«Κλείδωσε» την 3η θέση ο ΠΑΟΚ- Δεύτερο μπρέικ του Δικέφαλου στην Πάτρα επί του Προμηθέα με 79-91

«Κλείδωσε» την 3η θέση ο ΠΑΟΚ- Δεύτερο μπρέικ του Δικέφαλου στην Πάτρα επί του Προμηθέα με 79-91

Στο… δεύτερο πρωτάθλημα, αυτό κάτω από Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ έπιασε το μάξιμουμ! Με εκκωφαντικό τρόπο σκούπισε τον Προμηθέα με 79-91 και παίζοντας από τον χειμώνα… μπασκετάρα πήρε πανάξια την 3η θέση!

Ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη δύναμης στο τέταρτο δεκάλεπτο, κάτι που αποτυπώνεται και στο επιμέρους σκορ (12-31) και με φοβερό μπάσκετ… σκούπισε τον Προμηθέα κάνοντας το 3-0 στη σειρά των μικρών τελικών. Με τους Μαργαρίτη και Γκος να κάνουν τρομερό παιχνίδι, έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο η χρονιά, πιστοποιώντας μάλιστα τις εκπληκτικές εμφανίσεις στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Το φιλμ του αγώνα…

Ο Προμηθέας ξεκίνησε με τους Λίποβι, Γκίκας, Γερομιχαλό, Φαγιέ και Πράδερ, ενώ ο ΠΑΟΚ με τους Κρουμπάλι, Κόνιαρη, Μαργαρίτη, Γκος και Τζόουνς.

Με μπροστάρηδες τους Λίποβι και Γερομιχαλό, σε συνδυασμό με την αστοχία και την έλλειψη καθαρού μυαλού από τους παίκτες του Δικεφάλου, οι γηπεδούχοι επέβαλαν γρήγορα τον δικό τους ρυθμό. Ο Γερομιχαλός έκανε το 2-0, με τον Μαργαρίτη να απαντάει από τα 6,75 για το 2-3. Ο Προμηθέας έτρεξε ένα σερί 6-0, με τον Τζόουνς να το σταματάει από τη γραμμή των βολών. Ο Αμερικανός φτάνοντας τους έξι πόντους σκόραρε για τους “ασπρόμαυρους” κρατώντας κοντά την ομάδα του στο σκορ. Ωστόσο ο Λίποβι ήταν σε μεγάλα κέφια και έχοντας 2/2 τρίποντα έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 23-17.

Ο Δικέφαλος με ένα σερί 9-0 πέρασε μετά από αρκετή ώρα μπροστά στο σκορ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου, κάνοντας το 23-24 με εύστοχο σουτ από τα 6,75 του Πέτεγουεϊ. Ο Χολ σταμάτησε το σερί για το 26-24 και κάπου εκεί ανέλαβε και πάλι ο… δαιμονισμένος Λίποβι ο οποίος με δύο τρίποντα ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +7 (32-25), φτάνοντας παράλληλα του 18(!) πόντους. Ο Προμηθέας κυριαρχούσε στα επόμενα λεπτά φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στο +9 με τον Γκίκα (38-29). Κάπου εκεί, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έβγαλε τον… άσσο από το μανίκι του βάζοντας τον Χαραλαμπόπουλο στο παιχνίδι. Με δύο συνεχόμενα καλάθι μείωσε σε 38-35, με τον Φαγιέ να απαντάει με 4/4 βολές (42-35). Ο νεαρός φόργουορντ του ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε απαντώντας από τα 6,75 για το 42-38 δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Λίγο αργότερα ήρθε και η φάση του αγώνα, με τον Πέτεγουεϊ να… πετάει και να καρφώνει αλά NBA για το 44-40. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Χαραλαμπόπουλος έκανε το 44-42, με τον Χολ να τελειώνει το ημίχρονο με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 46-42.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ συνέχισε από εκεί που είχε μείνει και με τρίποντο του Γκος έκανε το 46-45. Μάλιστα, με ένα σερί 5-0 κατάφερε και πέρασε μπροστά πολύ γρήγορα (48-51). Γερομιχαλός και Χολ πήραν την ομάδα στα… χέρια τους , βάζοντας και πάλι μπροστά τους γηπεδούχους (54-51). Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ μέχρι το τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου, όταν ο Προμηθέας με τους Γερομιχαλό που έφτασε τους 17 πόντους και τον Φαγιέ ανέβασαν τη διαφορά στους +7 στη λήξη της περιόδου (67-60).

Ο Δικέφαλος πραγματοποίησε ένα… τρομερό τέταρτο δεκάλεπτο, πάτησε το… γκάζι από τα πρώτα δευτερόλεπτα και έδειξε αποφασισμένος για τη νίκη. Με ένα σερί 9-0 έκανε το 69-71, με τον Χολ να βάζει τέλος για το 71-71. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ, εως ότου ο Πέτεγουεϊ δώσει αέρα πέντε πόντων τρία λεπτά πριν τη λήξη. Εκείνη τη στιγμή οι “ασπρόμαυροι” πήραν τα πάνω τους και με έναν επιθετικό… μονόλογο πήραν τη νίκη με σκορ 77-89 και την τρίτη θέση, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 46-42, 67-60, 79-91

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.