοφορούντα Ιβάν Σαββίδη και εστιάζει στο ότι όλοι οι υπόλοιποι φορούν μπουφάν και σακάκι… Αναφέρει το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έχει βγάλει το μπουφάν του και ρωτά “το έβγαλε τυχαία ή όχι;”
“Όχι γιατί ζεσταινόταν πάντως… Για να φανεί το όπλο;”

-Του το έβγαλε κανείς το μπουφάν;
“Δεν το ξέρω”

-Έχει επαφή με το όπλο στη φωτογραφία
“Κάνει κίνηση προς το όπλο…”

-Είπατε ότι σας απώθησε βίαια. Θα μπορούσατε να αμυνθείτε και να ανταποδώσετε
“Βεβαίως…”

-Αν το κάνατε αυτό, θα έβγαινε το όπλο εναντίον σας; ΑΥΤΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ.
Συστάσεις από τον πρόεδρο ο οποίος αναφέρει ότι είναι μια υποθετική ερώτηση και την διατυπώνει ο πρόεδρος
“Τρομάξατε από την επίθεση Σαββίδη;”, “Φυσικά…”, απαντά ο κ. Δημητριάδης

-Όταν μάθατε ότι αυτός που σας απώθησε οπλοφορούσε σε τι ψυχολογική κατάσταση ήσασταν;
“Οπωσδήποτε όχι και στην καλύτερη”

-Η παρουσία των συνοδών του κ. Σαββίδη σας τρομοκράτησε;
“Να…”.

-Η μη αντίδραση σας στην επίθεση Σαββίδη ήταν και η παρουσία των συνοδών; ΝΕΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

-Υπάρχουν παίκτες της ΑΕΚ που δεν έχουν δει όπλο;
“Φυσικά και το κύριο θέμα συζήτησης στα αποδυτήρια ήταν η εισβολή και το όπλο”

-Φοβόταν για τη συνέχεια την πιθανή παρουσία του κ. Σαββίδη; (νέα παρέμβαση του προέδρου που επαναδιατυπώνει την ερώτηση): Μάθατε αν έφυγε ή όχι;
“Όχι δεν το ξέραμε…”

*Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος πρόσφερε μια ευχάριστη στιγμή όταν στην ερώτηση του είπε
“μάθατε αν ο κ. Σαββίδης είχε φύγει από τα ακροατήρια;”, κι αντιλαμβανόμενος το λάθος του γέλασε και διόρθωσε “… από τα αποδυτήρια”

-Ο ΠΑΟΚ ισχυρίζεται ότι η ΑΕΚ δεν έπρεπε να φοβάται καθότι υπήρχε Αστυνομία. Όταν σας επιτέθηκε ο Σαββίδης, παρενέβη η αστυνομία;
“Όχι…”¨

-Όταν έβγαλε το μπουφάν υπήρχε αστυνομικός κοντά του. Τον πλησίασαν να του πουν για το όπλο;
“Όχι…”

Ρωτά ο κ. Λυσσάνδρου: Ο διαιτητής βγήκε στον αγωνιστικό χώρο;
“Όχι δε βγήκε από το δωματιάκι του…”

Παρέμβαση από τον ΠΑΟΚ που θεωρεί ότι ο μάρτυς της ΠΑΕ δεν μπορεί να ερωτηθεί από τον εκπρόσωπο…

“Εδώ μιλάμε για δίκαιη δίκη από την αρχή… Παρακαλώ να κάνει την ερώτηση η κα Ρίζου…

Αρχίζουν τώρα οι ερωτήσεις των δικηγόρων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Δείχνει ο κ. Μαυρομάτης μια φωτό με τον κ. Σαββίδη και τον κ. Δημητριάδη…

-Αυτοί που τον συνόδευαν τι έκαναν; Προσπαθούσαν να τον συνοδεύσουν; Απείλησαν κανέναν;
“Όχι το είπα…”

-Είπατε λοιπόν ότι όταν γύρισε τη δεύτερη φορά, έχοντας 6-8 ανθρώπους είδατε το όπλο.Ποια ήταν η αντίδραση σας;
“Εγώ το μόνο που ενδιαφερόμουν ήταν η ασφάλεια της ομάδας”

-Αστυνομία υπήρχε;
“Ναι..”

-Γιατί δεν πήγατε να φωνάξατε έναν αστυνομικό;
“Γιατί όταν το είδα ήθελα να μαζέψω την αποστολή της ομάδας μας να είναι συγκεντρωμένη σε έναν χώρο… Κι επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο της εισβολής των φιλάθλων”.

Ο κ. Μαυρομάτης δείχνει βίντεο από το 11ο λεπτό των καθυστερήσεων…
“Έχει αποχωρήσει ο κ. Σαββίδης και βλέπετε τον κ. Δημητριάδη με τον κ. Λυσάνδρου να συνομιλούν. Κύριε Δημητριάδη είστε τρομαγμένος στο βίντεο;”
“Εγώ πρέπει να είμαι ο πιο ψύχραιμος…”

-Ο κ. Βράνιες δήλωσε χθες ότι είδε το όπλο… Εγώ βλέπω τον κ. Βράνιες να συνομιλεί με τον κ. Πρίγιοβιτς πολύ ώρα μετά την αποχώρηση του κ. Σαββίδη, δηλώνει ο κ. Μαυρομάτης.

