Η αληθινή ιστορία της οικογένειας Σάκοτα και το μήνυμα που έστειλε ο Θεός στον Ντούσαν!

Η αληθινή ιστορία της οικογένειας Σάκοτα και το μήνυμα που έστειλε ο Θεός στον Ντούσαν!

Οι αποδοκιμασίες ορισμένων φιλάθλων της ΑΕΚ προς το πρόσωπο του Ντράγκαν Σάκοτα για τον αποκλεισμό από το Eurocup, αναντίρρητα, δυσαρέστησαν όλα τα μέλη της οικογένειάς του. Ιδιαίτερα τον «μικρό» Ντούσαν, ο οποίος χωρίς καν να σκεφθεί τις επιπτώσεις αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα. Χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσε εντολή στον μάνατζέρ του ν’ αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. 

Για όσους δεν γνωρίζουν η οικογένεια Σάκοτα είναι ιδιαίτερα «δεμένη» και ο Ντράγκαν και η σύζυγός του «ζουν και αναπνέουν» μόνο για τα παιδιά τους, τον Μίλος και τον Ντούσαν. Γι’ αυτό άλλωστε, πήραν την απόφαση να πουλήσουν τη μονοκατοικία που αγόρασαν πριν από αρκετά χρόνια στην Κηφισιά και να μετακομίσουν στην Άνω Γλυφάδα σε μια νεόδμητη μεζονέτα. «Τα παιδιά μου βρίσκονται καθημερινά στα νότια προάστια και δεν είναι δυνατό να κάνουν ολόκληρο «ταξίδι» έλεγε ο υπερπροστατευτικός προστάτης της οικογένειας όταν τον ρωτούσαν.

Είναι γεγονός ότι η οικογένεια δοκιμάστηκε με τον απίστευτο τραυματισμό του Ντούσαν Σάκοτα πριν από περίπου έξι χρόνια. Όταν οι γιατροί ανέφεραν ότι σύμφωνα με τις ιατρικές έρευνες, υπήρχε ένα 85% να πεθάνεις και ένα 15% να ζήσεις! Το ημερολόγιο σταμάτησε για τον Ντράγκαν Σάκοτα στις 25 Απριλίου και στο ματς της Σκαβολίνι, όπου έπαιζε ο «μικρός». Η αγκωνιά που δέχθηκε από αντίπαλό του προκάλεσε την έκρηξη του δωδεκαδάκτυλου, που είχε ως συνέπεια ν’ αρχίσει η διαδικασία της σηψαιμίας… Πενήντα ημέρες αγωνίας, στεναχώριας αλλά και ελπίδας ότι ο Ντούσαν θα επανέλθει στην πρότερα κατάσταση. 

Τα μέλη της οικογένειας ήταν συνεχώς πάνω από το κεφάλι του Ντούσαν, ο οποίος δεν επικοινωνούσε αρχικά με το περιβάλλον. Πενήντα ημέρες που άλλαξαν τη ζωή όλων, πολλώ δε μάλλον του «μικρού» ο οποίος ήταν σαν να γεννήθηκε ξανά. Οι επιπλοκές ήταν συνεχείς, καθώς σκίστηκαν τα ράμματα στο στομάχι, κόλλησαν τα έντερα μεταξύ τους και ήρθε η απώλεια του βάρος κατά 30 κιλά! 

Ο Ντούσαν, όμως πάλεψε και είχε σύμμαχο, τόσο τη φυσική του κατάσταση, όσο και το ύψος διότι είχε αρκετό αίμα στο σώμα του. Κέρδισε μια ακόμα μάχη, την πιο σημαντική στη ζωή του αλλά ταυτόχρονα ο Ντράγκαν και η σύζυγός του «επανήλθαν στη ζωή». Πενήντα ημέρες ήταν πάνω από το προσκέφαλο του και προσευχόντουσαν. Εκείνες οι ημέρες άλλαξαν τη ζωή όλων και πολύ περισσότερο του «μικρού», Τον έκαναν να χαίρεται με τα πιο απλά πράγματα αλλά έγινε και πιο ευαίσθητος. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόλις άκουσε τις έντονες διαμαρτυρίες προς πρόσωπο του πατέρα του πήρε αμέσως τη μεγάλη απόφαση: «Εγώ τελείωσα από την ΑΕΚ. Δεν με «γεμίζει» το περιβάλλον ψυχικά και συναισθηματικά…» Η επιμονή, όμως του πατέρα του τον έπεισε να παραμείνει.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.