Έπαιξε και για τον Παύλο ο Παναθηναϊκός – Νίκη με 73-58 επί του Ολυμπιακού και αγκαλιά με τον τίτλο (φωτό)

Έπαιξε και για τον Παύλο ο Παναθηναϊκός – Νίκη με 73-58 επί του Ολυμπιακού και αγκαλιά με τον τίτλο (φωτό)

Ενα βήμα πριν από το 36ο πρωτάθλημα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, αφού στον 3ο τελικό έκανε το 2-1 στη σειρά κερδίζοντας τον Ολυμπιακό με 73-58 και συνάμα ετοιμάζεται να κλείσει την σεζόν και πάλι με έναν τίτλο, όπως ακριβώς θα το ήθελε και ο μεγάλος του ηγέτης!

Μέσα σε κλίμα βαρύ πριν από τον 3ο τελικό της σειράς, οι «πράσινοι» ήταν αποφασισμένοι να παίξουν και για τον μεγάλο Παύλο Γιαννακόπουλο προκειμένου να φτάσουν στη νίκη, να κάνουν το 2-1 στη σειρά (73-58) μετά το δικό τους «break» στο ΣΕΦ και να φτάσουν μια ανάσα από την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου.

Όπερ και εγένετο! Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ μπήκαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ με το μαχαίρι στα δόντια και φρόντισαν να… προειδοποιήσουν τον Ολυμπιακό για το ποια ομάδα θα είναι το αφεντικό του αγώνα. Αν και αστόχησαν σε 15 βολές, κατάφεραν να προηγηθούν με 19 πόντους (63-44) στο 33′ και να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Χωρίς να… ενοχληθούν από την ύστατη προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» στο τέλος προκειμένου να επιστρέψουν στο ματς.

Η τριάδα Ρίβερς, Καλάθη και Τζέιμς ήταν εκείνη που έκανε την διαφορά στο ματς για λογαριασμό των «πρασίνων» και εκείνοι που ηγήθηκαν για να φτάσει ο Παναθηναϊκός πολύ κοντά στο repeat, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Σίνγκλετον σε άμυνα και επίθεση.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά από τον Ολυμπιακό το ματς και χάρη στα τρία τρίποντα των Λοτζέσκι, Ρίβερς και Σίνγκλετον κατάφερε να «ανοίξει» την «ερυθρόλευκη» άμυνα και να πάρει διαφορά εννέα πόντων (18-9) δύο λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ήταν ένα διάστημα που τα πάντα πήγαιναν… ρολόι για τους γηπεδούχους (3/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα) και άκρως αντίστροφα για τους φιλοξενούμενους (4/11 σουτ) οι οποίοι τα περίμεναν όλα από τον Μιλουτίνοφ.

Βέβαια αυτό δεν κράτησε πολύ. Το 10-0 σερί του Παναθηναϊκού, με το οποίο μετέτρεψε το 8-9 σε 18-9 είχε… απάντηση και μάλιστα άμεση. Με ένα επιμέρους 11-2 ο Ολυμπιακός μπόρεσε να επιστρέψει στο ματς (20-20 στο 11′) και αυτό χάρη στην πολύ καλή του άμυνα με την οποία δεν άφησε τους «πράσινους» ούτε να έχουν ελεύθερα σουτ, αλλά ούτε και να φανούν απειλητικοί με άλλον τρόπο.

Ο Τζαμέλ ΜακΛιν ήταν ο παίκτης κλειδί σε άμυνα και επίθεση (σ.σ. 7π. σε αυτό το διάστημα) με αποτέλεσμα να φέρει νέα δεδομένα και ισορροπίες στο ντέρμπι. Παρόλα αυτά, η second unit των «πρασίνων» πήρε… άριστα στην άμυνα και περιόρισε τον Ολυμπιακό σε μόλις 6 πόντους το επόμενο οκτάλεπτο! Αποτέλεσμα; Νέο επιμέρους 14-6 και η διαφορά ξανά στον προμαχώνα των 10 πόντων (34-26) ένα λεπτό πριν από το το τέλος του ημιχρόνου. Ένα τέλος που είχε επιφυλάξει το… καλύτερο για τον Παναθηναϊκό αφού ο Καλάθηςμε τρίποντο στην εκπνοή είχε στείλει τον δείκτη του σκορ στο +10 για λογαριασμό της ομάδας του (38-28).

Στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο τρίτο δεκάλεπτο καμία από τις δύο ομάδες δεν ξεχώρισε! Η εκατέρωθεν αστοχία ήταν το κυρίαρχο στοιχείο, με το ματς να οδηγείται στη ρουλέτα των βολών! Ο Παναθηναϊκός τελείωσε την τρίτη περίοδο έχοντας 8/19 σουτ από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, αλλά παρόλα αυτά μπόρεσε να διατηρήσει διαφορά κοντά στους 10 πόντους κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο. Μάλιστα στο 21′ έφτασε και στο +12 (40-28), μια διαφορα με την οποία κατάφερε ο Παναθηναϊκός να διατηρήσει μέχρι το 30′ (54-42) και να τη στείλει και στο +19 (63-44) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (33′) Βέβαια ένα «νεκρό» διάστημα των «πρασίνων» έδωσε στον Ολυμπιακό το δικαίωμα για ένα επιμέρους 11-1 με αποτέλεσμα να «κατεβάσει» την διαφορά στους 9 πόντους (64-55) στο 3:19 πριν από το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 38-28, 54-42, 73-58

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.