Ήττα του Ολυμπιακού από την Ζαλγκίρις και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο

Ήττα του Ολυμπιακού από την Ζαλγκίρις και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο

Η Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς και κέρδισε εύκολα τον Ολυμπιακό με 80-60, για το τρίτο ματς των πλέι οφ της Euroleague.

Με τους ΜακΛίν, Πρίντεζη, Παπαπέτρου, Σπανούλη και Ρόμπερτς ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός. Με τη… safe επιλογή της ρακέτας μπήκαν οι δύο ομάδες στην αρχή της αναμέτρησης (4-4), με τους «ερυθρόλευκους» στη συνέχεια να ελέγχουν τα ριμπάουντ, να τρέχουν στο ανοικτό γήπεδο και με τον ορεξάτο Ρόμπερτς, να πηγαίνουν στο +6 (4-10), στο πρώτο τετράλεπτο.

Στα μισά, οι Λιθουανοί απάντησαν με το ίδιο… νόμισμα, όπου αρχικά μείωσαν στον πόντο (13-14) και με τους Πειραιώτες να έχουν… απορυθμιστεί εντελώς και να χάνουν τα αμυντικά ριμπάουντ, πήγαν στο +3 (19-16), περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Τιλί με τρίποντο έφερε το ματς ίσα (19-19), αλλά άλλο ένα επιθετικό ριμπάουντ των γηπεδούχων, έδωσε την ευκαιρία στον Ούντριχ να διαμορφώσει το υπέρ τους 21-19.

Χωρίς τον Σπανούλη μπήκε ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου και με… φιλότιμες προσπάθειες στην επίθεση, ήταν σε θέση να κυνηγάει τη Ζαλγκίρις στο σκορ (25-24). Ωστόσο, τα πράγματα έγιναν χειρότερα στη συνέχεια… Οι «ερυθρόλευκοι» έχαναν το ένα λέι απ πίσω από το άλλο, με τους Λιθουανούς από την άλλη να χτυπούν στις αλλαγές, να κάνουν μεγάλο… πάρτι στη ρακέτα και με απανωτά καλάθια και φάουλ των ψηλών τους να τρέχουν ένα 12-0 (37-24), μέχρι τα μισά. Εκεί, επέστρεψε ο αρχηγός στο παρκέ, αλλά κατάφερε να κρατήσει τα… προσχήματα μόνο στην επίθεση, καθώς η άμυνα των παικτών του Σφαιρόπουλου ήταν τραγική, με τον Πάνγκος να την τιμωρεί και να στέλνει τη διαφορά ακόμη και στο +17 (47-30), στο 1:30’’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, στον εναπομείναντα χρόνο, οι Πειραιώτες έσφιξαν την άμυνά τους, μπλόκαραν τους γηπεδούχους, υποχρεώνοντάς τους σε λάθη και με τους Μιλουτίνοφ και Μάντζαρη, πήγαν στα αποδυτήρια με το -11 (47-36).

Σαν να ήταν… άδειος από ενέργεια συνέχισε ο Ολυμπιακός και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς δεν είχε κίνηση, καθόλου κυκλοφορία, όπου στα πρώτα τέσσερα λεπτά είχε σημειώσει μόλις ένα τρίποντο με τον Παπαπέτρου (κι αυτό στη λήξη του χρόνου μίας «σκοτωμένης» επίθεσης), με τη Ζαλγκίρις από την άλλη να αξιοποιεί τον Ντέιβις και να ξεφεύγει στο +14 (53-39). Σε εκείνο το σημείο, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να σκληραίνουν στην άμυνα, με τους Λιθουανούς να χάνουν τον ρυθμό τους, να εκνευρίζονται και τον Σπανούλη να παίρνει… μπρος και να μειώνει στο -7 (53-46), στο 26’.

Όμως, η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε με τον Γιανκούνας, ο οποίος αρχικά με ένα δικό του 5-0 τους έστειλε στο +12 (58-46), ενώ συνεχίζοντας να κάνει ό,τι ήθελε τους Μιλουτίνοφ και ΜακΛίν, η διαφορά έφτασε στο +15 (62-47), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου εξακολουθούσαν να ήταν τρεις… ταχύτητες κάτω από τους γηπεδούχους που ήταν γεμάτοι ενέργεια, με το τέλος του δεκαλέπτου να τους βρίσκει στο +17 (67-50).

Με τις δύο βολές του Μίσιτς, η Ζαλγκίρις πήγε στο +19 (69-50), στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός όχι απλά έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει, αλλά έκανε τον… καλεσμένο στο «πάρτι» των Λιθουανών, οι οποίοι ξέφυγαν στο +22 (74-52).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να σκέφτονταν το επόμενο ματς της σειράς, δίνοντας χρόνο σε όλους τους παίκτες. Το… μαρτύριο, λοιπόν, των «ερυθρόλευκων» ήρθε με το τελικό 80-60, αφού η διαφορά είχε φτάσει ακόμη και στους 24 πόντους (80-56).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.