-Είπατε ότι στα αποδυτήρια οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν τρομοκρατημένοι. Εμείς υποβάλλουμε αίτημα να πάρετε υλικό από τις κάμερες που τις χειρίζεται η αστυνομία και να δείτε όλα ήταν ομαλότατα… Καταχωρείται το αίτημα για να ληφθεί το υλικό…

-Τον είδατε ξανά τον κ. Σαββίδη;
“Όχι…”

-Είπατε ότι ο διαιτητής δεν σας κάλεσε να βγείτε στον αγωνιστικό χώρο;
¨”Ναι δεν μας κάλεσε…”

-Ο διαιτητής σας είπε “βγείτε και θα σας ανακοινώσω την απόφαση μου για το γκολ;
“Όχι…”

Γι’ αυτό απαιτήσαμε την παρουσία του κ. Κομίνη…

-Την ώρα που υπήρχε αυτή η ένταση, εσείς ως γενικός αρχηγός αφήσατε τους παίκτες σας να μιλήσουν στα κινητά τους;
“Το κινητό είναι η προέκταση του χεριού τους… Δεν απαγορεύεται η χρήση του κινητού”

-Είπατε ότι το σοκ προκλήθηκε από το όπλο..
“Από την εισβολή, από τους συνοδούς του και το όπλο του…”

-Με ποια παράνομη πράξη απειληθήκατε πλην της απώθησης;
“Όταν μπαίνει ο μεγαλομέτοχος της αντιπάλου ομάδας για ένα αμφισβητούμενο γκολ, όπου ο διαιτητής επί 89 λεπτά είναι άριστος κι έρχεται προς το πάνω σου δεν είναι απειλή;”

-Ρωτήσατε μιάμιση ώρα μετά που ήταν ο οπλοφορών;
“Όχι δεν ρώτησα… Δεν με ενδιέφερε”

-Τι είδατε με τον κ. Μίχελ;
“Σας είπα και πριν ότι του είπε κάτι κι έκανε μια χειρονομία”

-Ναι αλλά το “τελείωσες” σήμαινε τελείωσες σαν ύπαρξη ή διαιτητικά;
“Δεν μπορώ να ξέρω τι μπορεί να εννοούσε”.

-Ο διαιτητής στο φύλλο αγώνος γράφει ότι κατακύρωσε το γκολ. Εσείς πότε μάθατε ότι το γκολ κατακυρώθηκε;
“Ήρθε ο κ.Λυσάσνδρου και μας είπε ότι μετράει το γκολ και διακόπτεται ο αγώνας”

-Βγήκε κάποια ομάδα για ζέσταμα;
“Εμείς όχι…”

-Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν στα αποδυτήρια;
“Ναι”

-Βγήκαν κάποια στιγμή έξω;
“Δεν το γνωρίζω…”.

-Λέτε ότι σας τρομοκράτησε η είσοδος του κ. Σαββίδη, οι συνοδοί του και το όπλο… Μπορείτε να μας πείτε αν ένας εκ των συνοδών έκαναν κάτι;
“Όχι και δεν είδα κανέναν να κάνει κάποια κίνηση…”

-Τον συγκρατήσανε τον κ. Σαββίδη αυτοί οι συνοδοί;
“Ένας που ήταν από πίσω του ναι προσπάθησε να τον συγκρατήσει…”

Ερώτηση από τον κ. Γκαγκάτση
-Είπατε ότι δεν μπήκατε στα αποδυτήρια των διαιτητών;
“Ήμουν απ’ έξω…”

-Το παρανόμως αποκτηθέν ηχητικό υλικό, το οποίο έχει αναπαραχθεί, εκεί αναφέρεστε στα μέλη της οικογένεια του κ. Κομίνη;
‘Όχι”

-Ρωτήσατε τον κ.Κομίνη “πες μας αν μετράει το γκολ για να ξέουμε”
“Όχι”

-Ακούσατε κάποιο σφύριγμα από τους διαιτητές για την επανέναρξη;
“Όχι”

-Βγήκε ο κ. Στυλιάρας, 4ος διαιτητής να ελέγξει τον αγωνιστικό χώρο;
“Δεν το ξέρω…”

-Δώσατε κατάθεση στην αθλητική βία;
“‘Εχω δώσει δύο”

Εκεί οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ισχυρίστηκαν ότι άλλα είπε στις καταθέσεις του κι άλλα ισχυρίστηκε σήμερα με τον πρόεδρο να παρεμβαίνει και να αναφέρει στους δικηγόρους του ΠΑΟΚ πως αν θέλουν μπορούν να προσκομίσουν τις καταθέσεις για να αποτελέσουν αντικείμενο της δικογραφίας.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΙ ΈΧΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΉ ΔΥΟ ΛΕΠΤΩΝ

Ακολουθεί η κατάθεση του υπευθύνου ασφαλείας του ΠΑΟΚ κ. Γεροντίδη, αλλά μετά την ολιγόλεπτη διακοπή

Η κατάθεση του μέλους του ΔΣ και υπευθύνου ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ηλία Γεροντίδη

-Πείτε μας για τον επίμαχο αγώνα
“Όλα ήταν ήρεμα μέχρι και την επίτευξη του γκολ. Εκεί ο διαιτητής έφυγε προς την σέντρα μαζί με τον βοηθό”

-Τι ακολούθησε;
“¨Μετά ξαφνικά προέκυψαν διαπραγματεύσεις μεταξύ του διαιτητή και των παικτών της ΑΕΚ”

-Εσείς που ήσασταν;
“Δίπλα από την φυσούνα”

-Τι έγινε μετά λοιπόν;
“Υπήρχε ένας διαιτητής που δεν ήξερε τι να κάνει…”

-Πείτε μας τις κινήσεις του διαιτητή;
“Μετά από κάποια λεπτά. Πέντε λεπτά σίγουρα, έδειξε οφσάιντ”

-Μετά τι ακολούθησε;
“Υπήρχε αγανάκτηση από τον κόσμο που είχε ευπρεπέστατη παρουσία και μετά μπήκε ο κ. Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο”

-Μαζί με πόσους συνοδούς;
“Δύο ή τρεις”

