ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Μπαράζ» Μουντιάλ: Φοβούνται για επεισόδια οι Κροάτες στο ματς με την Εθνική μας

«Μπαράζ» Μουντιάλ: Φοβούνται για επεισόδια οι Κροάτες στο ματς με την Εθνική μας

Την ανησυχία και τον φόβο τους για το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων εκφράζουν οι Κροάτες, ενώ έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις αναμετρήσεις με την Εθνική Ελλάδας.

Και θεωρούν επιβεβλημένη την απαγόρευση μετακινήσεων οπαδών στα δύο παιχνίδια.

O πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Κροατίας Νταβόρ Σούκερ δεν θέλει ούτε να σκέφτεται κάτι διαφορετικό, επικαλούμενος και το σκηνικό βίας που είχε στηθεί στον αγώνα του Καραϊσκάκη τον Οκτώβριο του 2011 με τις συμπλοκές Ελλήνων και Κροατών χούλιγκαν: «Γνωρίζουν όλοι ότι η κατάσταση με τους οπαδούς των δύο ομάδων δεν είναι καλή. Θα αφήσουν τους Έλληνες να έρθουν στο πρώτο παιχνίδι; Θα πρέπει εμείς να οργανώσουμε ένα τέτοιο ταξίδι για τη ρεβάνς; Ας θυμηθούμε τι έγινε στον τελευταίο μεταξύ μας αγώνα ακριβώς στο ίδιο γήπεδο, αυτό του Ολυμπιακού, το 2011».

Στον κροατικό Τύπο δημοσιεύονται δηλώσεις και του προέδρου των οργανωμένων οπαδών της Κροατίας, Ίλια Πέρκοβιτς, ο οποίος θυμάται τι είχε γίνει τότε στο Φάληρο: «Το 2011 είχαν έρθει με κράνη και άρχισαν να μας ρίχνουν μολότοφ και φωτοβολίδες με πιστόλια. Από τύχη δεν είχαμε θρηνήσει θύματα, αλλά είχαμε πολλούς τραυματίες. Μεταξύ αυτών και δύο παιδιά. Ένας συμπατριώτης μας είχε χάσει το δάχτυλό του και τον είχα συνοδεύσει στο νοσοκομείο. Είχαμε κρύψει τις κροατικές εμφανίσεις κάτω από άλλα ρούχα για να μην κινδυνέψουμε περισσότερο όσο περιμέναμε να έρθει το ασθενοφόρο».

«Επιστρατεύονται» μάλιστα από τα κροατικά ΜΜΕ και δύο παλαίμαχοι παίκτες του Παναθηναϊκού, ο Σρέντζιαν Άντριτς και ο Βέλιμιρ Ζάετς, για να φανεί πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν τα πράγματα: «Μια φορά που πήγαμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό μας είχαν βάλει να υπογράψουμε ένα έγγραφο για την περίπτωση που θα συνέβαινε κάτι, ποιος θα εκπροσωπούσε ποιον στην ασφαλιστική εταιρεία, ποιος θα κινούνταν νομικά εναντίον του αντίπαλου συλλόγου… Είναι γνωστό ότι οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν σχέσεις με αυτούς του Ερυθρού Αστέρα και εκείνοι του ΠΑΟΚ είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς της Παρτίζαν. Οι Σέρβοι με τους Έλληνες είναι πολύ κοντά, έχουν αδελφικές σχέσεις. Κι αυτό είναι κάτι που μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα. Γι’ αυτό λέω ότι το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι να μην υπάρξουν φιλοξενούμενοι οπαδοί σ’ αυτά τα παιχνίδια», δήλωσε ο Άντριτς.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Βέλιμιρ Ζάετς, μιλώντας στο gol.hr: «Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη. Ξέρουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρενέβη για να αλλάξει η διοίκησή της. Και φοβάμαι ότι δεν μπορούν να οργανώσουν ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι στον βαθμό που απαιτείται».

Πάντως, τα κροατικά σάιτ κάνουν λόγο και για περιστατικά βίας εναντίον Ελλήνων, όπως η πυρπόληση του πούλμαν με οπαδούς του ΠΑΟΚ το 2010 στο Ζάγκρεμπ, για να καταδείξουν το μέγεθος του κινδύνου που υπάρχει ενόψει αυτών των δύο παιχνιδιών και την αναγκαιότητα απαγόρευσης μετακινήσεων οπαδών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Sportfm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.