ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σκληρό ταρακούνημα στο χώρο του αθλητισμού – Ο Βιτάλι Σέρμπο κατηγορείται για βιασμό ανήλικης (φωτό)

Σκληρό ταρακούνημα στο χώρο του αθλητισμού – Ο Βιτάλι Σέρμπο κατηγορείται για βιασμό ανήλικης (φωτό)

Άλλη μια σοκαριστική αποκάλυψη μαθεύτηκε και προέρχεται από το χωρό του αθλητισμού.

Η Τατιάνα Γκούτσου, χρυσή ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης στη γυμναστική, η οποία ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από τον συναθλητή της και θρύλο του αθλήματος, Βιτάλι Σέρμπο.

Η Γκούτσου είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο (στο ομαδικό και στο σύνθετο ομαδικό) το 1992 στην Βαρκελώνη, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ένα χρόνο νωρίτερα είχε πέσει θύμα βιασμού από τον Σέρμπο, αλλά φοβήθηκε να το καταγγείλει λόγω του ονόματος του συναθλητή της (ο Λευκορώσος είναι ένας από τους κορυφαίους γυμναστές όχι μόνο της ΕΣΣΔ, αλλά παγκοσμίως).

Οι καταιγιστικές εξελίξεις όμως στο σκάνδαλο που απασχολεί το Χόλιγουντ την όπλισαν με θάρρος κι έτσι αρχικά, η 41χρονη σήμερα πόσταρε στο facebook το μήνυμα «me, too», το οποίο έχει γίνει trend στα social media από γυναίκες που αποκαλύπτουν ότι υπήρξαν κι αυτές θύματα παρενόχλησης.

Aποκαλεί τον αθλητή «τέρας» καθώς ο βιασμός είχε πραγματοποιηθεί στην Στουτγκάρδη με την ίδια να είναι μόλις 15 ετών.

Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει αντίδραση του Σέρμπο, ο οποίος -όπως και η Γκούτσου- κατοικεί και εργάζεται στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Το μήνυμα της Γκούτσου

“Εγώ, γενναία μετά από 27 χρόνια

Τατιάνα Τοπόροβα, που νόμιζα ότι ήσουν φίλη και συμπαίκτρια στην εθνική ομάδα της ΕΣΣΔ, σε ευχαριστώ που δεν ήσουν γενναία για μένα, όταν σε χρειάστηκα περισσότερο να σταθείς, να σταθείς για μένα και να παλέψεις για τα δικαιώματα των γυναικών απέναντι σε μία τέτοια αποτρόπαια πράξη. Το όχι σημαίνει όχι. Ήσουν εκεί, άκουσες τα πάντα, ποτέ δεν όρθωσες ανάστημα για να με προστατεύσεις…

Ρουστάμ Σαρίποβ, σε ευχαριστώ που ήσουν καταπληκτικός φίλος για τον φίλο σου και να μην προστατεύσεις εμένα, ένα μικρό κορίτσι 15 ετών. Ο οποίος με βίασε στη Στουτγκάρδη της Δυτικής Γερμανίας το 1991

Βιτάλι Σέρμπο, τέρας που με κράτησε στη δική μου φυλακή, να φοβάμαι τόσα χρόνια. Ξέρω ότι θα προσπαθήσεις να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, αλλά οι λεπτομέρειές μου είναι πιο ισχυρές από τα δικά σου λόγια. Είμαι πιο δυνατή από ποτέ. Δεν μπορείς να με διαλύσεις πια.

Αυτή είναι η παραμυθένια ιστορία μου. Επιβίωσα και θα στηρίξω όποιον εκεί έξω φοβάται να μιλήσει. Θα προσπαθήσω να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου και να βοηθήσω τους άλλους.

Σε ευχαριστώ Τζίνα Τέι”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.