-Πως μπήκε;
“Από την φυσούνα”

-Έχει πρόσβαση από την σουίτα του;
“Ναι”

-Οι συνοδοί του όπως αναφέρει η ΑΕΚ ήταν ιδιαίτερα εύσωμοι
“Τα δύο μέλη ήταν άτομα της συνοδείας του και ο ένας είναι ο αστυνομικός που του έχει παραχωρηθεί για την ασφάλεια του”

-Γιατί μπήκε μέσα;
“Από την αγανάκτηση του”

-Δικαιολογεί την είσοδο του; Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος διαφωνεί με την απόφαση ενός διαιτητή;
“Μην το βλέπετε απλά… Εδώ κρινόταν η τύχη ενός πρωταθλήματος και η αγανάκτηση του ήταν στο μέγιστο βαθμό. Από αυτό το γκολ κρίνονται τα πάντα και έβλεπε έναν διαιτητή που δεν ήξερε αν μετράει το γκολ ή όχι”.

-Γιατί μπήκε;
“Για να αποχωρήσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ”

-Τον απέτρεψε κάποιος;
“Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ… Αλλά μπήκε και η πρόθεση του ήταν να απομακρυνθούν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Δεν πλησίασε τον διαιτητή και δεν τον προσέγγισε… Ήταν σε απόσταση 15-20 μέτρων”

-Ο κ.Μίχελ όμως προσέγγισε τον διαιτητή
“Ναι, αλλά δεν ξέρω τι του είπε”

-Έκανε χειρονομία;
“Όχι, εγώ δεν είδα καμία… Μπορεί να έκανε κάποια κίνηση η οποία να εκλήφθηκε ως χειρονομία”

-Ο κ.Μίχελ αποχώρησε μετά;
“Ναι νομίζω ότι έφυγε”

-Στην έκθεση του παρατηρητή αναφέρετε ότι απώθησε ρεπόρτερ της NOVA;
“Όχι δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου, αλλά ίσως τον έσπρωξε γιατί απλά βρέθηκε μπροστά του όταν αποχωρούσε”

-Επιστρέφουμε στον κ. Σαββίδη. Τι έκανε μετά την είσοδο του κι ενώ φάνηκε να αποχωρεί;
“Πρέπει να ειπώθηκε κάτι από τον πάγκο της ΑΕΚ”

-Τι εννοείτε;
“Άκουσε κάτι και κατευθύνθηκε προς τα εκεί και βρέθηκαν εκεί παίκτες, παράγοντες λόγω της έντασης”

-Τους είπε κάτι;
“Όχι”

-Μετά αποχώρησε τον απέτρεψε η συνοδεία του;
“Κάποια στιγμή έφυγε… Κινήθηκε προς τα αποδυτήρια”

-Η αντιπαράθεση ήταν μόνο λεκτική ή υπήρχε απώθηση;
“Μόνο λεκτική”

-Έφερε όπλο ο κ. Σαββίδης;
“Ναι”

-Που το είχε;
“Στη θήκη…”

-Το έβγαλε καθόλου από τη θήκη;
“Όχι!”

-Γιατί έβγαλε το μπουφάν του;
“Προφανώς από την υπερένταση”

-Γιατί το είχε μαζί του και το είχε κι όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Έχει απειληθεί;
“Ναι έχει απειληθεί και γι’ αυτό το λόγο οπλοφορεί”

-Από ποιον;
“Δεν γνωρίζω”

-Σας το μετέφερε ο ίδιος ή το περιβάλλον του;
“Από το περιβάλλον του…”

-Στο γήπεδο που απαγορεύεται γενικά η κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη; Είναι το γήπεδο της ομάδας του
“Προφανώς κι ο ίδιος δεν το κατάλαβε ότι το είχε πάνω του…”

-Αυτή εικόνα να βγάλει το σακάκι του και να φανεί
“Μα αυτό δείχνει ότι δεν το έκανε επίτηδες”

-Η άλλη πλευρά ισχυρίζεται το ακριβώς αντίθετο και υπήρχε μια βίαιη συμπεριφορά στον κ. Δημητριάδη και υπήρχε τρόμος και ανησυχία
“Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε τρόμος κι ανησυχία! Κι η Αστυνομία αναφέρει ότι εκ των υστέρων αντιλήφθηκε ότι οπλοφορούσε. Κανείς μας δεν ήξερε ότι ο κ. Σαββίδης φέρει όπλο”

“Επειδή γνωρίζω αν δείτε τη φωτογραφία εκεί που είναι το όπλο, είναι για αριστερόχειρα ενώ είναι δεξιόχειρας… Σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να απειλήσει κανέναν”

-Τι ώρα έφυγε ο κ. Σαββίδης;
“Δεν το ξέρω ήμουν στον αγωνιστικό χώρο”

-Επιστρέφοντας στα του γηπέδου, ο διαιτητής ενημέρωσε για προσωινή διακοπή;
“Κανείς δεν κατάλαβε τι έδειξε ο διαιτητής”

-Ο ΠΑΟΚ τι έκανε;
“περίμενε μισή ώρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μετά πήγαμε στα αποδυτήρια”

-Εσείς μπήκατε στα αποδυτήρια
“Ναι μπήκα στον διάδρομο…”

-Εκεί είχαμε διαπραγματεύσεις μεταξύ των παραγόντων;
“Ναι αλλά δεν ξέρω τι συζητούσαν”

-Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν τρομοκρατημένοι;
“Σε καμία περίπτωση. Έδειχναν ήρεμοι”

-Γιατί διεκόπη ο αγώνας;
“Γιατί το αποφάσισε ο διαιτητής… Ο κ. Κομίνης σφύριξε στον διάδρομο, άρα ξεκινάει ξανά ο αγώνας και οι παίκτες της ΑΕΚ δεν βγήκαν”

-Για ποιο λόγο;
“Δεν ξέρω’

-Το γκολ πότε κατακυρώθηκε;
“Δεν ξέρω…”

-Θέλετε να προσθέσετε κάτι;
“Επικαλούμενος και την προηγούμενη μου ιδιότητα ως αστυνομικός, πρέπει να πω ότι ήταν ένα ντέρμπι που διεξήχθη σε υποδειγματική ατμόσφαιρα”

-Η ΑΕΚ ενημερώθηκε για την αποχώρηση Σαββίδη;
“Δεν το γνωρίζω”

Ερωτήσεις από τους δικηγορους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς τον κ. Γεροντίδη.

