ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ανήμερα Χριστουγέννων ο Λεωνίδας Κασελάκης θα αγωνίζεται με την Αστάνα απέναντι στην ιστορική ΤΣΣΚΑ

Ανήμερα Χριστουγέννων ο Λεωνίδας Κασελάκης θα αγωνίζεται με την Αστάνα απέναντι στην ιστορική ΤΣΣΚΑ

Θα ήταν εντυπωσιακά δελεαστικό το σκηνικό, σε διαφορετική χρονικά στιγμή! Ποιος δε θέλει, άλλωστε, να αντιμετωπίζει το αγωνιστικό… Έβερεστ, άσχετα με το δικό του (μικρό ή μεγάλο), ανάστημα στο παρκέ; Όταν, βέβαια, η εναλλακτική επιλογή αφορά σε… ζεστές οικογενειακές αγκαλιές, λαχταριστά εδέσματα, δώρα και χαρούμενα μουσικά ακούσματα, η διάθεση για δουλειά «κλονίζεται»…

Κάπως έτσι είναι τα δεδομένα που χρειάζεται να διαχειριστεί αύριο (25/12), ανήμερα Χριστουγέννων, ο Λεωνίδας Κασελάκης. Για να είμαστε πιο ακριβείς, ουσιαστικά από σήμερα, παραμονή της ευτυχέστερης μέρας του χρόνου! Αν ήταν στο χέρι του, θα βρίσκονταν ήδη στην Ελλάδα, κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα, το επαγγελματικό καθήκον, ωστόσο, είναι αυτό που «φωνάζει» και έχει προτεραιότητα!

Ο 27χρονος διεθνής φόργουορντ έχει υποχρέωση με την Αστάνα, για την VTB League, στη Μόσχα, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, του Δημήτρη Ιτούδη και ως εκ τούτου, αντί να απολαμβάνει κάλαντα, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και γαλοπούλα, θα κάνει Χριστούγεννα στο γήπεδο με τη… ρωσική αρκούδα!

Εμπειρία πρωτόγνωρη, καθώς δεν την έχει βιώσει άλλη φορά στην αθλητική διαδρομή του. Προ ετών μόνο, ως παίκτης του Ηλυσιακού, βρέθηκε να ταξιδεύει οδικώς, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, εξαιτίας παιχνιδιού που είχε να δώσει η ομάδα του, την επόμενη μέρα, στα Τρίκαλα.

«Είναι λίγο καταθλιπτικό το ότι δε θα μπορέσω να είμαι κοντά στην οικογένειά μου, τους δικούς μου ανθρώπους, γενικότερα, για να περάσουμε μαζί τις γιορτές, αλλά εντάξει, αυτά έχει ο επαγγελματισμός. Αλλες φορές τον υμνούμε, άλλες φορές φέρνει πιο δύσκολα πράγματα.

Τα Χριστούγεννα, αντί για γαλοπούλα, θα προσπαθήσω να… φάω κάποιον παίκτη της ΤΣΣΚΑ», σχολίασε, σχετικά, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο πιο βελτιωμένος καλαθοσφαιριστής, για τη σεζόν 2015-2016, στην Basket League.

Εξήγησε, βέβαια, πως: «Γενικά, δε μου αρέσουν οι ιδιαίτερα μεγάλες διακοπές στη διάρκεια της χρονιάς, γιατί η ομάδα και ο παίκτης χάνει το ρυθμό του». Πρόσθεσε λέγοντας: «Η συμμετοχή στη VTB είναι κάτι ξεχωριστό, σχεδόν κάθε εβδομάδα αγωνίζεσαι με τους κορυφαίους.

Tο επίπεδο είναι πολύ υψηλό, ζήτημα τεράστιο, πόσο μάλλον όταν έχεις απέναντί σου την ομάδα που είναι κάθε χρόνο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα! Είναι μεγάλη πρόκληση να αγωνίζεσαι κόντρα της, έχεις τη δυνατότητα να τεστάρεις έτσι τα όριά σου και μέσα από την προετοιμασία που έχεις κάνει, ατομικά και ομαδικά, κυρίως, όμως, πνευματικά, ακόμη και να κερδίσεις το παιχνίδι! Εχουμε και εμείς καλούς παίκτες, δε θα πάμε στη Μόσχα απλά για τουρισμό, ούτε για τις ευχαριστίες των Χριστουγέννων!».

«Πάμπλουτος με… μελομακάρονα!»
Η εφετινή περίοδος είναι η δεύτερη, συνεχόμενη, για τον Λεωνίδα Κασελάκη στην Αστάνα. Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Καζακστάν πέρυσι με την ομάδα, με την οποία, επίσης, τερμάτισε στην 8η θέση, στην κανονική διάρκεια της VTB League και αποκλείστηκε, στην πορεία, στα προημιτελικά των πλέι οφ, από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια, ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Φέτος η σεζόν στη VTB άρχισε διαφορετικά, με όχι τόσο καλή βαθμολογική συγκομιδή «Κυρίως, λόγω του προγράμματος που είχαμε. Στο δεύτερο γύρο είναι πιο ευνοϊκά τα πράγματα. Εφόσον έρθουν οι νίκες, από αρχές Γενάρη, η ομάδα θα έχει καλύτερη ψυχολογία και θα μπορέσουμε να ?χτυπήσουμε? τις θέσεις των πλέι οφ. Θα κάνουμε το… ταμείο στο τέλος», όπως επισήμανε ο ίδιος.

