ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μουντιάλ 2018: Ο Ρώσος γάτος που θα προβλέπει τα αποτελέσματα ονομάζεται Αχιλλέας και είναι… κουφός! (φωτό)

Μουντιάλ 2018: Ο Ρώσος γάτος που θα προβλέπει τα αποτελέσματα ονομάζεται Αχιλλέας και είναι… κουφός! (φωτό)

Έχει γίνει πλέον παράδοση κάθε μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση να έχει το δικό της… ζώο που δίνει προγνωστικά για τ’ αποτελέσματα των αγώνων. Το Μουντιάλ της Ρωσίας δεν θα μπορούσε ν’ αποτελέσει εξαίρεση. Γνωρίστε λοιπόν τον Αχιλλέα, τον γάτο που θα… κρίνει ποια ομάδα θα κερδίζει.

«Θα οργανώσουμε μια ειδική συνέντευξη Τύπου και ο Αχιλλέας θα λάβει επίσημη κάρτα εισόδου» στα γήπεδα, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του περίφημου μουσείου, η Μαρί Χαλτούνεν, στο ειδησεογραφικό αθλητικό πρακτορείο R-Sport.

Στα πρότυπα του διάσημου Πάουλ, του χταποδιού που προέβλεπε τις νίκες (και την ήττα απέναντι στην Ισπανία) της εθνικής ομάδας της Γερμανίας στο Μουντιάλ του 2010, αγγίζοντας με τα πλοκάμια του τη σημαία της χώρας που επρόκειτο να κερδίσει, ο Αχιλλέας α αναλάβει με τη σειρά του να προβλέπει τα αποτελέσματα των αγώνων που θα διεξαχθούν από τις 14 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου στη Ρωσία.

Το Ερμιτάζ είναι γεμάτο από γάτες που λατρεύουν το ποδόσφαιρο, σύμφωνα με το R-Sport. Οι γάτες είναι απόγονοι εκείνων που ζούσαν στα Χειμερινά Ανάκτορα από τον 17ο αιώνα, επί Μεγάλου Πέτρου. Σήμερα, περίπου 70 γάτες προστατεύουν το μουσείο από τα ποντίκια, υπό τη φροντίδα μιας ομάδας με επικεφαλής την Άννα Κοντρατίεβα. Στον Αχιλλέα, εξήγησε η Κοντρατίεβα, δόθηκε ειδική άδεια πέρσι, με αποτέλεσμα να βάλει λίγα κιλά παραπάνω, αφού προέβλεψε με επιτυχία τη νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, τη Γερμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα ο Αχιλλέας ζυγίζει 4,7 κιλά. Θα κάνει τις προβλέψεις του επιλέγοντας την τροφή του ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά κουτιά. “Είναι κουφός εκ γενετής, για αυτό έχει τόσο οξυμένη διαίσθηση”, κατέληξε στο ρεπορτάζ του το R-Sport.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.