-Είδατε τους παίκτες της ΑΕΚ τρομοκρατημένους;
“Όχι! Φερόταν απολύτως φυσιολογικά….”

-Ο κ.Στυλιάρας βγήκε στον αγωνιστικό χώρο;
“Ναι για να επιθεωρήσει…”

-Τι επικρατούσε;
“Απόλυτη ηρεμία…”

-Αν η ΑΕΚ μάθαινε ότι το σκορ ήταν 0-0 θα έβγαινε να παίξει;
“Ναι… Έτσι μου είπαν οι άνθρωποι της ομάδας μας από τις διαπραγματεύσεις που έκαναν”.

Ερωτήσεις από την κα Ρίζου εκ μέρους της ΑΕΚ.
-Οι Αστυνομικοί έχουν την δυνατότητα να φέρουν όπλα στα γήπεδα;
“Εξ όσων γνωρίζω υπάρχει σαν πρακτική από την Αστυνομία, να μην φέρουν όπλο οι αστυνομικοί όταν υπάρχει συνάθροιση μεγάλη… Απλά 1-2 άτομα από κάθε διμοιρία φέρουν όπλο”

-Ο κ. Σαββίδης εισήλθε νόμιμα;
“Όχι δεν είναι νόμιμο…”

-Εσείς ως υπεύθυνος ασφαλείας τον αποτρέψατε;
“Όχι δεν τον απέτρεψα”

-Για ποιο λόγο
“Ενδεχομένως να μην λειτούργησα σωστά.. Δεν τον απέτρεψα πάντως’

Η κα Ρίζου δείχνει φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο κ. Σαββίδης συνοδεία φουσκωτών με τον κ. Γεροντίδη να αναφέρει ότι αναγνωρίζει τρεις εξ αυτών.
-Βλέπετε λοιπόν άλλα 8-9 άτομα. Εσείς δεν αισθάνεστε ότι έχετε υποχρέωση να τους σταματήσετε;
“Μα ήταν τέτοια διαδικασία με τη διακοπή του αγώνα”

-Είχε κηρύξει διακοπή ο διαιτητής;
“Όχι δεν είχε κάνει τίποτα ο διαιτητής”

-Ήταν σε ήρεμη κατάσταση ο κ., Σαββίδης;
“Σε ήρεμη”

Η κα Ρίζου δείχνει μια φωτογραφία και ρωτάει “φαίνεται ήρεμος εδώ;”. Αντιδράσεις και πάλι από τους νομικούς του ΠΑΟΚ…

-Είπατε ο κ. Σαββίδης ζήτησε από τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αποχωρήσουν. Τι συνέπειες θα είχε;
“Δεν το γνωρίζω…”

-Είδατε τον κ, Μίχελ να πλησιάζει τον κ.Κομίνη;
“Ναι αλλά δεν ξέρω τι του είπε και δεν είδα καμία απειλητική κίνηση’

-Όταν μπήκε ο κ. Σαββίδης υπήρχαν αστυνομικοί κοντά του;
“Όταν μπήκε υπήρχαν αστυνομικοί στην φυσούνα…”

-Όταν προέκυψε ένταση με τις ιαχές από τον πάγκο της ΑΕΚ υπήρχαν αστυνομικοί;
“Δεν θυμάμαι”

-Όταν επέστρεψε χωρίς το μπουφάν είδαν το όπλο;
“Δε νομίζω… Αν το έβλεπαν ίσως του το αφαιρούσαν”

-Είπατε ότι το είχε στην σουίτα και το ξέχασε… Επιτρέπεται να μπει στο γήπεδο με το όπλο;
“Εφόσον έχει νόμιμη άδεια…”

-Γίνεται έλεγχος κατά την είσοδο του;
“Ε αφού μιλάμε για επισήμους και συνήθως δεν γίνεται έλεγχος…”

-Μπορεί να φέρει όπλο όποιος έχει νόμιμη άδεια;
“Παντού”

-Και στις κερκίδες;
“Παντού…”

Η κα Ρίζου προσπαθεί να συνδέσει τον Κυριακάτικο αγώνα με τον περσινό τελικό του Κυπέλλου, προκαλώντας νέα αντίδραση από τους δικηγόρους του ΠΑΟΚ.

-Μπορούσε να γυρίσει ξανά ο κ. Σαββίδης;
“Φυσικά…”

-Υπήρχε κάποιος να του απαγορέψει την είσοδο;
Παρέμβαση προέδρου κι απόρριψη της ερώτησης καθότι θεωρήθηκε υποθετική.

Κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση

“Ενώ μπήκε το γκολ κι ο επόπτης έφυγε 15 μέτρα προς την σέντρα, μετά είχαμε διαμαρτυρίες των παικτών της ΑΕΚ κι ο διαιτητής κατευθύνθηκε προς τα εκεί και μετά από 7-8 λεπτά ακύρωσε το γκολ”

-Ο κ. Σαββίδης τι έκανε;
“Μπήκε για να ζητήσει από τους παίκτες να αποχωρήσουν”

-Γιατί;
“Λόγω της αγανάκτησης του”

-Είχε το δικαίωμα;
“Να μπει στον αγωνιστικό χώρο όχι, αλλά ως πρόεδρος είχε το δικαίωμα να ζητήσει από την ομάδα να φύγει, ωστόσο οι παίκτες του είπαν όχι”
-Ο κ.Μίχελ γιατί μπήκε;
“Δεν μιλάμε απλά για ένα ματς που ακυρώθηκε ένα γκολ! Είναι ένα ματς-τίλος μετά από 33 χρόνια”

-Τι είπε στον διαιτητή;
“Εγώ ήμουν στην φυσούνα… Του είπε “you are finished” κι έκανε την χειρονομία ότι το γκολ ήταν 100% καθαρό! Κι αυτό που του είπε είναι ότι είσαι τελειωμένος επαγγελματικά καθώς ήταν ένα καθαρό γκολ. Ο κ.Μίχελ μιλούσε διαιτητικά καθότι ένας από τους κορυφαίους διαιτητές”

-Ναι αλλά ως διαιτητής έπρεπε να ξέρει ότι δεν είχε δικαίωμα να μπει στον αγωνιστικό χώρο
“Ναι αλλά μπήκαν κι άλλοι παράγοντες όπώς και παράγοντες της ΑΕΚ”

-Ο διαιτητής αναφέρει ότι μπήκε με απειλητική διάθεση
“Μετά από τόση ώρα και τέτοια ένταση μπορεί και να το εξέλαβε λανθασμένα έτσι. Σε καμία περίπτωση δεν είχε απειλητική διάθεση”

-Περνάμε στον κ. Σαββίδη και την είσοδο του… Πόσοι ήταν οι συνοδοί του;
“Τρεις, τέσσερις…”

-Όταν μπήκε γιατί πήγε στον πάγκο της ΑΕΚ;
“Υπήρχαν ειρωνικά χειροκροτήματα… Κι ήθελε να διαμαρτυρηθεί για ότι έγινε καθώς μετά από 10 λεπτά ακυρώθηκε ένα γκολ”

-Τον αποθάρρυνε κάποιος;
“Τα άτομα της προσωπικής τους ασφάλειας…”

-Το μπουφάν πότε το έβγαλε;
“Είτε το έβγαλε είτε τραβήχτηκε από τους συνοδούς του που τον συγκρατούσαν”

-Οπλοφορούσε;
“Ναι… Αλλά δεν το έκανε για επίδειξη κι ούτε έβγαλε το μπουφάν επί τούτου… Κι ο Γιάννης Ιωαννίδης έχει βγάλει το σακάκι του σε αγώνα από αγανάκτηση. Επειδή ειπώθηκε ότι στη θέα του όπλο τρομοκρατήθηκαν αυτό δεν ισχύει καθώς οι παίκτες ΑΕΚ αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο αρκετή ώρα μετά’

-Στα αποδυτήρια τι έγινε;
“Μας έλεγε ο διαιτητής ότι δεν είχε πάρει την οριστική του απόφαση για το αν μετράει ή όχι το γκολ. Μας είπε ότι ‘θα σας ανακοινώσω μέσα στο γήπεδο την οριστική μου απόφαση’.”

-Πόση ώρα καθίσατε στα αποδυτήρια;
“Μπαινοβγαίναμε για δύο ώρες”

-Η ΑΕΚ τι έλεγε;
“Περιμένουμε να μας πει ο διαιτητής αν μετράει το γκολ ή όχι”

-Το είπε ρητώς;
“Ναι ο κ. Λυσάνδρου”

-Ο διαιτητής γιατί δεν το γράφει αυτό; Ο κ.Καποδίστριας διαβάζει το φύλλο αγώνος..
“Υπάρχει ανακρίβεια στο φύλλο αγώνος και γι’ αυτό ζητήσαμε να είναι εδώ ο κ.Κομίνης”

-Η ΑΕΚ δήλωσε αδυναμία γιατί κάποιος οπλοφορεί και υπάρχει τρομοκρατία
“Αυτό λέει η ΑΕΚ”

-Για πόσο ώρα υπήρχαν αυτές οι επαφές;
“Για μιάμιση ώρα. Ο κ.Κομίνης έλεγε μπείτε κι η ΑΕΚ ζητούσε πέντε λεπτά και ενημέρωση για την απόφαση”

-Και τι τους έλεγε ο κ.Κομίνης;
“Θα την πω στον αγωνιστικό χώρο! Ήταν μια επιλεκτική τρομοκρατία αυτή… Ο κ.Κομίνης σφύριξε, ο κ.Στυλιάρας επιθεώρησε το γήπεδο και ήταν όλα ήρεμα”

-Στα αποδυτήρια τι γινόταν;
“Όλα ήταν ήρεμα και μέχρι να εμφανιστούν οι φωτογραφίες, γιατί στην κανονική ροή κανείς δεν το αντιλήφθηκε, όταν ήταν ήρεμα”

-Λέτε λοιπόν ότι είναι μια μεθόδευση της ΑΕΚ
“Ναι… Υπάρχουν και δηλώσεις του παίκτη της ΑΕΚ Παναγιώτη Κονέ που είπε ‘μας ζήτησε ο διαιτητής να βγούμε έξω’ ενώ κι ο Χιμένεθ ανέφερε ‘μας έδωσε εντολή ο πρόεδρος να μη βγούμε’ κι υπάρχουν και δηλώσεις ότι ‘το όπλο δεν το είδαμε μέσα στο γήπεδο'”.

