ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νίκη του ΠΑΟ επί του επί του Ερυθρού Αστέρα και «διατηρεί» σε τροχιά Final 4

Νίκη του ΠΑΟ επί του επί του Ερυθρού Αστέρα και «διατηρεί» σε τροχιά Final 4

Έτσι θα πάει ξανά Βελιγράδι! Οι Γκιστ και Ντένμον έπαιξαν για τον απόντα Καλάθη και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη νίκη (69-63) επί του Ερ. Αστέρα, διατηρώντας τον σε τροχιά Final 4 (10-4)!

Ο Καλάθης ήταν απών, ο Παππάς φανερά επηρεασμένος από την ίωση, αλλά οι Γκιστ και Ντένμον πήραν τους «πράσινους» στις… πλάτες τους και τους οδήγησαν στη νίκη (69-63) επί του Ερυθρού Αστέρα, που τους ανέβασε στο 10-4 και τους διατήρησε σε τροχιά… Final 4!

Από 16 πόντους είχαν ο καθένας, με τον Αμερικανό φόργουορντ να… σκεπάζει τα καλάθια και τον συμπατριώτη του γκαρντ να «μιλά» σε κομβικά σημεία και κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου το «τριφύλλι» ανέλαβε πλήρως τα ηνία, χτίζοντας μία διαφορά ασφαλείας.

Από τους Σέρβους, που έπεσαν στο 5-9, ξεχώρισε ο πρώην «πράσινος» Φελντέιν, ο οποίος είχε 21 πόντους, αλλά με 1/7 τρίποντα.

Το ματς

Με τους Γκιστ, Σίνγκλετον, Λοτζέσκι, Αντετοκούνμπο και Λεκαβίτσιους ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός. Πολύ ορεξάτος μπήκε ο Γκιστ στο παιχνίδι, ο οποίος διατηρούσε μπροστά τους «πράσινους» από την αρχή (4-7) και με την περιφέρεια να «ζεσταίνεται» στη συνέχεια, η διαφορά πήγε στο +6 (7-13), μέχρι τα μισά. Ωστόσο, ο Ερυθρός Αστέρας απάντησε με καλές άμυνες, με αποτέλεσμα από τη μία να χαλάσει τον ρυθμό του «τριφυλλιού» και από την άλλη να βρει καλάθια στο ανοικτό γήπεδο και έτσι να τρέξει ένα 8-0, που του έδωσε το προβάδισμα (15-13), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Εκεί, ο Πασκουάλ πέρασε τον Ρίβερς στο παρκέ, με τους χώρους να ανοίγουν και με την άμυνα να κλείνει εντελώς τους διαδρόμους στη ρακέτα, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα 7-0 μέχρι το τέλος, κλείνοντας με το +5 (15-20) την πρώτη περίοδο.

Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Σίνγκλετον στην πρώτη επίθεση του δευτέρου δεκαλέπτου, έστειλε τον Παναθηναϊκό στο +7 (15-22).

Ωστόσο, στο επόμενο δίλεπτο, οι παίκτες του Πασκουάλ έχασαν εντελώς τη συγκέντρωσή τους, κάνοντας απανωτά λάθη και με τον Φελντέιν να «ζεσταίνεται» πολύ, ο Αστέρας έκανε ένα 8-0 για το νέο δικό του προσπέρασμα (23-22). Μέχρι τα μισά, οι δύο ομάδες αντάλλαζαν καλάθια (27-27), ενώ το χειρότερο νέο για τους «πράσινους» ήταν το τρίτο φάουλ του Ρίβερς, που τον έθεσε προσωρινά «νοκ άουτ» από το παιχνίδι.

Εκεί, ήταν η σειρά του Λοτζέσκι να δηλώσει «παρών» και να βάλει ξανά σε θέση οδηγού το «τριφύλλι» (30-34), αλλά οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» μέσα από τη ρακέτα με τον Μπιέλιτσα και απάντησαν με ένα δικό τους 8-0 (38-34), ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Όμως, ο Γκιστ μία με τις άμυνές του και μία με την κυριαρχία του στο «ζωγραφιστό» έφερε αρχικά το ματς στην ισοπαλία (38-38), με τον Ντένμον να στέλνει τον Παναθηναϊκό με το +3 (38-41) στα αποδυτήρια, με buzzer beater τρίποντο.

Μέσα από την εξαιρετική άμυνά του και τους Ντένμον και Αντετοκούνμπο να βγάζουν τρομερή ενέργεια στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του ματς από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με την υπέρ του διαφορά να αυξάνεται συνεχώς και να φτάνει στο +13 (42-55), στα τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Πασκουάλ χαλάρωσαν, με τους Φελντέιν και Γιάνκοβιτς να ρίχνουν τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (49-57). Το μόνο που άλλαξε μέχρι τη λήξη της τρίτης περιόδου, ήταν μία βολή από τον Βουγιούκα, η οποία έστειλε το «τριφύλλι» ξανά στο +9 (49-58).

Πολύ κακός ήταν ο ρυθμός του παιχνιδιού, με λάθη εκατέρωθεν, στα πρώτα 2:30’’ της τέταρτης περιόδου, αλλά αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ερυθρός Αστέρας, καθώς με τα επιθετικά του ριμπάουντ, έκανε ένα 4-0 (53-58).

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν πανικοβλήθηκε και με τον Γκάμπριελ να δίνει λύσεις, ερχόμενος από τον πάγκο, πήρε «ανάσα» εννιά πόντων (53-62). Στη συνέχεια, έπιασε… δουλειά ο Γκιστ, ο οποίος κόβοντας και… ράβοντας στις δύο πλευρές του παρκέ και έχοντας βοήθεια από τον επίσης καλό Ντέντμον, διατηρούσε το «τριφύλλι» σε μία απόσταση ασφαλείας (58-66). Οι Σέρβοι προσπάθησαν από την περιφέρεια να μπουν ξανά στο παιχνίδι και με μπροστάρη τον Φελντέιν μείωσαν στους τρεις πόντους (63-66), στο 1:46’’.

Ακολούθησαν δύο άστοχες επιθέσεις από τους «πράσινους» (καθώς ο Λοτζέσκι μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ), αλλά η καλή τους άμυνα στη συνέχεια, έφερε δύο βολές για τον Ρίβερς, ο οποίος με 1/2 πήγε τη διαφορά στο +4 (63-67), στα 23’’ πριν τη λήξη.

Στην επόμενη επίθεση του Αστέρα, ήταν η σειρά του Γκιστ να βγάλει τη μεγάλη άμυνα, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη για τον Παναθηναϊκό, που ήρθε με το τελικό 63-69.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 38-41, 49-58, 63-69

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.