ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου»: Δείτε πως έγινε η πρώτη αποστολή του πολέμου (βίντεο)

Επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου»: Δείτε πως έγινε η πρώτη αποστολή του πολέμου (βίντεο)

Στις 17 Ιανουαρίου του 1991 και στις 2:35 π.μ. η πρώτη αποστολή του πολέμου της επιχείρησης Desert Storm πραγματοποιήθηκε από ένα σμήνος επιθετικών ελικοπτέρων Apache του αμερικανικού Στρατού. Η δύναμη των Apache συμπληρωνόταν και από ένα αριθμό MH-53J ενώ η δύναμη είχε λάβει την κωδική ονομασία Νορμανδία.

Στόχος του η εξουδετέρωση μιας βάσης έγκαιρης προειδοποίησης της ιρακινής Αεροπορίας προκειμένου τα συμμαχικά μαχητικά αεροσκάφη να πραγματοποιήσουν τις αποστολές τους χωρίς να εντοπιστούν από το ιρακινό δίκτυο Αεράμυνας.

Δείτε πως έγινε η πρώτη αποστολή του πολέμου του Κόλπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.