Ο …ταραξίας Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και οι φήμες περι ομοφυλοφιλίας

Ο …ταραξίας Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και οι φήμες περι ομοφυλοφιλίας

Κάποιοι άνθρωποι γεννήθηκαν έχοντας εκ των προτέρων έναν προορισμό. Και σ’ αυτούς φεύγει πρώτα η ψυχή και μετά το χούι, όπως αναφέρει η λαϊκή ρήση. Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, ο οποίος ανάλαβε πριν από δύο ημέρες την τεχνική ηγεσία του Ηλυσιακού, είναι ένας απ’ αυτούς, καθώς είχε μια αποστολή, το ποδόσφαιρο. Θα θυμόσαστε τις δεξιοτεχνίες του, καθώς και την ικανότητα να προστάζει την μπάλα να κατευθυνθεί προς τα δίχτυα του αντίπαλου τέρματος στις εκτελέσεις των φάουλ.

Τι θα έκανε σε περίπτωση που ολοκληρωνόταν η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό; «Μα, θα προτιμούσα να πεθάνω…» αναφέρει με ιδιαίτερα κατηγορηματικό τρόπο και εξηγεί: «Τι το πιο εύκολο να κάθομαι σε ένα γραφείο και να παρακολουθώ ποδοσφαιρικούς αγώνες. Αλλά δεν θέλω να κοροϊδέψω κανέναν. Γεννήθηκα για το ποδόσφαιρο και εκεί θα μείνω». Και αν λάβουμε υπόψη την εν γένει παρουσία του στον αθλητισμό, μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα ότι δεν έχει κοροϊδέψει κανέναν… 

Ο Λουτσιάνο ήρθε για πρώτη φορά το 1995 στη χώρα μας και από τότε δεν έχει κουνηθεί από τον ελλαδικό χώρο. Απέκτησε άλλωστε, τον Ιανουάριο του 2009 την ελληνική υπηκοότητα, αφού πρώτα υιοθέτησε την κουλτούρα, τις συνήθειες και βέβαια τη γλώσσα. Η Ξάνθη ήταν ο πρώτος προορισμός και στη συνέχεια μετακόμισε στο Λιμάνι και τον Ολυμπιακό. Γνωστά όλα αυτά και χιλιοειπωμένα. Το ερώτημα όμως, είναι τι πέρασε μέχρι να φθάσει στην απόλυτη ευτυχία. 

«Για όλα …φταίει ο πατέρας μου, ο οποίος ήταν προπονητής σε μια από τις ομάδες της πόλης» επισήμανε και θυμήθηκε την πρώτη του αποστολή που του ανέθεσε ο πατήρ Λουτσιάνο: «Ήμουν η μασκότ της ομάδας! Κυνηγούσα τις μπάλες πίσω από το τέρμα, έβγαζα φωτογραφίες και μάζευα τα ρούχα». Εντάξει, δεν ήταν ακριβώς μασκότ, αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσει ο καθένας. Και ο πατέρας του είχε ένα στόχο, δηλαδή, να μην μπλέξει το παιδί στα ναρκωτικά και στις άλλες καταστροφικές συνήθειες των φτωχών Βραζιλιάνων. Από πού ορμώμενος;

«Όλη παρέα μου είχε σκοτωθεί, ενώ ο αδελφός μου έφυγε από το Ρίο και πήγε στο Σαν Πάολο. Έτσι, αποφάσισε ο πατέρας μου να με πάρει μαζί του». Υποβλήθηκε σε δοκιμή, πέρασε τις εξετάσεις και ο προπονητής της εθνικής Βραζιλίας τον επιβράβευσε στις 30 Μαρτίου 1990. «Με έβαλε στην πρώτη ομάδα σε ένα σημαντικό παιχνίδι, στο οποίο κερδίσαμε σημειώνοντας ένα γκολ και μοιράζοντας δύο ασίστ» είπε και το πρόσωπό του έλαμψε. Τι άλλο δηλαδή, θα μπορούσε να κάνει κάποιος ποδοσφαιριστής στο ντεμπούτο του;

