ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δύσκολη φιλική νίκη για Παναθηναϊκό με 102-97 την Εφές

Δύσκολη φιλική νίκη για Παναθηναϊκό με 102-97 την Εφές

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι στο σημερινό φιλικό του Παναθηναϊκού με την Αναντολού θα χρειαζόταν δύο παρατάσεις για να αναδειχθεί ο νικητής. Ειδικά εάν έβλεπε και τα πρώτα δεκάλεπτα του αγώνα…

Όμως δύο διαφορετικές εικόνες του τριφυλλιού έφεραν τα πάνω-κάτω και έκαναν τα εύκολα – δύσκολα απόψε στο κλειστό του ΟΑΚΑ με τους πράσινους να νικούν 102-97 την τουρκική ομάδα.

Αρκετά καλή εικόνα του Παναθηναϊκού στις δύο πρώτες περιόδους, με αποτέλεσμα τα πάντα να δείχνουν ότι οδηγούνται σε μια εύκολη επικράτηση του τριφυλλιού. Οι παίκτες του Πασκουάλ, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι διεθνείς για πρώτη φορά, είχαν μεγάλη διάθεση, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, έβγαζαν μεγάλη ενέργεια στο παρκέ και με τον Καλάθη να είναι σε εξαιρετική κατάσταση έφτασαν στο σημείο να προηγηθούν και με 14 πόντους, με τις περισσότερες επιθέσεις να γίνονται μέσα στα πρώτα δέκα δεύτερα.

Ωστόσο, οι πράσινοι δεν ήταν συγκεντρωμένοι στον ίδιο βαθμό και στις άλλες δύο περιόδους. Λίγο η περισσότερο ενέργεια που έβγαλαν οι Τούρκοι, λίγο και η έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών του Πασκουάλ έκαναν το παιχνίδι ντέρμπι. Η Εφές μέσα σε τρία λεπτά ισοφάρισε και έστειλε το ματς στην παράταση. Και μάλιστα, δύο φορές.

Καλύτερος από τους πράσινους ο Καλάθης με 20 πόντους και 13 ασίστ, ενώ βοήθησαν Παπάς (22π.) και Γκιστ (20π.) Για την Εφές ο Σιμόν με 23π.

Το ματς…
Διάθεση σε άμυνα και επίθεση από τους παίκτες του Πασκουάλ από την αρχή του αγώνα με τον Καταλανό τεχνικό να μένει άκρως ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του στην πρώτη περίοδο. Ενδεικτικό ήταν το στοιχείο ότι δεν ζήτησε ούτε ένα τάιμ-άουτ για δώσει εντολές στους παίκτες του, οι οποίοι με μεγάλη ευκολία έφταναν στο καλάθι. Οι περισσότερες επιθέσεις γίνονταν στα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα με τον Καλάθη να έχει μεγάλο ρόλο σε αυτό. Με κεκτημένη ταχύτητα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στα τελευταία ματς της Εθνικής ο αρχηγός του τριφυλλιού οργάνωνε το παιχνίδι, σκόραρε και τροφοδοτούσε τους συμπαίκτες του αρκετές φορές στο low post. Η αρχική πεντάδα Καλάθης, Λοτζέσκι, Αντετοκούνμπο, Σίνγκλετον και Γκιστ μπορεί να μην πήρε διαφορά από τους παίκτες της Εφές αλλά είχε το προβάδισμα σχεδόν σε όλη την διάρκεια της περιόδου. Και με κάποιες αλλαγές που έγιναν από τον πάγκο η διαφορά έφτασε μέχρι και το +8 (20-12) περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος.

Στη δεύτερη περίοδο οι πράσινοι παρατάχθηκαν με τους Ντένμον, Ρίβερς, Μήτογλου, Βουγιούκα και τον Παππά, ο οποίος λειτουργούσε ως πλέι-μέικερ.

Η κοινή παρουσία του Βουγιούκα και του Μήτογλου στην 5άδα βοήθησε αρκετά τον Παναθηναϊκό να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι. Την ίδια στιγμή οι παίκτες των πράσινων αύξησαν την ενέργεια που βγάζουν στο παρκέ και άρχισαν να «χτίσουν» διαφορά. Αυτή έφτασε στους δέκα (32-22) στο 16ο λεπτό και λίγο αργότερα στους +11 αλλά περίοδος έκλεισε στους 7 (40-33).

