ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Οι λόγοι της παραιτήσεως του Μπούκοβι από τον Ολυμπιακό και η μυστική αναχώρησή του από την Ελλάδα

Οι λόγοι της παραιτήσεως του Μπούκοβι από τον Ολυμπιακό και η μυστική αναχώρησή του από την Ελλάδα

Πριν από ακριβώς 48 χρόνια, στις 13 Δεκεμβρίου του 1967, ο Μάρτον Μπούκοβι (1904-1985 υπέβαλε την παραίτησή του στη διοίκηση του Ολυμπιακού, αν και οδήγησε την «ερυθρόλευκη» ομάδα στην κατάκτηση δύο σερί πρωταθλημάτων και ενός κυπέλλου. Ο Μπούκοβι είναι μέγας προπονητής, τρομακτική η επιτυχία του Ολυμπιακού!» ανέφεραν οι εφημερίδες εκείνης της εποχής. 

Με το που ανάλαβε την τεχνική ηγεσία «ξέκοψε» κάθε μορφή διασκεδάσεως κατά τις βραδινές και …πρώτες πρωινές ώρες, επέβαλε αυστηρά πειθαρχία συντάσσοντας και εσωτερικό κανονισμό ενώ ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να γυμνάζονται σκληρά. Το χειρότερο απ’ όλα ήταν ότι «έκλεισε κατάμουτρα» την πόρτα των αποδυτηρίων στα αδιάκριτα βλέμματα των παραγόντων του Ολυμπιακού. 

Πολλά ειπώθηκαν για την αιφνίδια αποχώρησή του την ημέρα, μάλιστα, που εκδηλώθηκε το αποτυχημένο βασιλικό πραξικόπημα για την ανατροπή των συνταγματαρχών. Αναντίρρητα, υπήρξε η άκρατη γκρίνια από τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες, αρχής γενομένης από τον Βύζαντα με 3-1 και ακολούθησαν η συντριβή μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 4-1 από την ΑΕΚ και οι ήττες με 1-0 από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Ο Μπούκοβι ήταν έτοιμος να παραιτηθεί, αλλά υπέστη νευρικό κλονισμό και καταρρέει. Εν τέλει την υποβάλλει…

Οι τρεις λόγοι που ξεχωρίζουν στην ανακοίνωσή του ήταν το θέμα του Κούδα, ο οποίος είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, έκανε προπονήσεις, αλλά ποτέ δεν έπαιξε επίσημο ματς και επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, ο αποκλεισμός από το ταξίδι στον Καναδά και η δυσαρέσκεια για τις μεταγραφές που έγιναν χωρίς τη θέλησή του. Υπήρξαν, ωστόσο και απόψεις που ανέφεραν ότι «η χούντα ήταν υπεύθυνη για τη φυγή του», καθώς προέρχονταν από μια κομουνιστική χώρα.  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αναχώρηση από την Αθήνα έγινε με τρένο από τον Πειραιά στις 23 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με εφημερίδες της εποχής, κρατήθηκε κρυφή η μέρα και η ώρα της αποχώρησής του. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.