Σε προσωπικό επίπεδο, έχοντας συνηθίσει, πλέον, τις πολικές θερμοκρασίες (σ.σ. -25 τα βράδια) και ακούγοντας ξανά οδηγίες, από τον πάγκο, από Ελληνα τεχνικό, τον Κώστα Φλεβαράκη,(σ.σ. πέρυσι είχε τον νυν προπονητή του ΠΑΟΚ, Ηλία Παπαθεοδώρου), είπε:

«Οταν είσαι δεύτερη χρονιά σε μια ομάδα, σίγουρα προσαρμόζεσαι καλύτερα. Νιώθω καλά στην Αστάνα και είμαι ικανοποιημένος από το πόσο βοηθάω την ομάδα, χωρίς αυτό να με κάνει να επαναπαυτώ. Η σεζόν είναι απαιτητική, δεν μπορείς να χαλαρώνεις ούτε δευτερόλεπτο! Με τον κόουτς Φλεβαράκη έχουμε μια τίμια και ειλικρινή επαγγελματική σχέση, ο ένας βοηθά τον άλλον, υπάρχει δέσιμο μεταξύ μας, καθώς τον γνωρίζω από τον Ηλυσιακό.

Το νούμερο ένα σε μια σχέση είναι να υπάρχει κατάσταση win -win, δηλαδή και τα δύο μέλη να κερδίζουν από αυτό. Εκείνος μου δίνει ελευθερία στο παιχνίδι μου, που εγώ, με τη σειρά μου, προσπαθώ να μετουσιώσω προς όφελος της ομάδας. Είμαι τυχερός που συνεργάζομαι μαζί του, θα πρέπει να ερωτηθεί και αυτός αν αισθάνεται ευχαριστημένος από μένα».

Αν, πάντως, «στράβωνε» κάτι σε επαγγελματικό επίπεδο, με το μπάσκετ, ο Λεωνίδας Κασελάκης, έχει κατά νου πως θα διαβίωνε και μάλιστα με εξαιρετική άνεση, στην Αστάνα. «Αν μπορούσα να κάνω κάτι, αυτήν τη στιγμή, θα ήταν να στήσω ένα φούρνο με μελομακάρονα, θα γινόμουν, νομίζω, πάμπλουτος! Με τα γλυκά, η αλήθεια είναι, πως εδώ δεν το έχουν! Δεν μπορούν να πιστέψουν τι τρώμε στην Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, τα… μυστικά της οποίας γνωρίζω, από τη διετή θητεία μου εκεί!», ανέφερε, χαριτολογώντας.

«Να εκτιμάς ό,τι έχεις»
Με ευκολία, χωρίς δεύτερη σκέψη, θα έγραφε και το γράμμα του στον Αγιο Βασίλη. «Καλό είναι να εκτιμάς ό,τι έχεις και όχι ό,τι δεν έχεις, είναι αρχή στη ζωή μου αυτό! Θα ήθελα, λοιπόν, από τον Αγιο Βασίλη υγεία, σε όλο τον κόσμο, σε μένα και τους κοντινούς μου ανθρώπους. Οταν έχεις υγεία μπορείς να κάνεις πράξη ό,τι κρύβεις μέσα σου! Μόνο το να μην έχεις υγεία μπορεί να σου σταθεί εμπόδιο, όλα τα άλλα έρχονται και παρέρχονται, εξαρτάται από το πόσο θέλεις να κυνηγήσεις πράγματα για τη ζωή σου», ήταν τα λόγια του.

Τον επαναπατρισμό δεν τον έχει άμεσα στα σχέδιά του ο Λεωνίδας Κασελάκης, αν και τον περασμένο καλοκαίρι υπήρχαν ελληνικές ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτησή του. «Ετσι όπως είναι ζωή μου, το νούμερο ένα είναι οι συνθήκες εργασίας. Ευχαριστιέμαι κάθε λεπτό το μπάσκετ, αλλά δεν είναι απλά το χόμπι μου, είναι η δουλειά μου. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον επαγγελματισμό, οι συνθήκες στην Αστάνα είναι υπέροχες, προφανώς υπάρχουν και δυσκολίες», ομολόγησε.

Ελληνικό πρωτάθλημα, όμως, παρακολουθεί και μάλιστα πολύ. Εκτίμησε για αυτό: «Στη φετινή Α1 μου αρέσει που τα ματς είναι αμφίρροπα, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές από το τρία και κάτω. Μου αρέσει που όλες οι ομάδες έχουν κάνει ήττες παντού και ξέρουν και πως μπορεί να χάσουν παντού! Σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρη μετρά, σίγουρα, η φθορά που έχουν από την Ευρώπη, δε διαθέτουν το ρόστερ και το βάθος του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για να καλύψουν το πρόγραμμά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θεωρώ πως είναι αρκετά ποιοτικό το πρωτάθλημα, θα ήθελα περισσότερο ελληνικό στοιχείο από τις ομάδες που είναι από τη μέση και κάτω στη βαθμολογία. Βλέπουμε στον ΠΑΟΚ ότι οι πρωταγωνιστές είναι Ελληνες, στον Αρη αγωνίζεται καλύτερα η ομάδα μόνο όταν έχει Ελληνες στην πεντάδα, η ΑΕΚ έχει διαθέσει περισσότερα χρήματα και μπορεί να έχει καλύτερη μίξη Ελλήνων και ξένων παικτών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.