Σύμπτωση με τα ζευγάρια του Κυπέλλου από το μακρινό 1949 (βίντεο)

Σύμπτωση με τα ζευγάρια του Κυπέλλου από το μακρινό 1949 (βίντεο)

Για πρώτη φορά από το 1949 έχουμε ημιτελικά Κυπέλλου με τους τέσσερις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως η απόλυτη σύμπτωση είναι το γεγονός πως τα ζευγάρια είναι ίδια με τότε!

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ, όπως ακριβώς είχε γίνει και πριν από 68 χρόνια. Μόνη διαφορά ότι τότε οι αγώνες ήταν μονοί.

Η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 2-1 του Ολυμπιακού εντός έδρας, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει με 1-0 στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Στον τελικό που διεξήχθη στις 19 Ιουνίου 1949 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 και οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου το ματς διεκόπη στο 109’ λόγω σκότους.

Η Αθλητική Ηχώ της εποχής έγραφε: «Η ΑΕΚ αγωνιζόμενη με εννέα παίκτες λόγω τραυματισμού των Μάγειρα και Ξένου επετέλεσε πραγματικόν άθλο, αποσπάσασα ισοπαλίαν από τον Παναθηναϊκό με 0-0. Ο Ξένος υπέστη στο 2’ διάσεισιν εγκεφάλου και ήδη τελεί εν αφασία εις το Κρατικόν Νοσοκομείον’’. Και λίγο πιο κάτω: ‘’Ο αγών διεκόπη λόγω του σκότους στο 19’ της παρατάσεως και θα επαναληφθεί πιθανότατα την ερχόμενη Κυριακή».

Στον επαναληπτικό τελικό στις 3 Ιουλίου στο ίδιο γήπεδο, η ΑΕΚ είχε προηγηθεί στο 38’ με γκολ του Πατάκα, και οι «πράσινοι» ισοφάρισαν στο 69ο λεπτό με γκολ του Φυλακτού. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου ο Πατάκας σκόραρε εκ νέου στο 105′, δίνοντας το τρόπαιο στους «κιτρινόμαυρους».

ΑΕΚ: Ταβλάς – Παραγυιός, Γούλιος, Παπαθεοδώρου, Τζανετής, Πούλης, Λαζαρίδης, Ξένος, Εμμανουηλίδης, Μαρόπουλος, Πατάκας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μαθιός – Σταφυλίδης, Kυριαζόπουλος, Χιονίδης, Νικολόπουλος, Νικολαΐδης, Διαλετής, Σίμος, Πετσανάς, Τσιτούρης, Φυλακτός

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

" width="300">
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.