ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Super League: Αγνοείται και η ημερομηνία της κλήρωσης!

Super League: Αγνοείται και η ημερομηνία της κλήρωσης!

Σημαντικές εκκρεμότητες προκύπτουν εν όψει του πρωταθλήματος της νέας σεζόν. Μολονότι, η Super League έχει ανακοινώσει πως η σέντρα θα δοθεί στις 25 Αυγούστου παραμένει στον «αέρα» η διαδικασία της κλήρωσης(!) αλλά και η προκήρυξη που θα πιστοποιεί και τους όρους διεξαγωγής.

Έχοντας απορρίψει την πρόταση Βασιλειάδη για πρωτάθλημα 12 ομάδων τη μεθεπόμενη σεζόν και αποφασίζοντας για έναν μαραθώνιο 14 ομάδων η διοργανώτρια αρχή βαδίζει εκτός απροόπτου δίχως το σχέδιο αναδιάρθρωσης, που προωθούσε ο υφυπουργός Αθλητισμού με ισχυρό οικονομικό πακέτο μέσω της σύμπραξης Nova και ΕΡΤ.

Σε μια τέτοια πιθανή περίπτωση, οριστικού ναυαγίου, ανακύπτει θέμα με τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και εξακολουθούν να είναι «άστεγες». Ακούγεται ότι το Epsilon ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη έχει κάνει μπάσιμο για να δώσει λύση και τα πάντα θα ξακαθαρίσουν τις επόμενες μέρες.

Οι ΠΑΕ που είναι χωρίς τηλεοπτική στέγη είναι οι Παναθηναϊκός, Άρης, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Ξάνθη, Λαμία και Απόλλωνας Σμύρνης.

Ακόμα όμως κι αν λυθεί το ζήτημα αυτό υπάρχει κι άλλη εκκρεμότητα. Αυτή που αφορά στην προκήρυξη και κυρίως ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν από την Football League στο επόμενο πρωτάθλημα.

Η Super League έχει προτείνει να υποβιβαστούν ο 15ος και ο 16ος της βαθμολογίας και παράλληλα ο 13ος και ο 14ος να δώσουν αγώνες μπαράζ με τον 1ο και τον 2ο της Football League. Κάτι για το οποίο διαφωνεί η «μικρή λίγκα» καθώς χάνει το δικαίωμα απευθείας προβιβασμού και επιμένει δύο ανόδους από την κατηγορία της.

Για την υπόθεση αυτή δεν αποκλείεται να αποφασίσει η ΕΠΟ στη συνεδρίασή της που θα γίνει τέλος του μήνα. Κι αυτό θα δημιουργήσει επιπλέον καθυστέρηση για την κλήρωση του πρωταθλήματος η οποία παραμένει κι αυτή στον αέρα.

Η τελευταία πράξη σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα ήταν πριν μερικές ημέρες, όταν η διοργανώτρια αρχή ζήτησε μέσω επιστολής παράταση μέχρι τις 25 Ιουλίου από την ΕΠΟ για να στείλει την προκήρυξη του πρωταθλήματος και έξτρα χρόνο μέχρι τις αρχές Αυγούστου για τον καταρτισμό του προγράμματος.

Τα πράγματα πάντως ζορίζουν αρκετά μετά και το τελεσίγραφο Βασιλειάδη στη Super League. Ο υφυπουργός Αθλητισμού με επιστολή που απέστειλε στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος κάλεσε το συνεταιρισμό να αποδεχθεί την πρότασή του για μείωση των ομάδων της Super League σε 12. Ο Βασιλειάδης κατέστησε σαφές ότι η πρόταση που έχει ρίξει στο τραπέζι η πολιτεία δεν ισχύει για κανένα άλλο μοντέλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σκεφτείτε με γνώμονα το μακροπρόθεσμο καλό του ποδοσφαίρου και όχι την πρόσκαιρη και σε θολό και εξαρτημένο περιβάλλον επιβίωση […] Άλλο μοντέλο που προφανώς έχετε στο μυαλό σας, εμείς δεν μπορούμε να στηρίξουμε. Μακάρι να δικαιωθείτε εσείς. Σε κάθε άλλη περίπτωση, καλή τύχη και καλό καλοκαίρι…» ανέφερε-μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.