Μεγάλης Βρετανία- Ελλάδα: Νίκη με 88-84 για την Εθνική μας

Μεγάλης Βρετανία- Ελλάδα: Νίκη με 88-84 για την Εθνική μας

Η Εθνική μπάσκετ νίκησε 88-84 την «οικοδέσποινα» Μεγάλη Βρετανία στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό και διπλασίασε τις νίκες της επί της συγκεκριμένης αντιπάλου, δείχνοντας πως δεν επηρεάστηκε από την ιστορία του Γιάννη Αντετονούμπο και τις απουσίες των Μπουρούση, Πρίντεζη και Παπαπέτρου.

Το ματς πέρασε από «σαράντα κύματα», όμως οι 23 πόντοι του Νίκου Παππά και οι επιλογές του Ντίνου Μήτογλου, καθώς και οι επινοήσεις του Νικ Καλάθη στο πρώτο ημίχρονο, έδωσαν κάποιες διαφορές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, παρά το γεγονός πως βρέθηκε αρκετές φορές πίσω στο σκορ, όμως η μεγαλύτερη ποιότητα της έδωσε τελικά το ροζ φύλλο.

Οι δύο ομάδες ήταν άστοχες στην αρχή και συμβάδιζαν το σκορ, βρίσκοντας τις λύσεις μέσα στη ρακέτα. Ο Κλαρκ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα για τους γηπεδούχους. Ο Μάρεϊ έφερε το 16-11, όμως οι προσπάθειες του Καλάθη σε ασίστ και σκοράρισμα κρατούσαν κοντά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο Σλούκας άρχισε να βοηθά επιθετικά και έδωσε ένα +2 στην ομάδα του Κώστα Μίσσα και, μετά από άστοχες επιλογές εκατέρωθεν, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 22-22 με ευστοχία από τις βολές.

Με σερί 5-0 στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου Εθνική προηγήθηκε με +2 και οι λύσεις από περιφέρεια και ρακέτα έφεραν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο 25-32. Η ζώνη των Βρετανών δυσκόλεψε τα σουτ των διεθνών και οι γηπεδούχοι μείωσαν στο -3. Οι Παπανικολάου και Μπόγρης έκαναν το 32-39, όμως ένα επιθετικό «μπλακ άουτ» και οι κακές αμυντικές επιλογές έδωσαν την ευκαιρία στους Βρετανούς να κάνουν ένα σερί 8-0 και να προηγηθούν 40-39, όμως οι Έλληνες απάντησαν με σερί 5-0 και έφτασαν στο 40-44. Οι Βρετανοί βρήκαν τις λύσεις μέσα στη ρακέτα και ισοφάρισαν, όμως ο Παππάς ολοκλήρωσε το ημίχρονο στο 44-46.

Το προβάδισμα εναλλασσόταν στην αρχή της τρίτης περιόδου με αμφότερες τις ομάδες να βρίσκουν λύσεις από περιφέρεια και ρακέτα και τον Παππά πρωταγωνιστή για την ελληνική ομάδα σε αυτό το διάστημα. Στο 51-50, οι πολλές επιθετικές λύσεις έφερε ένα σερί 8-0 και το 51-58 για την Ελλάδα, όμως εκεί επανήλθε το «μπλακ άουτ» για τους διεθνείς, το οποίο έφερε πολλά λάθη στην επίθεση και ο Ατσάρα πρωταγωνίστησε σε ένα 9-0 που έφερε τους Βρετανούς μπροστά να διατηρούν αρχικά ένα μικρό προβάδισμα και εκμεταλλευόμενοι τη συνεχόμενη αστοχία, έφτασαν και στο 65-59 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Η είσοδος του Μήτογλου στο παρκέ βοήθησε την Εθνική να κάνει σερί 10-0 με ευστοχία από τις βολές και το ματς πήγε στο 65-69. Ο νέος σέντερ του Παναθηναϊκού έκανε το 65-70 και το 67-72, παίζοντας μόνος του τους αντίπαλους του σε άμυνα αι επίθεση. Η τεχνική ποινή στον Παπανικολάου βοήθησε τους Βρετανούς να ξαναμπούν στο ματς και η αναμέτρηση άρχισε να πηγαίνει στις βολές εκατέρωθεν και ο Ατσέρα ολοκλήρωσε αυτό το «γαϊτανάκι» και έκανε το 72-73. Ο Μάντζαρης έκανε το 72-76 και έδωσε «ανάσα» στην Εθνική και οι λύσεις από κοντά διατηρούσαν ένα +4 με +6, παρά το αντιαθλητικό φάουλ που χρεώθηκε στον Παπαγιάννη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κλαρκ μείωσε σε 81-84 και ο Παπανικολάου χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ και οι Βρετανοί μείωσαν σε 83-84. Ο Σλούκας έκανε λάθος και οι Βρετανοί πήραν την τελευταία επίθεση, όμως αστόχησαν και ο Παπαγιάννης πήρε φάουλ και ευστόχησε στις δύο βολές, κάνοντας το 83-86. Ο Λόρενς κέρδισε φάουλ από τον Μήτογλου, όμως ευστόχησε στη μια βολή και έκανε το 84-86, 4’’ πριν τη λήξη. Ο Παππάς κέρδισε φάουλ και «σφράγισε» τη νίκη με 88-84.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.