Περισσότερο χαλαροί οι πράσινοι στην τρίτη περίοδο είδαν την Αναντολού να ανεβάζει ρυθμό και ένταση και με ένα μικρό σερί να μειώνει στους 4 πόντους (47-43). Οι «παρεμβάσεις» του Πασκουάλ από τον πάγκο βοήθησαν τον Παναθηναϊκο να «γυρίζει» πιο εύκολα την μπάλα και να φτάνει και πάλι τη διαφορά στους 10 (53-43) και να κλείνει στους 8 (57-49). Σημαντικό στοιχείο που πρέπει να αναφέρουμε είναι η παρουσία του Παππα ως «1».

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Παππά, Λοτζέσκι, Ντένμον, Γκάμπριελ και Βουγιούκα. Η ευστοχία του Ντένμον από το τρίποντο συνεχίστηκε (έφτασε στα 4/4) και η διαφορά έφτασε στους 14 πόντους. Η Εφές εκμεταλλεύθηκε το γεγονός οι πράσινοι χαλάρωσαν και με ένα σερί μείωσαν στους 2 (65-63) μέσα σε ένα διάστημα τριών λεπτών. Αυτό ήταν… Η Εφες είχε μπει στο παιχνίδι. Ισοφάρισε σε 71-71 με τον Σιμόν. Ο Πασκουάλ έκανε αλλαγές αλλά η τουρκική ομάδα μπόρεσε να ανταπεξέλθει. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ. Το ματς τελικά έληξε 77-77 με τον Μπράουν να ευστοχεί σε δύο βολές περίπου δύο δεύτερα πριν το τέλος και τον Ντένμον να αστοχεί στο σουτ που δοκίμασε στο τέλος.

Στην παράταση, το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε. Ο Παναθηναϊκός έβρισκε τρόπο να σκοράρει όπως και η Εφές. Οι δύο ομάδες συνέχισαν κοντά στο σκορ. Ο Καλάθης με ένα μακρινό λέι-απ έκανε το 84-82, φτάνοντας στους 16 πόντους και 12 ασίστ. Ο Σίνγκλετον αστόχησε σε σουτ τριών πόντων που δοκίμασε, ενώ αντίθετα ο ΜακΚόλουμ ευστόχησε στις βολές (84-84). Ο Ρίβερς όμως στο σουτ που δοκίμασε ήταν άστοχο, με το ματς να πηγαίνει στη δεύτερη παράταση.

Δύο τρίποντα του Γκάμπριελ και η καλύτερη άμυνα του Παναθηναϊκού, τον έφερε στο +6 (95-89) και στη συνέχεια στους 6 με τον Καλάθη. Το παιχνίδι και πάλι όμως έγινε θρίλερ με τους Τούρκους να μειώνουν στον πόντο (98-97) με τον Σιμόν περίπου 11 δεύτερα πριν το τέλος. Ο Παπάς και ο Γκάμπριελ ευστόχησαν σε βολές (102-97) ενώ ενδιάμεσα ο Σιμον αστόχησε σε τρίποντο. Αυτό ήταν ο Παναθηναϊκος πήρε τη νίκη με 102-97.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 40-33, 57-49, 77-77, 84-84, 102-97

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6 (1/5 τρίπ., 9 ριμπ., 4 κοψ.), Ρίβερς 3 (1/7 σουτ), Παππάς 22 (4/11 σουτ, 14/18 βολ.), Ντένμον 13 (4/5 τρίπ.), Γκιστ 20 (8/11 δίπ., 4/10 βολ.), Βουγιούκας 2, Γκάμπριελ 10 (2), Όγκαστ 1, Λοτζέσκι (0/3 σουτ), Καλάθης 20 (9/11 δίπ., 0/4 τρίπ., 2/4 βολ., 13 ασ., 6 ριμπ., 6 λαθ.), Αντετοκούνμπο 2, Μήτογλου 3 (1).

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Περάσοβιτς): Λέντο 5 (2/10 σουτ), ΜακΚόλουμ 14, Μπαλμπάι, Μπράουν 16 (2 τρίπ., 10 ριμπ.), Μπατούκ 2, Μότουμ 10 (4/11 σουτ), Άνταμς 7 (1), Στίματς 3, Μούριτς 8 (1 τρίπ., 10 ριμπ.), Ντάνστον 9 (6 ριμπ.), Σιμόν 23 (2 τρίπ., 5 ριμπ., 6 ασ.).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: sportfm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.