ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κο Πανί: Το ψαροχώρι που η ομάδα του δεν είχε γήπεδο αλλά κατακτούσε πρωταθλήματα (φωτό, βίντεο)

Κο Πανί: Το ψαροχώρι που η ομάδα του δεν είχε γήπεδο αλλά κατακτούσε πρωταθλήματα (φωτό, βίντεο)

Στο Κο Πανί είχαν κυρίως ψάρια (μέσα κι… έξω από το νερό). Η ασήμαντη περιοχή έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο γιατί κάποια παιδιά που είχαν δει εικόνες από το Παγκόσμιο Κύπελλο μαγεύτηκαν από τη στρογγυλή θεά και ήθελαν να φέρουν την ποδοσφαιρική κουλτούρα στην περιοχή τους.

Στο χωριό των 2.000 κατοίκων, όμως, δεν υπήρχε όμως γήπεδο. Η ιστορία που στήθηκε, λόγω της αγάπης τους για την μπάλα, έκανε το φτωχικό και ασήμαντο ψαροχώρι της Ταϊλάνδης πασίγνωστο στον κόσμο.

Η παθιασμένη -με το ποδόσφαιρο- παρέα αποφάσισε να φτιάξει ένα αυτοσχέδιο πλωτό γήπεδο! Πήραν σανίδες, τις ένωσαν και πάνω εκεί, αφού μπογιάτισαν τις τέσσερις γραμμές, χώρεσαν δύο τέρματα, τα όρια της περιοχής σε κάθε εστία και το σημείο που θα ξεκινούν οι αγώνες τους!

Αν κάποιος πέταγε την μπάλα άουτ, έπρεπε να βουτήξουν στη θάλασσα για να την επαναφέρουν. στις βουτιές, έκαναν ακόμη καλύτερη προπόνηση. Παθιάζοντας ακόμη περισσότερο.

Αφού πήραν μέρος σε ερασιτεχνικές και μετέπειτα τοπικές διοργανώσεις, ήρθαν και οι επιτυχίες! Για κάποια χρόνια, μάλιστα, κατακτούσαν συνεχώς το πρωτάθλημα Νέων. Η ομάδα που δεν είχε γήπεδο πρωταγωνιστούσε. Μάθαινε στις σανίδες και πήγαινε στα πραγματικά γήπεδα των άλλων και κέρδιζε.

Η αυτοσχέδια εγκατάσταση εξελισσόταν. Στο γήπεδο μπήκε φράκτης, στο δάπεδο τοποθετήθηκα καλύτερες τάβλες. Οι πιο μεγάλοι του χωριού φρόντισαν να υπάρχει μια επίστρωση ώστε να μη γλιστρούν τόσο εύκολα οι ποδοσφαιριστές.

Στο Κο Πανί βρέθηκαν από τα μεγαλύτερα Μέσα του κόσμου. Η ομάδα που δεν είχε γήπεδο απέκτησε πολλούς φίλους. Έστω και αν δεν είχε μια κερκίδα…

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: forzajuve.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.