Ερωτήσεις από την κα Ρίζου.
-Κάλεσε τους αρχηγούς να τους πει ότι ήταν οφσάιντ;
“Βίντεο είδα και το πιθανολογώ”

-Γιατί άλλαξε άποψη στα αποδυτήρια;
“Αυτόν να τον ρωτήσετε”

-Άλλαξε απόφαση μετά την εισβολή;
“Ναι, αλλά την απόφαση όπως γράφει ο ίδιος την είχε πάρει πριν την εισβολή. Σε εμάς την ανακοίνωσε μετά”

-Είπατε ότι επί δύο ώρες είχατε επαφές και ότι ο κ.Λυσάνδρου είπε ότι δεν βγαίνουμε αν δεν μας πει ο διαιτητής το σκορ. Γιατί δεν ζητήσατε να καταχωρηθεί η δήλωση του κ.Λυσάνδρου;
“Είπε ο κ.Κομίνης ότι ‘εγώ ξέρω τι μου έχει πει και τι δε μου έχει πει ο κ.Λυσάνδρου”

-Εσείς είπατε ότι θέλετε να καταγραφεί η πλήρης δήλωση του;
“Μα γι αυτό θέλουμε τον κ.Κομίνη!”

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των μαρτύρων. Ο κ. Λυσάνδρου θα αγορεύσει και δεν θα καταθέσει, καθότι είναι και νομικός

Αρχίζει ξανά η διαδικασία

Ο ΠΑΟΚ καταθέτει αίτημα για προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει το υπόμνημα του… Κι η ΑΕΚ θα καταθέσει το υπόμνημα της με την προθεσμία που θα δοθεί..

Ξεκίνησε η αγόρευση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνά Λυσάνδρου

“Δεν σας κρύβω ότι προς στιγμλην ακούγοντας τον κ. Γκαγκάτση σκέφτηκα να πάω να ζητήσω αύξηση από την ΑΕΚ γιατί είμαι τόσο δυνατός που τρομοκράτησα έναν διαιτητή στην Τούμπα. Προφανώς αστειεύομαι …

Ο κ.Κομίνης είναι ένας έμπειρος διαιτητής”

-Σφύριξε ο διαιτητής στα αποδυτήρια;
“Εγώ δεν το άκουσα, αλλά μου το είπαν… Πρέπει να ξέρετε λίγο την χωροταξία των αποδυτηρίων στην Τούμπα. Έτρεξα αμέσως και τον ρώτησα τι έγινε. Δεν είπε ‘βγαίνετε’, αλλά μου είπε ‘σε φώναζα και δεν ερχόσουν’. Είχα φύγει γιατί ήθελα να δω τα παιδιά. Ο κ. Κομ΄λινης έχει τοποθετηθεί τρεις φορές. Με το φύλλο αγώνος, με κάποια συμπληρωματικά στοιχεία που έστειλε και με την επιστολή που έστειλε σε εσάς σήμερα.

Ο κ.Κομίνης ουδέποτε κάλεσε τις ομάδες να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένας έμπειρος διαιτητής, που έχει παίξει πολλά κρίσιμα παιχνίδια και ήξερε πολύ καλά ποια ενέργεια θα οδηγούσε στην επανέναρξη τυ αγώνα. Κι αυτή δεν έγινε ποτέ…

Όλοι έχουμε πλήρη εικόνα τι υπέδειξε. Έχω μια ένσταση για το κατά πόσο ο κ.Γκαγκάτσης ήταν την ώρα των επεισοδίων κάτω στην φυσούνα. Εκείνη την ώρα ήταν μόνο ο κ.Σαραϊδάρης και πήγα μαζί του. Και μετά από λίγο είδα τον κ.Γκαγκάτση τον οποία δεν είδα κατά τη διάρκεια των περιστατικών.

Έχω μια ιδιότητα, είμαι νομικός. Δεν μπορώ να υποβάλλω ερωτήσεις, αλλά η γνώση παραμένει. Η ΑΕΚ συγκεντρώθηκε λόγω της βίαιης εισόδου του κ.Σαββίδη, ο οποίος σύμφωνα με τον μάρτυρα του ΠΑΟΚ δεν οπλοφορεί πάντα, κι αυτό που έπρεπε να κάνουμε εμείς, ήταν να μείνουμε ψύχραιμοι και να μαζέψουμε την ομάδα στον πάγκο. Και να διαφυλάξουμε την ομαλή παραμονή ή αποχώρηση. Δεν αποχωρεί αυτοβούλως μια ομάδα… Προφανώς κάτι έγινε. Συγκεντρώσαμε τους παίκτες μας κι αρνούμαι το ειρωνικό χειροκρότημα που προκάλεσε τον κ.Σαββίδη και το θεωρώ προσβλητικό.
Ο κ.Κομίνης έκανε μια χειρονομία δείχνοντας ότι υπάρχει προσωρινή διακοπή κι εκεί ζήτησα από τους παίκτες να ακολουθήσουν. Εκτελέσαμε εντολή… Πήγαμε στα αποδυτήρια και εκεί υπήρχε μεγάλη ένταση…

Σε μια ομάδα υπάρχουν διαφορετικές αντιδράσεις, αλλά η πλειοψηφία των παικτών είχε τρομοκρατηθεί…

Δεν μιλάμε για μια κοινωνική εκδήλωση, αλλά μια αθλητική δραστηριότητα. Τι σημαίνει αυτό; Χρειάζεται μια ικανότητα, μια ηρεμία για να μπεις και να παίξεις…
Εμείς εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο συζητώντας με τον διαιτητή και τον ΠΑΟΚ κι έτσι προέκυψε η τελευταία εξέλιξη.

