ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Μπαρτσελόνα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά “παραπαίει” στην Ευρωλίγκα

Η Μπαρτσελόνα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά “παραπαίει” στην Ευρωλίγκα

Η Μπάρτσα αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα “brand names” στον χώρο του μπάσκετ και φυσικά του αθλητισμού γενικότερα… Η αγωνιστική της εικόνα, ωστόσο, στα γήπεδα της Ευρωλίγκα, τις δυο τελευταίες σεζόν, είναι δυσανάλογη του ειδικού βάρους, το οποίο διαθέτει η μπλαουγκράνα φανέλα, με συνέπεια την κακή της πορεία, που έχει βάλει σε… μπελάδες τον ιστορικό σύλλογο από την Ισπανία.

Το Eurohoops ανοίγει το “μαύρο κουτί” της κρίσης, στην οποία έχει περιέλθει, το καμάρι της Καταλονίας, που δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί ούτε φέτος (σ.σ. τουλάχιστον όσον αφορά το πρώτο μισό της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης) στις τεράστιες προσδοκίες των χιλιάδων φίλων της.

Μπαρτσελόνα 2016-17: Τραυματισμοί, πολλές αλλαγές και πλήρης αποτυχία.

Η περασμένη σεζόν στην Βαρκελώνη ξεκίνησε με πολλές αλλαγές και κυριότερη αυτή στον πάγκο με την έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος ανέλαβε με κάθε επισημότητα στις 8/7/2016. Ο Έλληνας προπονητής προσπάθησε με όσο χρόνο είχε να αλλάξει το ρόστερ και να το δυναμώσει, αλλά δεν τα κατάφερε, όπως αποδείχτηκε στο μέλλον. Μάλιστα, αργά μέσα στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο η Μπάρτσα, έχασε και τους Σατοράνσκι-Αμπρίνες, οι απώλειες των οποίων δεν καλύφθηκαν ποτέ.

Τα δυνατά “χαρτιά” στο ρόστερ της σεζόν 2016-17 ήταν οι Ράις, Τόμιτς και Κόπονεν, όπως και η σταθερή αξία που ονομάζεται… Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Η χρονιά, όμως, ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο στο μέτωπο των τραυματισμών, αφού ήδη κάποιοι παίκτες έμειναν εκτός αγωνιστικής δράσης και οι αλλαγές στο ρόστερ ήταν γεγονός. Κάτι που σημαίνει ότι από πολύ νωρίς οι Καταλανοί δεν είχαν χημεία ως ομάδα. Πάντως το ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα με 4-2 ρεκόρ, ήταν ενθαρρυντικό.

Η συνέχεια της σεζόν στην Ευρωλίγκα ήταν “εφιαλτική”, αφού οι τραυματισμοί έγιναν περισσότεροι οι παίκτες που ήρθαν δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και στα πρώτα 13 παιχνίδια η Μπαρτσελόνα είχε ρεκόρ 6-8. Το μόνο δεδομένο που φαινόταν και στο παρκέ, ήταν πως οι τραυματισμοί, η έλλειψη αυτοματισμών και αθλητικότητας από το ρόστερ και η “λάθος” διαχείριση από το προπονητικό τιμ -παρά τους τραυματισμούς- ενέτειναν την πίεση και τα αποτελέσματα δεν ήρθαν… ποτέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το “μαύρο” κουτί της σεζόν 2016-17: Μπορεί η λέξη τραυματισμοί να επαναλαμβάνεται για εκείνη την Μπαρτσελόνα, όμως δεν είναι δικαιολογία, αλλά πραγματικότητα. Για να αντιληφθεί κανείς τι συνέβη στην Μπάρτσα, για κάποιο καιρό σε κάθε ματς είχε και έναν τραυματισμό κατά την διάρκεια ή μετά το τέλος του αγώνα. Βέβαια ο λάθος και πρόχειρος σχεδιασμός το καλοκαίρι και οι “κακές” προσθαφαιρέσεις μέσα στην χρονιά, ήταν το κερασάκι στην “πικρή” τούρτα που έφτιαξαν πέρυσι οι Καταλανοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.