Για να λέμε, πάντως, και του στραβού το δίκιο δεν φταίει μόνο ο πατέρας του για το μικρόβιο του ποδοσφαίρου, αλλά και ο ίδιος. Το είχε γραμμένο στο DNA του, αποτελούσε μια γενετική πληροφορία. «Όταν έβλεπα τον πατέρα μου να φεύγει για τη δουλειά, κρυβόμουν πίσω από την κολώνα του σπιτιού και έφευγα «καρφωτός» στις 7 το πρωί για το γήπεδο» αποκάλυψε και αφού πρώτα είχε τσακωθεί με τις μισές μαμάδες επειδή ξυπνούσε τόσο νωρίς και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Γενικά προκαλούσε ταραχή στις γειτονιές ο Λουτσιάνο, αφενός λόγω της κινητοποίησης  που έκανε και αφετέρου, επειδή «τρύπωνε» σε γραφεία ομάδων για ν’ αναζητήσει την επιβράβευση των προσπαθειών της ομάδας, τα κύπελλα.  

Το στοιχείο του ταραξία το μετέφερε και στην Ελλάδα κι αν δεν πιστεύετε εμάς, ρωτήστε και τον Καστίγιο, ο οποίος όταν πήγαινε στο δωμάτιο του Λούτσι έκανε λες και έμπαινε στο …τραινάκι του τρόμου. «Επειδή ήταν φοβητσιάρης προσπαθούσαμε να τον εκφοβίσουμε. Φορούσα μια τρομακτική αποκριάτικη μάσκα και έβγαινα ξαφνικά από την ντουλάπα. Φοβερές αναμνήσεις…»

Εκτός από ταραξίας, ωστόσο, ο Λουτσιάνο πήγε να μας βγει και …ομοφυλόφιλος. Δεν χρειάστηκε παρά να οργιάσει το μυαλό ενός παρ’ ολίγο συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, ώστε να ειπωθεί κι αυτό. «Πράγματι, είμαστε στην προετοιμασία στο Μόναχο και με φωνάζει ο Γιάννης Μαντζουράκης στο δωμάτιο μου» θυμάται και χαμογελάει: «Βλέπω ένα παιδάκι 15 χρονών και τον κόουτς να μου λέει: «Θα ήθελα να το βοηθήσεις, διότι μιλάτε την ίδια γλώσσα». «Κανένα πρόβλημα» είπα και κάποια στιγμή ήρθε στο δωμάτιο μου, όπου παίζαμε μουσική με τον Τζιοβάνι. Αυτός «γρατζουνούσε» την κιθάρα και εγώ έπαιζα τουμπερλέκι, ενώ φορούσαμε τα εσώρουχά μας. Μετά από χρόνια ο νεαρός μου εξομολογήθηκε: «Λούτσι, θυμάσαι που ήρθα στο δωμάτιο και παίζατε μουσική; Εγώ νόμιζα ότι είσαι …μαρικόν ή στην ελληνιστί ομοφυλόφιλος. Βλέπεις, ρε φίλε, πως από τίποτα μπορεί να βγει η …βρώμα». 

Πέντε πράγματα που δεν ξέρετε γι’ αυτόν:

1) Έχει ένα φίλο πραγματικό από τη χώρα του, τον οποίο και έφερε στην Ελλάδα. «Τον έχω καλύτερα από αδελφό μου». Κολλητός του είναι και ο Τζιοβάνι, ενώ με τον Ριβάλντο απλά μιλάνε όταν συναντιούνται. Όπως και με τον «φαλακρό» Ρονάλντο, με τον οποίο έκαναν το 2002 μαζί έναν ολόκληρο μήνα φυσιοθεραπείας. 

2) Το ποδοβόλεϊ είναι η μεγάλη του αγάπη.

3) Το «μότο» του είναι: «Μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα». 

4) Αν δεν έμενε στην Αθήνα, σίγουρα, θα μετακόμιζε στα Γιάννενα όπου πέρασε μια φανταστική χρονιά. Όπως και στην Λάρισα, αφού «είναι από τις λίγες πόλεις που αγαπάνε τις ποδοσφαιρικές ομάδες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

5) Οριοθετεί τη διαφορά μεταξύ του ποδοσφαιριστή και του προπονητή: «Ο πρώτος κοιτάει να είναι καλά μόνο αυτός ενώ ο τεχνικός σκέφτεται και για τα 30 άτομα. Ο κόουτς είναι καλύτερος για τους 11, μέτριος για τους 18 και  χειρότερος για τους υπόλοιπους…»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.