Η τελευταία αγωνιστική απόφαση του διαιτητή ήταν η ακύρωση του γκολ. Είναι λογικό να μπει ο οποιοσδήποτε παράγοντας του ΠΑΟΚ και να διαμαρτυρηθεί.
Υπήρχε συζήτηση του κ.Γκαγκάτση με τον κ.Κομίνη στην οποία δεν συμμετείχα.

Αλλά τον ρώτησα “σε τι κατάσταση είσαι γιατί βλέπω ότι αμφιταλαντεύεσαι μετά τις διαμαρτυρίες”. Δεν θα πω τι είπε, αλλά θα πω τις ερωτήσεις μου…

‘Κύριε Κομίνη η κοινή λογική και το αγωνιστικό κριτήριο λέει ότι έχετε αμφιβολίες, εμένα υπό το πρίσμα της ασφάλειας με ανησυχεί κάτι άλλο. Η ασφάλεια υπαγορεύει να βγούμε ότι ο ΠΑΟΚ κερδίζει με 1-0 γιατί αν βγαίναμε με 0-0 μπορεί να υπήρχε και εισβολή…

Δεν έγινε συζήτηση για το αποτέλεσμα αυτό καθ’ αυτό αλλά για τις συνθήκες ασφαλείας.. Η ψυχολογική κατάσταση της ομάδας ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Όμως το θέσαμε στον κ.Κομίνη ως μια κατάσταση κι όχι ως άρνηση.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το να τραβάμε από τα μαλλιά καταστάσεις δεν βοηθά κανέναν.

Πριν άκουγα για το αν έχει άδεια οπλοφορίας ή όχι. Αυτό είναι το θέμα; Έφτασε στην σέντρα με το όπλο και το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη. Δεν είχε λήξει! Αυτό είναι σοκαριστικό και έγινε πρωτοσέλιδο σε 20 χώρς. Αν δεν ήταν αξιοπερίεργο δεν θα είχε τέτοια έκταση και δεν θα είχε αποβληθεί ο ΠΑΟΚ από την ECA.

Έχουμε την απόφαση του Υφυπουργείου μετά από σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό που ονοματίζει τον κ.Σαββίδη, το περιστατικό και το οποίο προκάλεσε τη βίαιη διακοπή του πρωταθλήματος. Είναι ποτέ δυνατόν να αποτελεί λόγο διακοπής του πρωταθλήματος και όχι του αγώνα;
Το “βίαιη” είναι σε εισαγωγικά και υπενθυμίζω ότι τη Δευτέρα που βγήκε η απόφαση υπήρε το ματς ΠΑΣ-Απόλλων και δεν περίμενε να τελειώσει καν η αγωνιστική! Τόσο ακαριαία αντέδρασε! Κι εδώ συζητάμε αν είχε άδεια ή όχι ο κ. Σαββίδης;

Ακούστηκε ότι κρίνεται τίτλος, αλλά υπάρχουν άλλες πέντε αγωνιστικές! Εδώ υπάρχει ψυχολογικός εκβιασμός… Δεν τα λέω για εντυπωσιασμό…

Κλείνω λέγοντας το εξής. Έχουμε ιδιοκτήτη ομάδας που μπήκε μαινόμενος στον αγωνιστικό χώρο. Είναι τόσο δυνατό περιστατικό που έχει καλύψει την εισβολή του τεχνικού διευθυντή που είπε στον διαιτητή είσαι “τελειωμένος”

Η ΑΕΚ αποχώρησε με εντολή διαιτητή, καλή τη πίστη δεν αποχώρησε ούτε μετά τη βίαιη απώθηση του κ.Δημητριάδη, ούτε ισχυρίστηκε κανείς μας ότι ζαλίστηκε”

Σειρά έχει για την αγόρευση της η κα Ρίζου.

Η ένσταση του ΠΑΟΚ είναι αντιφατική με τη δήλωση συγνώμης του κ.Σαββίδη.

Η ΠΑΕ προσπαθεί να μεταθέσει την υπαιτιότητα της ευθύνης γεγονότων στην ΠΑΕ ΑΕΚ… Μάλιστα γράφει ότι ο διαιτητής κατευθλυνθηκε ανεξήγητα στα αποδυτήρια…

Μα σείστηκε όλος ο κόσμος, διεκόπη το πρωτάθλημα κι ο ΠΑΟΚ ισχυρίζεται ότι ανεξήγητα πήγε στα αποδυτήρια. Αν δεν αποτελεί ασέβεια αποτελεί υποτίμηση της νοημοσύνης μας.

Ο κ.Κομίνης υπήρξε θύμα απειλής του κ.Σαββίδη που εισήλθε βιαίως…

Επίσης ο κ.Μίχελ του είπε ότι είναι τελειωμένος κι αντιλαμβάνεστε σε τι ψυχική κατάσταση ήταν… Υπάρχει εχέφρων άνθρωπος που θα πει ότι κακώς η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια ακολουθώντας τον διαιτητή και να μην παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο που ήταν ρινγκ;

Γιατί διαμαρτύρεται λοιπόν ο ΠΑΟΚ; Γιατί θέλει ο τρόμος να διαρκεί όσο τον συμφέρει! Ήθελε λοιπόν ο ΠΑΟΚ μετά απ’ όλα αυτά να πατήσουν ένα κουμπί οι εμπλεκόμενοι και να συνεχίσουν κανονικά. Η τάξη όμως είχε διασαλευτεί, δεν είχε συλληφθεί ο εισβολέας και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα επέστρεφε…

Η αγωνία που μου μετέφερε ο κ,Λυσάνδρου ήταν τι θα συνέβαινε αν ο διαιτητής έλεγε ότι ο αγώνας ήταν 0-1 υπέρ της ΑΕΚ…

