Η Εθνική του EURO 2004 στήριξε το Φιλανθρωπικό έργο της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (φωτό)

Η Εθνική του EURO 2004 στήριξε το Φιλανθρωπικό έργο της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (φωτό)

Η συνάντηση των παικτών της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που κατέκτησε το EURO 2004 ήταν για ιερό σκοπό. Οι πολεμιστές του Ότο Ρεχάγκελ που έκαναν σχεδόν όλους τους Έλληνες να δακρύσουν από συγκίνηση και περηφάνια, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, συναντήθηκαν, σήμερα, στο γήπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη για να στείλουν μήνυμα αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης αλλά και να στηρίξουν το Φιλανθρωπικό έργο της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τους παίκτες της εθνικής τίμησε με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη, ο οποίος σε δήλωση του αναφέρθηκε στο μήνυμα της φιλικής συνάντησης “ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ… Η ΑΓΑΠΗ” λέγοντας ότι: «αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο που η μελαγχολία και η απόγνωση κυριαρχεί στις καρδιές πολλών ανθρώπων οι παίκτες της Εθνικής δίνουν χαρά, ελπίδα και παράδειγμα συνεχούς προσπάθειας.

Λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, υπογράμμισε ο Μακαριώτατος, πρέπει να θυμηθούμε όλοι ότι, η αγάπη είναι η πραγματική κλήση του ανθρώπου και ο μοναδικός τρόπος να διαλύσουμε το σκοτάδι και να διαβούμε στο Φως».


Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στους παίκτες αναφέρθηκε και στην συμβολική σημασία της πρωτοβουλίας τους να παίξουν μαζί με τα προσφυγόπουλα του ξενώνα «Εστία» της «Αποστολής» εκφράζοντας την ευχή «αυτά τα Χριστούγεννα να επαναπατριστούμε στο πρόσωπο και την καρδιά του αναγκεμένου συνανθρώπου. Εκεί που σπαργανούται αθόρυβα και μυστικά ο Χριστός».

Ο Τραϊανός Δέλλας, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Άγγελος Μπασινάς , ο Βασίλης Τσιάρτας, ο Νίκος Νταμπίζας, ο Μιχάλης Καψής, ο Βασίλης Λάκης, ο Άγγελος Μπασινάς, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος σε δηλώσεις τους χαρακτήρισαν συγκινητικό το έργο της «Αποστολής» και αναφέρθηκαν στην ιδέα να διοργανώνονται τέτοιες συναντήσεις των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στο Euro 2004 ώστε «να βοηθούμε με κάθε μέσο συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη στους δύσκολους αυτούς καιρούς».

Στο φιλικό με την ομάδα της εθνικής συμμετείχαν και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος όπως ο Στράτος Αποστολάκης, ο Γρηγόρης Γεωργάτος ο Κώστας Φραντζέσκος, Γιώτης Τσαλουχίδης, Γιάννης Ξανθόπουλος και Στέφανος Μπασινάς.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας ευχαρίστησε τους παίκτες τονίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν τοποθετήσει την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους απέναντι στην κοινωνία. Επίσης αφιέρωσε στην μνήμη του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη της φιλική αναμέτρηση θυμίζοντας τον αγώνα του στην προσπάθεια του προγράμματος «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.