Άλμα τρίτης θέσης από την ΑΕΚ

Άλμα τρίτης θέσης από την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών, με την Ένωση να «πιάνει» το Λαύριο στην 3η θέση της κατάταξης και να υπερτερεί πλέον στη μεταξύ τους ισοβαθμία, καθώς κάλυψε τη διαφορά της ήττας στον πρώτο γύρο (-8, 80-72). Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 96-86 της ομάδας του Χρήστου Σερέλη, με πρωταγωνιστή τον ΝτελΡόι Τζέιμς (17π., 10ρ.).

Με ρεσιτάλ παραγωγικότητας η ΑΕΚ ήλεγξε το ματς μέχρι το 33΄, όταν και προηγήθηκε με +24 (80-56). Ωστόσο, το Λαύριο, καθοδηγούμενο από τον Μουρ, πήρε «φωτιά» από την περιφέρεια και έφτασε μία… ανάσα από την ανατροπή, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ… Το Λαύριο «πλήρωσε» την ευστοχία του ΝτελΡόι Τζέιμς από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και τις λανθασμένες επιλογές του κορυφαίου του ΜακΚένζι Μουρ σε άμυνα και επίθεση στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ όχι μόνο δεν ολοκλήρωσε την υπέρβαση, αλλά έχασε και τη διαφορά της νίκης του πρώτου γύρου, με την Ένωση να είναι πλέον «αφεντικό» σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ ο Μάνι Χάρις με 19 και 15 ριμπάουντ, ενώ από το Λαύριο ξεχώρισε ο ΜακΚένζι Μουρ με 23 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 52-39, 74-56, 96-86

Από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε η άμυνα της ΑΕΚ, οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν ρυθμό και στην επίθεση, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +6 (24-18), ενώ εκτόξευσαν τη διαφορά στο +14 (36-22 στο 15΄). Με αυξημένη την παραγωγικότητα και τον Μαυροειδή να στήνει το δικό του πάρτι μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, η ΑΕΚ ξέφυγε με +15 (52-37), ενώ πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια με το σκορ στο 52-39.

Η ΑΕΚ συνέχισε να κυριαρχεί στο παρκέ και στο τρίτο δεκάλεπτο, με το δίδυμο Χάντερ-Χάρις να είναι ασταμάτητο και να εκτοξεύει τη διαφορά στο +20 (69-49 στο 28΄) και εν συνεχεία στο +24 (80-56 στο 33΄), στρώνοντας το δρόμο για μία άνετη νίκη. Ωστόσο, 4 «κολλητά» τρίποντα του Λαυρίου (Νίξον, Λαμπ, Περράκης, Μέιερ) στην τέταρτη περιόδου «αφύπνισαν» τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με επιμέρους σκορ 9-20 μείωσαν στο 38΄ σε 83-76 και πάλεψαν για τη διατήρηση του +8 από τη νίκη του πρώτου γύρου. Δύο κομβικά καλάθια του Πάντερ επανέφεραν την τάξη (90-80 στο 39΄), ενώ με τον Τζέιμς να μετρά 4/4 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα και τον Πάντερ 2/2, μετά από άστοχο τρίποντο του Μουρ από τα 9 μέτρα και εν συνεχεία λανθασμένο φάουλ, η διαφορά του +10 για την ΑΕΚ έμεινε αναλλοίωτη (96-86).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.