ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο θρόνος του πρωταθλητή χωράει μόνο έναν

Ο θρόνος του πρωταθλητή χωράει μόνο έναν

Παναθηναϊκός Superfoods και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους για πέμπτη φορά στα φετινά πλέι οφ και ο αποψινός (19:00, CosmoteSport 4) νικητής της αναμέτρησης θα αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος.

Η σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Basket League βρίσκεται στο ισόπαλο 2-2, μετά από ισάριθμα break έδρας στις πρώτες δύο μονομαχίες των δύο αντιπάλων ακολούθησαν νίκες για τους γηπεδούχους και πλέον τα πάντα θα κριθούν στο Game 5.

Από καταβολής της φάσης των πλέι οφ και ειδικότερα από την σεζόν 1992-93 όταν και καθιερώθηκε το σύστημα μη υπολογισμού των αποτελεσμάτων της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, είναι η 18η φορά συνολικά και 13η συνεχόμενη που «πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» θα λύσουν τις διαφορές τους σε τελικό. Στις προηγούμενες 17 συναντήσεις τους το «τριφύλλι» μετρά 11 κατακτήσεις τροπαίων ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει τον τίτλο 6 φορές.

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό είναι η τέταρτη φορά που η σειρά οδηγείται σε πέμπτο τελικό, με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να μετρά ισάριθμες νίκες και πρωταθλήματα.

Οι «πράσινοι» θα παραταχθούν πλήρεις στο κλειστό του ΟΑΚΑ με τον Καταλανό τεχνικό και τους παίκτες του να δέχονται την επίσκεψη φίλων της ομάδας στην τελευταία τους προπόνηση, με την οποία άπαντες ζήτησαν το πρωτάθλημα για τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του χωρίς απρόοπτα και πέρα από τους γνωστούς τραυματίες Τιλί, Αγραβάνη, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υπολογίζει σε όλους τους υπόλοιπους. Παρουσία Αγγελόπουλων η προπόνηση των Πειραιωτών, με τους διοικητικούς ηγέτες της ομάδας να εμψυχώνουν τεχνικό επιτελείο και παίκτες.

Ο τελικός των τελικών πάντως έχει ήδη ξεκινήσει με την μορφή… πολέμου ανακοινώσεων με αφορμή την διαιτητική τριάδα (Αναστόπουλος, Κορομηλάς, Μάνος) με εκατέρωθεν τοποθετήσεις από τους δύο αντιπάλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρώτο τζάμπολ στο ΟΑΚΑ στις 19:00 με τηλεοπτική μετάδοση από το CosmoteSport 4.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.