ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κλήρωση Κυπέλλου: Μαζί μετά από 68 χρόνια οι «Big-4» – Τί είχε γίνει το μακρινό 1948-49;

Κλήρωση Κυπέλλου: Μαζί μετά από 68 χρόνια οι «Big-4» – Τί είχε γίνει το μακρινό 1948-49;

Μαζί μετά από 68 χρόνια οι Big-4, ίδια ζευγάρια. Θα είναι όμως ίδιο το αποτέλεσμα; Μετά από τη σημερινή κλήρωση του Κυπέλλου το… Final Four έβγαλε Ολυμπιακός-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.

Πείτε το σύμπτωση, ή όπως αλλιώς θέλετε, ωστόσο όπως σας έχουμε ξαναγράψει οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν να βρεθούν παρέα στα ημιτελικά 68 ολόκληρα χρόνια και όπως μπορείτε να δείτε, τα ίδια ζευγάρια είχαμε και τότε. Μοναδική διαφορά εντοπίστηκε στις έδρες καθώς ο ΠΑΟΚ είχε φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό.

Τι είχε γίνει όμως το μακρινό 1948-49;

Τότε η ημιτελική φάση του Κυπέλλου ήταν ακριβώς σαν Final Four. Δεν υπήρχε επαναληπτικός, απλά νοκ άουτ φάση.

Η ΑΕΚ είχε φιλοξενήσει τότε τον Ολυμπιακό και είχε κερδίσει με 2-1. Ταυτόχρονα στο άλλο παιχνίδι των ημιτελικών ο Παναθηναϊκός έπαιρνε σπουδαίο διπλό μέσα στη Θεσσαλονίκη (1-0) παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό.

Ο μεγάλος τελικός διεξήχθη στο γήπεδο του ΠΑΟ, όπου οι δύο ομάδες δεν έλεγαν να λύσουν τις διαφορές τους στην κανονική διάρκεια. Το παιχνίδι μοιραία οδηγήθηκε στην παράταση ωστόσο έληξε πρόωρα στο 109’ καθώς δεν υπήρχαν προβολείς και δεν υπήρχε ορατότητα.

Ο αγώνας επαναλήφθηκε 2 βδομάδες αργότερα όπου η Ένωση με δύο γκολ του Πάτακα (10’, 105’) πήρε τη μεγάλη νίκη απέναντι στους πράσινους που είχαν ισοφαρίσει με τον Φυλακτό (69’).

Σήμερα η κατάσταση είναι διαφορετική. Ο Ολυμπιακός ψάχνει να βρει τη χαμένη του ταυτότητα, η ΑΕΚ θα κάνει τα πάντα προκειμένου να διατηρήσει τα σκήπτρα της ενώ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός που είναι σε καλή φόρμα τελευταία έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από τον τελικό του 2014 στην Αθήνα.

Όπως και να έχει πάμε για μία συναρπαστική τετράδα με κάθε έναν από τους αγώνες που απομένουν για το θεσμό του Κυπέλλου να αναμένονται «φωτιά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: onsports.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.