Ευρωμπάσκετ 2017: Η Ελλάδα είναι εδώ- «Πάτησε» τους Λιθουανούς με 77-64 και πέρασε στους «8»

Ευρωμπάσκετ 2017: Η Ελλάδα είναι εδώ- «Πάτησε» τους Λιθουανούς με 77-64 και πέρασε στους «8»

Η Ελλάδα είναι εδώ…Τι κι αν πέρασε από σαράντα «κύματα» σε αυτή την διοργάνωση «πάτησε» τους Λιθουανούς με 64-77 και πέρασε πανηγυρικά στους «8» του Ευρωμπάσκετ και περιμένει τον αντίπαλο της από το ζευγάρι Ρωσία- Κροατία.

Ήταν Ελλαδάρα κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Οι κακές εμφανίσεις και η «γκρίνια» για τον όμιλο του Ελσίνκι έμειναν στο παρελθόν, αφού οι Έλληνες διεθνείς «πάτησαν» την Λιθουανία και προκρίθηκαν στα προημιτελικά (13/9) που θα αντιμετωπίσουν Κροατία ή Ρωσία.

Η εικόνα της Εθνικής μας στο ξεκίνημα του αγώνα δεν είχε καμία σχέση με όσα είχαμε δει στον όμιλο του Ελσίνκι. Η προσήλωση είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και στην επίθεση οι Πρίντεζης, Καλάθης και Παπαγιάννης ξεκίνησαν «αλάνθαστοι» για το +8 (9-17, στο 6′). Η ελληνική ομάδα συνέχισε στο ίδιο τέμπο και ο Παππάς με «γκολ-φάουλ» ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (14-25, στο 9′), πριν το δεκάλεπτο κλείσει με 17-25.

Οι Έλληνες διεθνείς κράτησαν τους Λιθουανούς χωρίς πόντο για σχεδόν τρία λεπτά, στη δεύτερη περίοδο, αλλά την ίδια στιγμή υπήρχε σημαντικό πρόβλημα και στη δική μας επίθεση. Ο Κουζμίνσκας μείωσε με συνεχόμενους πόντους σε 23-28, ενώ λίγο αργότερα ο Βαλαντσιούνας «έγραψε» το 27-30. Ο Σλούκας «βρήκε» το πρώτο εύστοχο τρίποντο σε κομβικό σημείο για το 29-35, ενώ ο εξαιρετικός Καλάθης διαμόρφωσε το 30-37 του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να βρουν σκορ, αλλά κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο εντυπωσιακός Σλούκας! Ο «Σλου» πήρε… φωτιά, έκανε ο, τι ήθελε στο παρκέ και με τρία σερί τρίποντα κι ένα κερδισμένο αντιαθλητικό φάουλ διαμόρφωσε το +16 (36-52, στο 26′). Oι Λιθουανοί μείωσαν με τον Καλνιέτις και ακολούθησε τρίποντο του Κουζμίνσκας για το 48-57, αλλά ο Μπουρούσης βοήθησε την Ελλάδα να φτιάξει ξανά διαφορά (48-61, στο 30′).

Νωρίς-νωρίς στην τέταρτη περίοδο, ο Παπαγιάννης «φορτώθηκε» με το 5ο φάουλ και η Λιθουανία μείωσε σε 54-63. Οι Έλληνες διεθνείς έμοιαζαν κουρασμένοι και έχασαν συνεχόμενες επιθέσεις. Ο Γκριγκόνις πέτυχε τρίποντο, την ίδα στιγμή που ο Παπαπέτρου έκανε φάουλ μακριά από την μπάλα στον Ουλανόβας κι εκείνος «έγραψε» το 59-63. Ο Μπουρούσης έδωσε λύση και ο Θανάσης έβαλε τρίποντη «βόμβα» για το 59-68 και ο Σλούκας έβαλε τους τίτλους τέλους με νέο σουτ για το 61-73. Τελικά, η μεγάλη νίκη για την Ελλάδα ήρθε με 64-77.

O MVP: Κώστας Σλούκας ξανά και ξανά! Ο «Σλου» κάνει… πράγματα και θαύματα στο φετινό Eurobasket, είναι ο ηγέτης της ομάδας και μιλά στις πιο σημαντικές και κρίσιμες στιγμές. Στο ματς με τους Λιθουανούς, ο Έλληνας γκαρντ είχε 21 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ κι ένα μόνο λάθος.

Η Στιγμή: Πολλές στιγμές ξεχώρισαν στο παιχνίδι. Το κρεσέντο του Σλούκα, τα καρφώματα των Παπαγιάννη και Μπουρούση. Ωστόσο, με το σκορ στο 59-65, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που δεν είναι καλός σουτέρ δεν δίστασε να πάρει το μεγάλο σουτ και να ευστοχήσει για να κλειδώσει το ματς με το… σουτ της καριέρας του.

Η Γκέλα: Σε ένα τόσο μεγάλο ματς, οι Λιθουανοί ήταν απογοητευτικοί πίσω από τα 6.75 αφού τέλειωσαν το ματς με 6/24 προσπάθειες. Με τέτοια ποσοστά πώς να σταματήσουν τους τρομερούς Έλληνες που εμφανίστηκαν σήμερα στο παρκέ;

Η Διαιτησία: Μπούλτο, Ομπράντοβιτς, Τσμκιέβιτς διαχειρίστηκαν αρκετά καλά ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και δεν υπέπεσαν σε σημαντικά λάθη. Η έκβαση του αγώνα δεν κρίθηκε, σίγουρα, από τις αποφάσεις τους.

Η Εξέδρα: Πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο «Σινάν Ερντέμ Ντομ». Το γήπεδο είχε πολύ κόσμο, οι οπαδοί των δύο ομάδων δημιούργησαν… παλμό και στήριξαν τις ομάδες τους μέχρι τέλους. Τελικά, οι «Πελαργοί» χαμογέλασαν.

Έτσι το πανηγύρισαν οι διεθνείς – Χειροκρότησαν οι Λιθουανοί

Ο Κώστας Σλούκας είναι… καυτός κόντρα στην Λιθουανία, με τον Έλληνα γκαρντ να σκοράρει με όποιο τρόπο θέλει κόντρα στους Λιθουανούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: SDNA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.