ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ευρωλίγκα: Νίκη της Ζαλγκίρις με 78-76 επί του Ερυθρού Αστέρα

Ευρωλίγκα: Νίκη της Ζαλγκίρις με 78-76 επί του Ερυθρού Αστέρα

Με νίκη άρχισε τις υποχρεώσεις στη φετινή η Euroleague η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, καθώς επικράτησε με 78-76 του Ερυθρού Αστέρα, με τους Σέρβους να είναι πολύ πιο ανταγωνιστικοί από ό,τι προέβλεπαν οι περισσότεροι, χάνοντας μάλιστα την ευκαιρία να φύγουν με τη νίκη. Ωστόσο, στο buzzer που επιχείρησε από τα 6,75 ο Ρότσεστι αστόχησε, με το ροζ φύλλο να πηγαίνει στους γηπεδούχους.

Κορυφαίοι για τους Λιθουανούς ήταν οι Γιανκούνας (15π., 5ρ.), Πάνγκος (14π.) και Ουλανόβας (11π., 6 ρ.) ενώ για τον Αστέρα κορυφαίος ήταν ο Πέρο Άντιτς με 17 πόντους και με σπουδαία τρίποντα στην δ΄περίοδο, κρατώντας την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Ρότσεστι είχε 10 πόντους και 7 ασίστ, ενώ ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Τζέιμς Φελντέιν είχε 8 πόντους και 4 ασίστ.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του α’ ημιχρόνου, ωστόσο με τη Ζαλγκίρις να βελτιώνει την άμυνά της πήρε μια διαφορά 6 πόντων (41-35) πριν από την ανάπαυλα. Τελικά, οι Σέρβοι που ήταν μαχητικοί μείωσαν τη διαφορά στους 3 (43-40), αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά για το β’ μέρος.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στην γ’ περίοδο, καθώς οι Λιθουανοί δεν μπορούσαν να ανοίξουν τη διαφορά, αφού Μπιέλιτσα και Άντιτς ήταν σε μεγάλο βράδυ και ευστοχούσαν στις περισσότερες προσπάθειές τους, κρατώντας το σκορ ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα (55-51).

Για τους Λιθουανούς στην τελευταία περίοδο ο Πάνγκος, που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν απλά αναφορά στο φύλλο αγώνα, πέτυχε 8 πόντους, κρατώντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ έστω και με οριακές διαφορές. Παρ’ όλα αυτά, ο Άντιτς ήταν άχαστος από τα 6,75 και με τρίποντο 1’ πριν από τη λήξη μείωσε στο 74-73. Ο Πάνγκος με ατομική προσπάθεια και ο Ουλανόβας με δύο βολές έδειχναν να κρίνουν την αναμέτρηση (78-73), ωστόσο ο Μπιέλιτσα με τρίποντο (78-76) και το λάθος του Ουλανόβας έδωσαν την ευκαιρία στον Ερυθρό Αστέρα να κλέψει το παιχνίδι. Ο Ροτσέστι ανέλαβε την ευθύνη του buzzer, αλλά το τρίποντο ήταν άστοχο, με τους Λιθουανούς να αρχίζουν θετικά τη φετινή σεζόν στη Euroleague.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Sportfm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.