ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βέλγιο: Πολιτική κόντρα για το «κόψιμο» των Βρυξελλών από το Euro 2020

Βέλγιο: Πολιτική κόντρα για το «κόψιμο» των Βρυξελλών από το Euro 2020

Πολιτικούς τριγμούς έχει προκαλέσει στο Βέλγιο η απόφαση της UEFA ν’ αποκλείσει από τη διοργάνωση του Euro 2020 τις Βρυξέλλες, λόγω των καθυστερήσεων στην κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού σταδίου της πρωτεύουσας.

Ο Τύπος της ολλανδόφωνης περιφέρειας, της Φλάνδρας, βρήκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για «να βγάλει στη φόρα» όλα τα κακώς κείμενα. Υπεύθυνο θεωρείται κατά την άποψη πολλών σχολιογράφων το προβληματικό (ομοσπονδιακό) μοντέλο διακυβέρνησης που -όπως αναφέρουν- προκαλεί τεράστιες καθυστερήσεις στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, εξαιτίας των πολλαπλών κέντρων εξουσίας και της έλλειψης συντονισμού.

Κατά πόσον ο αποκλεισμός των Βρυξελλών από την UEFA ως μιας από τις διοργανώτριες πόλεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2020 θα έχει ως αποτέλεσμα να εγκαταλειφθούν τελικά τα σχέδια για την κατασκευή ενός νέου σταδίου ευρωπαϊκών προδιαγραφών στη βελγική πρωτεύουσα, διερωτάται στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο η De Morgen και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Με την εφημερίδα στο κύριο άρθρο της να χαρακτηρίζει την όλη υπόθεση ένα «τεράστιο φιάσκο» για τις βελγικές Αρχές, που δεν μερίμνησαν έγκαιρα, ώστε η πρωτεύουσα της Ευρώπης να διαθέτει ένα παρόμοιο στάδιο.

Στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή η εξέλιξη της υπόθεσης και ο αποκλεισμός των Βρυξελλών λόγω της ολιγωρίας που επέδειξαν οι Αρχές σε ό,τι αφορά την κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού σταδίου, αποτελεί «όνειδος» για το Βέλγιο, καταλήγει και η De Tijd στο κύριο άρθρο της. Σημειώνει, μάλιστα, πως η όλη υπόθεση συνοψίζει την όλη παθογένεια που ταλανίζει το Βέλγιο σχετικά με τις καθυστερήσεις στην περάτωση έργων, λόγω των πολλαπλών κέντρων λήψης αποφάσεων και των επικαλύψεων αρμοδιοτήτων που οφείλονται στον ομοσπονδιακό χαρακτήρα της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ίδιο μήκος κύματος και η De Standaard, η οποία χαρακτηρίζει και αυτή στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο «ντροπή» για το Βέλγιο τη συγκεκριμένη υπόθεση και ζητά να γίνει μια συζήτηση για το τι είναι δυνατό να γίνει επιτέλους σε αυτήν τη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.