ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι βασικές προτάσεις της ΕΠΟ σε FIFA και UEFA για την αποφυγή του Grexit

Οι βασικές προτάσεις της ΕΠΟ σε FIFA και UEFA για την αποφυγή του Grexit

Η ΕΠΟ προχώρησε στη σύνταξη έξι βασικών προτάσεων προς τις FIFA – UEFA, με στόχο να πειστούν οι διεθνείς Συνομοσπονδίες και ν΄αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit τον προσεχή Μάιο.

Στο βασικό πλαίσιο είναι οι εξής προτάσεις, που ως γνωστόν θα σταλούν και εγγράφως:

1) Συγκρότηση πενταμελούς Επιτροπής στην ΕΠΟ, η οποία κάθε εβδομάδα θα αξιολογεί φαινόμενα βίας και εμπρηστικών δηλώσεων ή και αναφορών social media ακόμα και θα ενημερώνει άμεσα τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου αλλά και την Επιτροπή Δεοντολογίας.

2) Την επανεξέταση όλων των κανονισμών λειτουργίας του ποδοσφαίρου με θέσπιση αυστηρότερων διατάξεων για την καταπολέμηση φαινομένων βίας.

3) Την κατάργηση της δικαιοδοσίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ως Δικαστηρίου απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης σε τρίτο βαθμό, κάτι που ζητάει και ο Βασιλειάδης, όπως ήθελε και την αυστηροποίηση των ποινών για τη βία.

4) Αυστηρό πλαίσιο χορήγησης μίας μόνο αναβολής κατά την εκδίκαση υποθέσεων, σε όλα ανεξαιρέτως τα Δικαστικά Όργανα και μόνο για σπουδαίο λόγο, αξιολογούμενο κατά την απόλυτη και κυρίαρχη κρίση του Δικαστικού Οργάνου. Και αυτό είχε ζητηθεί από τον Βασιλειάδη.

5) Μεταφορά της αρμοδιότητας της διερεύνησης δυσμενών κρίσεων από την Επιτροπή Δεοντολογίας στις Πειθαρχικές Επιτροπές. Υπενθυμίζεται ότι αυτό ήταν αρμοδιότητα των πειθαρχικών οργάνων και το περασμένο καλοκαίρι με «σφραγίδα» FIFA – UEFA – Bασιλειάδη μεταφέρθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

6) Έλεγχο και αξιολόγηση του τρόπου λειτουργίας όλων των βαθμίδων και των αντίστοιχων οργάνων του ποδοσφαίρου, που διοργανώνουν, κατ’ εκχώρηση της αρμοδιότητας από την ΕΠΟ, επίσημες διοργανώσεις (Super League, Football League, Ε.Π.Σ. κ.ά..).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.