28 Απριλίου 1993: Όταν το ελληνικό μπάσκετ «πάγωσε» από τον τραυματισμό του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς (βίντεο)

28 Απριλίου 1993: Όταν το ελληνικό μπάσκετ «πάγωσε» από τον τραυματισμό του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς (βίντεο)

Πέρασαν 25 χρόνια από τότε που μια στιγμή σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό έμελλε να σημαδέψει για πάντα το ελληνικό μπάσκετ.

Ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, λίγα λεπτά πριν το τέλος του ημιτελικού του πρωταθλήματος, χρεώνεται με επιθετικό φάουλ.

Εκνευρισμένος με την απόφαση, χτυπάει με δύναμη το κεφάλι του στη βάση της μπασκέτας.

Το γήπεδο αλλά και όσοι έβλεπαν τον αγώνα από την τηλεόραση έχουν «παγώσει».

Ο Σέρβος καλαθοσφαιριστής πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος.

«Ο Γιάνκοβιτς, επιθετικό φάουλ, πέμπτο. Ο Γιάνκοβιτς διαμαρτυρόμενος πήγε και χτύπησε το κεφάλι του στη μπασκέτα και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Έχει γεμίσει με αίματα στο κεφάλι ο Σέρβος. Βλέπετε, έχει γεμίσει αίματα το παρκέ. Μια αντίδραση εκνευρισμού της στιγμής από τον Γιάνκοβιτς, χτύπησε το κεφάλι του στη βάση του καλαθιού…»! Με αυτές τις λέξεις περιέγραψε για λογαριασμό της ΕΡΤ ο Γιάννης Καραλής τη φάση, που «σημάδεψε» το ελληνικό μπάσκετ, σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια, στις 28 Απριλίου 1993.

Η ζημιά που προκλήθηκε στη σπονδυλική στήλη ήταν ανεπανόρθωτη, αφού ο άτυχος παίκτης αναγκάστηκε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Η καρδιά του σταμάτησε να «χτυπάει» στις 28 Ιουνίου 2006.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.