Συμφώνησε με Μπλατ ο Ολυμπιακός – Διετές συμβόλαιο με απολαβές 1,7 εκατ. ευρώ

Συμφώνησε με Μπλατ ο Ολυμπιακός – Διετές συμβόλαιο με απολαβές 1,7 εκατ. ευρώ

Έπειτα από διαπραγματεύσεις μερικών ημερών Ολυμπιακός και Ντέιβιντ Μπλατ έδωσαν τα χέρια για συνεργασία δύο ετών! Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής οδήγησε την Νταρουσάφακα στην κατάκτηση του EuroCup και τη συμμετοχή στην επόμενη EuroLeague, ωστόσο ο ίδιος θα επιστρέψει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ως κόουτς του Ολυμπιακού.

Από τη στιγμή που λήφθηκε η απόφαση για την αντικατάσταση του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η περίπτωση του πρωταθλητή Ευρώπης με τη Μακάμπι το 2014 κι άλλοτε κόουτς των Καβαλίερς ήταν ψηλά στη λίστα των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου που ήταν αποφασισμένοι να καλύψουν τη θέση με την καλύτερη δυνατή επιλογή. Έπειτα, λοιπόν, από διαπραγματεύσεις λίγων ημερών, επήλθε η συμφωνία μεταξύ του Ολυμπιακού και του Ντέιβιντ Μπλατ.

Από τις πρώτες συζητήσεις μεταξύ των δυο πλευρών έγινε σαφές ότι υπήρχε απόλυτη ταύτιση απόψεων ως προς το πρότζεκτ, τους στόχους και τον τρόπο που αυτοί θα επιτευχθούν. Ο 59άχρονος προπονητής ήθελε να δουλέψει σε έναν μεγάλο σύλλογο διεκδικώντας ξανά την EuroLeague ενώ ο Ολυμπιακός είχε υπέρ του το γεγονός ότι δεν υπήρχαν προτάσεις από το ΝΒΑ ή ενδεχομένως την ΤΣΣΚΑ Μόσχας καθώς ο Δημήτρης Ιτούδης συνεχίζει στην «ομάδα του στρατού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τελευταίο εμπόδιο ήταν το οικονομικό. Το χάσμα γεφυρώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις και οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει ενώ απομένουν λεπτομέρειες ώστε να ολοκληρωθεί κι επίσημα το deal. Η συμφωνία είναι για τα επόμενα 2 χρόνια και οι συνολικές απολαβές του Μπλατ για αυτή τη διετία ανέρχονται περίπου στα 1.7 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.