Σταματάει τις χορηγίες στην IAAF η Nestle μετά τα σκάνδαλα ντόπινγκ και διαφθοράς στον στίβο

Σταματάει τις χορηγίες στην IAAF η Nestle μετά τα σκάνδαλα ντόπινγκ και διαφθοράς στον στίβο

Η είδηση ότι η Nestle δεν θα είναι πια σπόνσορας των παιδικών αθλητικών προγραμμάτων της IAAF, έπεσε σαν βόμβα. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου Άγγλος Σεμπάστιαν Κόε εξέφρασε τον θυμό και την απογοήτευσή του τονίζοντας πως δεν πρόκειται να γίνει δεκτό κάτι τέτοιο: «Τα παιδιά είναι εκείνα που θα υποφέρουν». 

Η απόφαση της Nestle πάρθηκε μετά την αποκάλυψη σειράς σκανδάλων διαφθοράς και ντόπινγκ, με τον φόβο ότι τέτοιου είδους γεγονότα θα βλάψουν την δημόσια εικόνα της εταιρίας:«Αποφασίσαμε την άμεση λήξη της συνεργασίας με τα αθλητικά παιδικά προγράμματα της IAAF, μετά την αρνητική δημοσιότητα που σχετίζεται με τις κατηγορίες περί διαφθοράς και ντόπινγκ στην IAAF. Πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στη φήμη μας και γι’ αυτό διακόπτουμε την παρούσα –ισχύουσα από 2012- συμφωνία με την IAAF. Έχουμε ήδη ενημερώσει την IAAF και περιμένουμε την επίσημη επιβεβαίωση της λήξης της συνεργασίας». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παγκόσμια Ομοσπονδία προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα και να αλλάξει την γνώμη της Nestle στέλνοντας απάντηση επικεντρωμένη κυρίως στην προσφορά και στήριξη των Ελβετών: «H IAAF βρίσκεται σε συζητήσεις σχετικά με το τελευταίο από τα 5 έτη της συνεργασίας μας. Πρόκειται για ένα απόλυτα επιτυχημένο πρόγραμμα όπου παιδιά 7 έως 12 ετών σε 76 χώρες έλαβαν μέρος σε διασκεδαστικές δραστηριότητες στις οποίες προάγεται ένα υγιής και δραστήριος τρόπος ζωής. Το πρόγραμμα για το 2016 περιλαμβάνει ακόμα 15 χώρες, εκπαίδευση 360 καθηγητών και 8640 γυμναστών και την συμμετοχή 3 εκατομμυρίων παιδιών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.