ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εφές – Ολυμπιακός 58-61 – Η Πόλη του ταιριάζει!

Εφές – Ολυμπιακός 58-61 – Η Πόλη του ταιριάζει!

Για μια ακόμα φορά ο Ολυμπιακός απέδειξε πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και συνεχίζοντας την εξαιρετική παράδοση που έχει στην Κωνσταντινούπολη, επικράτησε με 58-61 της Εφές, για την 14η αγωνιστική της Euroleague.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν σπουδαία άμυνα, είχαν σε σπουδαία βραδιά τον Βασίλη Σπανούλη (12π., 4ρ., 4ασ., 5λ.) που πέτυχε κρίσιμα καλάθια ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι Τζαμέλ ΜακΛιν (9π., 7ρ., 3ασ.) και Χόλις Τόμπσον (11π., 5ρ.).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε έχοντας 5 λάθη στις πρώτες έξι κατοχές του, αλλά χάρη στην καλή του άμυνα το σκορ ήταν μόνο 4-0 υπέρ της Εφές (2′). Η συνέχεια πάντως ήταν πραγματικά άριστη. Ο Βασίλης Σπανούλης μοίραζε και σκόραρε, Ουίλτζερ, Ρόμπερτς ευστοχούσαν από τη γραμμή των 6.75 κι έτσι οι Πειραιώτες βρέθηκαν γρήγορα στο +10 (7-17, 9′).

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν λογική κι επόμενη κι έτσι συνέβη. Με τους Ντάνστον και Μπράουν να κάνουν καλή δουλειά η Αναντολού Εφές μείωσε σε 22-24 (15′). Βέβαια σε αυτό συνηγόρησε κι η παύση… τριπόντων από τα χέρια των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι Πειραιώτες αποφάσισαν να ακουμπήσουν τη μπάλα στον ΜακΛιν ο οποίος μετά από σκριν έμενε στο low post με τον Ντράγκιτς και έτσι προηγήθηκε με 24-33 (18′).

Η έναρξη της τρίτης περιόδου είχε την ίδια εικόνα με την πρώτη. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πολλά λάθη και ο Έρικ ΜακΚόλουμ με αρκετή όρεξη με αποτέλεσμα να μειώσουν οι γηπεδούχοι σε 36-37 (27′). Ο Ολυμπιακός συνήλθε πάντως και με δύο συνεχόμενα καλάθια του Γιώργου Μπόγρη προηγήθηκε με 41-47 (31′).

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαιζαν καλή άμυνα, αλλά στην άμυνα δυσκολευόντουσαν αρκετά, ωστόσο παρέμενε κοντά στο σκορ με αποτέλεσμα ένα εύστοχο τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου να τον ξαναβάλει σε θέση οδηγού (54-56, 39′). Ο Σίμον ισοφάρισε με βολές όμως ο αρχηγός του Ολυμπιακού ευστόχησε από τα 6.75 για να κάνει το 56-59 (39′). Στα κρίσιμα σημεία που ακολούθησαν η άμυνα ήταν αυτή που χάρισε τη νίκη στους Πειραιώτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 9-17, 25-33, 39-45, 58-61

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.