ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Άρης – Νίμπουργκ: Γνώρισε την ήττα-Γλίτωσε την συντριβή

Άρης – Νίμπουργκ: Γνώρισε την ήττα-Γλίτωσε την συντριβή

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν απερίγραπτα κακή στο πρώτο ημίχρονο, όπου βρέθηκε στο -25, έκανε την επαναφορά στο δεύτερο μέρος με τους Έλληνες παίκτες αλλά στο τέλος υπέκυψε στην ευστοχία των Τσέχων.

Ο χαρακτηρισμός «αποκαρδιωτική» μάλλον δεν μπορεί να αποτυπώσει το επίπεδο απόδοσης του Άρη στο πρώτο ημίχρονο. Οι «κίτρινοι» ήταν εκτός τόπου και χρόνου, δεν ήξεραν τι ήθελαν να κάνουν μέσα στο γήπεδο κι αν αυτό δεν φάνηκε στα πρώτα έξι λεπτά (όπου η Νίμπουργκ είχε 0/8 τρίποντα), η συνέχεια ήταν ενδεικτική. Με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έμεινε χωρίς πόντο για περίπου 8:30 αγωνιστικά λεπτά επιβεβαιώνοντας το δυσεπίλυτο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην επίθεση.

Ως εκ τούτου, μετά το 9-11 (6:30) η Νίμπουρκ έτρεξε επιμέρους σκορ 3-26 και προηγήθηκε με 12-37(16:30) με τους Ρέι και Μπερίσα (έκαστος πέτυχε από 10 πόντους στο πρώτο μέρος) να σκοράρουν κατά βούληση και τον Άρη στην επίθεση να κάνει το ένα λάθος μετά το λάθος. Εκεί η ελληνική ομάδα αντέδρασε με δικό της 8-0 σερί (20-37, 18’) δίχως να αλλάξει κάτι άρδην στην εικόνα του αγώνα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου(23-42).

Μια άλλη ομάδα βγήκε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο καθώς ο Άρης παρουσίασε πολύ διαφορετική εικόνα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έβγαλε από το rotation τους Αμερικάνους και βασίστηκε στους Έλληνες παίκτες. Στην άμυνα παίκτης κλειδί ήταν ο Στέλιος Πουλιανίτης, στην επίθεση ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σημείωσε δέκα πόντους σε αυτό το διάστημα, ενώ ο Γιάννης Αθηναίου πρόσφερε το μακρινό σουτ. Το επιμέρους σκορ της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν 22-9 και η διαφορά μειώθηκε στα επίπεδα των έξι πόντων (45-51).

Με τον Πουλιανίτη να εξελίσσεται σε παίκτη-κλειδί και τον Μιχάλη Τσαϊρέλη να προσφέρει λύσεις στην επίθεση, ο Άρης πέτυχε την ολική επαναφορά (61-60) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Εκεί η Νίμπουργκ βρήκε τις λύσεις από τον Λόρενς ο οποίος έκανε 2/2 τρίποντα για να ακολουθήσει ένα καλάθι από τον Ρέι (61-68, 38’) για να σφραγίσουν τη νίκη των Τσέχων.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Νίμπουργκ απέδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον Άρη, ακόμη κι όταν ένιωσε την απειλή της ελληνικής ομάδας έβγαλε την ατομική ποιότητα των παικτών της.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ρέι και Μπερίσα έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι στην επίθεση, ενώ το τρίποντο που σημείωσε ο δεύτερος ένα λεπτό πριν το φινάλε του αγώνα «εκμηδένισε» τις ελπίδες του Άρη.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λόρενς με τα δύο τρίποντα που σημείωσε στα τελευταία τέσσερα λεπτά του αγώνα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Μάλλον άρχισαν να… πέφτουν οι τίτλοι τέλους στη συνεργασία του Άρη με τον Κάιλ Ουίβερ. Ο Αμερικανός έδειχνε αδιάφορος στο γήπεδο και καθόλου άδικα δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε δευτερόλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπελ επίσης είχε κακή αγωνιστική συμπεριφορά ενώ στα 2-3 λεπτά που έπαιξε στην τελευταία περίοδο είχε την ευθύνη για τα σουτ του Λόρενς.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα δύο εύστοχα τρίποντα του Λόρενς όταν ο Άρης πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (61-60), επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα της Νίμπουργκ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης το πρώτο ημίχρονο. Η Νίμπουργκ εξαφανίστηκε από το παρκέ στο τρίτο δεκάλεπτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 23-42, 45-51, 65-71.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.