ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Όταν ο «πιστολέρο» φοράει τα γαλανόλευκα: Τα 13 γκολ του Κ. Μήτρογλου με την Εθνική! (βίντεο)

Όταν ο «πιστολέρο» φοράει τα γαλανόλευκα: Τα 13 γκολ του Κ. Μήτρογλου με την Εθνική! (βίντεο)

Μητρογκόλ. Πιστολέρο. Μητρογλυκερίνη. ΚΜ11. Διαλέξτε και πάρτε. Ο παρανομαστής θα είναι ο ίδιος. Γιατί σε κάθε nickaname το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Γκολ. Πολλά γκολ. O Κώστας Μήτρογλου πέτυχε ακόμα ένα με το εθνόσημο στο στήθος κι έφτασε τα δεκατρία. 

Ο 29χρονος επιθετικός με αυτό το γκολ μπήκε στο top 10 στην ιστορία των σκόρερ της Εθνικής αφήνοντας πίσω του, τους Θωμά Μαύρο, Στέλιο Γιαννακόπουλο και Βασίλη Τσιάρτα (12). Στην 10η θέση είναι μαζί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη κι έχει ακόμα πολλά παιχνίδια μπροστά του για να ανέβει κι άλλο στην σχετική λίστα.

Αυτούς που κυνηγάει:

10. ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ 13

-. Λυμπερόπουλος

-. Σαλπιγγίδης

9. Σιδέρης 14

8. Τσαλουχίδης 16

7. Νικολαϊδης 17

6. Μαχλάς 18

Το gazzetta.gr θυμάται το 13αρι του Κώστα Μήτρογλου. Από το πρώτο του γκολ κόντρα στη Νορβηγία το 2012 σε φιλικό παιχνίδι μέχρι αυτό στις Βρυξέλλες κόντρα στο Βέλγιο.

(1). 15 Αυγούστου 2012. Νορβηγία-Ελλάδα 2-3

O Κώστας Μήτρογλου επιτέλους βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα και με την φανέλα της Εθνικής Ανδρών. Μετά από 14 παιχνίδια που δεν είχε σκοράρει ο 24χρονος τότε στράικερ πέτυχε το πρώτο του γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

(2). 11 Σεπτεμβρίου 2012. Ελλάδα-Λιθουανία 2-0

Το πρώτο σημαντικό γκολ του Μήτρογλου για την Εθνική ομάδα. Ο «πιστολέρο» σκόραρε κόντρα στην Λιθουανία για την προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2014. Ο Μητρογκόλ πέτυχε το δεύτερο γκολ (το πρώτο ο Νίνης) στη νίκη της Εθνικής μας.

(3 & 4). 14 Αυγούστου 2013. Αυστρία-Ελλάδα 0-2

Το πρώτο ματς που ο Κώστας Μήτρογλου σκοράρει δύο γκολ σ’ ένα παιχνίδι με την Εθνική ομάδα. Κι αυτό το πετυχαίνει για πρώτη φορά σε φιλικό παιχνίδι. Κόντρα στην Αυστρία κι εκτός έδρας.

(5). 6 Σεπτεμβρίου 2013. Λιχτενστάιν-Ελλάδα 0-1

Σ’ ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας χρειάστηκε ένα γκολ του Μήτρογλου στο 72′ για να χαρίσει τη νίκη μέσα στο Λιχτενστάιν. 

(6 & 7). 15 Νοεμβρίου 2013. Ελλάδα Ρουμανία 3-1

Στα πιο κρίσιμα ματς της Εθνικής άφησε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Για πρώτη φορά σκοράρει δύο γκολ σε επίσημο ματς της Εθνικής. Και σε τι ματς. Για τα μπαράζ του Μουντιάλ κόντρα στην Ρουμανία.

8. 19 Νοεμβρίου 2013. Ρουμανία-Ελλάδα 1-1

Το κρεσέντο του Μήτρογλου για τα μπαράζ του Μουντιάλ συνεχίστηκε τέσσερις μέρες αργότερα με το γκολ που «σφράγισε» την συμμετοχή μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

(9). 11 Οκτωβρίου 2015. Ελλάδα-Ουγγαρία 4-3

Σ’ ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι η Εθνική νικάει με 4-3 και ο Κώστας Μήτρογλου επιστρέφει στα γκολ με το εθνόσημο στο στήθος μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

(10). 1 Σεπτεμβρίου 2016. Ολλανδία-Ελλάδα 1-2

Το δέκα το καλό για τον Κώστα Μήτρογλου ήρθε σε φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Ολλανδία στην προσπάθεια για μια νέα αρχή της Εθνικής ομάδας.

(11). 6 Σεπτεμβρίου 2016. Γιβραλτάρ-Ελλάδα 1-4

Στο πιο εύκολο παιχνίδι στην ιστορία της Εθνικής ο Κώστας Μήτρογλου πετυχαίνει το 11ο γκολ με την φανέλα της Εθνικής. Στο συγκεκριμένο ματς έδωσε και δύο ασίστ.

(12). 7 Οκτωβρίου 2016. Ελλάδα-Κύπρος 2-0

Ακόμα ένα γκολ για την προκριματική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας. Μετά το Γιβραλτάρ ο Μήτρογλου σκόραρε και κόντρα στην Κύπρο για ν’ ανοίξει το σκορ στο «Καραϊσκάκης»

(13). 25 Μαρτίου 2017. Βέλγιο-Ελλάδα 1-1

Στην μοναδική του τελική ο Κώστας Μήτρογλου σκόραρε κόντρα στον Κουρτουά κι άνοιξε το σκορ για την Εθνική μας ομάδα. Κι αν δεν ήταν στο τέλος ο Λουκάκου θα μιλάγαμε για μια σπουδαία νίκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.