Λένε στον ΠΑΟΚ ότι υπήρχε η Αστυνομία… Που ήταν η Αστυνομία όταν μπήκε ο Σαββίδης και οι συνοδοί του; Που ήταν όταν απείλησε τον Κομίνη ο Σαββίδης κι ο Μίχελ ή όταν απώθησε τον Δημητριάδη; Έλαμψε δια της απουσίας της και δεν μπορούσε να δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας…

Αναφέρει επίσης ο ΠΑΟΚ ότι αιφνιδιάστηκε από την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, αλλά αυτή που αιφνιδιάστηκε ήταν η ΑΕΚ, που κοιμήθηκε στο +5 και παίζοντας σε άδειο γήπεδο και ξύπνησε με τη διαφορά στο +2 και έχοντας να παίξει σε γεμάτο γήπεδο. Κι όμως δεν είπε ούτε μια λέξη και δεν αντέδρασε. Αντιθέτως αυτή η εξέλιξη προσέδωσε στον κ.Σαββίδη μια αίσθηση παντοδυναμίας και θρασύτητας…

Θέλω να υπενθυμίσω στον κ.Σαββίδη ότι η αλαζονεία συνιστά ύβρη κι ότι ο αθλητισμός είναι αντίθετος με κάθε μορφή βίας”

Η αγόρευση του Μάκη Γκαγκάτση διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
“Από το βράδυ της Κυριακής υπάρχει προσπάθεια ανθρωποφαγίας του Ιβάν Σαββίδη και δεν είναι μόνο αθλητικό, Επιχειρείται προσπάθεια εξόντωσης του… Έγινε πρώτο θέμα σε δελτία ειδήσεων σταθμών της Αθήνας λες και είναι το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας. Το τι λέει το BBC, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA κι ο ΑΝΤ-1=, αλλά δεν μας νοιάζουν αυτά, αλλά τα γεγονότα και τα στοιχεία του αγώνα.

Ακούσαμε ότι είναι αλαζόνας… Προφανώς δεν ήταν αλαζόνας όταν έπαιρνε την ΣΕΚΑΠ για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων ή όταν έδινε χορηγία στην Super League. Δεν θα γίνει Ιφιγένεια ο Σαββίδης επειδή το θέλουν κάτι..

Να περάσω στην ουσία… Είπε ο κ. Λυσάνδρου ότι πληροφορήθηκε από κάποιους ότι σφύριξε ο διαιτητής… Προφανώς δεν σφύριξε για να του πει ότι δεν τον βρίσκει…

Ρωτήσατε πολλές φορές αν ενημερώθηκε η ΑΕΚ για το αν αποχώρησε ο κ.Σαββίδης, Φυσικά και ενημερώθηκε και το ήξεραν..

Τέθηκε θέμα ασφάλειας το οποίο είναι ανύπαρκτο γιατί δεν υπήρχε κανένα θέμα και δεν γινόταν επεισόδια…

Ειπώθηκε για την διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της εικόνας από το γήπεδο. Μόνο που την ώρα των γεγονότων στο γήπεδο κανείς δεν έχει δει το όπλο! Το είπε ο Κομίμνης, το είπε ο βοηθός Αλεξέα και είναι ξεκάθαρο…

Ακούστηκε ότι ο Σαββίδης απείλησε τον Κομίνη. Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά… Μας είπαν για την απόφαση της Εφέσεων… Συγνώμη μια απόφαση για να τελεσιδικήσει πρέπει να βγει και η έφεση.

Όσον αφορά την συγνώμη του κ.Σαββίδη είχε να κάνε με την είσοδο του κι αυτό και μόνο…”

Η αγόρευση του πρώτου νομικού της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Αχιλλέα Μαυρομάτη
“Δεν θα αναφερθώ στο βιασμό της προσωπικότητας του και το επικοινωνιακό τσουνάμι…

Τα δημοσιεύματα μετά την επίσκεψη της FIFA είναι ανησυχητικά, αλλά δεν ειπώθηκαν έτσι όπως γράφτηκαν…

Θέματα συμπεριφορών με τον κόσμο είχαμε, αλλά ποτέ δεν εμπλακήκαμε σε εμπρησμούς, ξυλοδραμούς, σφαίρες κλπ, ενώ αντιθέτως παρόλο που μάθαμε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων ξημερώματα εντούτοις μπορέσαμε και οργανώσαμε ένα αγώνα που δε δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα και η στάση του κόσμου ήταν εξαιρετική…

Ο κ. Σαββίδης κατηγορείται για βίαιη είσοδο, αλλά το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα ότι ο κ. Σαββίδης είναι στην άκρη του γηπέδου και συνομιλεί με τους παίκτες ζητώντας τους να αποχωρίσουν κι αυτοί αρνούνται…

Πάει να αποχωρίσει και ξαφνικά κάτι ακούει, γιατί δεν είναι τρελός, και χωρίς να λέω ότι είναι σωστό, αλλά ανθρώπινα αντέδρασε… Κι αν δεν είχε βγάλει το μπουφάν δεν είχε γίνει τόση συζήτηση για το όπλο…

Κανείς δεν είχε αντιληφθεί το όπλο και προς στιγμήν του ο κ, Λυσάνδρου το παραδέχθηκε.

Αυτή η αναφορά προκαλεί την αντίδραση του τελευταίου ζητώντας “να μην βάζετε λόγια στο στόμα μου”

Ο κ.Κομίνης αναφέρει ότι μπήκε στα αποδυτήρια για προσωρινή διακοπή κι όχι γιατί είδε το όπλο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Σαββίδης παραμένει μάξιμουμ τρία λεπτά στον αγωνιστικό χώρο και λίγο αργότερα έχει φύγει από το γήπεδο… Και δεν μπορεί να μην τα είδαν αυτά τα δημοσιεύματα στην ΑΕΚ…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.