ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Απίστευτο: Το τμήμα Νομικής στο Πανεπιστήμιο Δαμασκού έβαλε θέμα εξετάσεων το φάουλ του Ράμος στο Σαλάχ! (φωτό)

Απίστευτο: Το τμήμα Νομικής στο Πανεπιστήμιο Δαμασκού έβαλε θέμα εξετάσεων το φάουλ του Ράμος στο Σαλάχ! (φωτό)

Ο Σαλάχ θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά ο τραυματισμός που του προκάλεσε με… φονικό τάκλιν ο Σέρχιο Ράμος στον τελικό του Champions League αποτελεί ακόμη αντικείμενο συζήτησης.

Στο πανεπιστήμιο της Δαμασκού, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να βάλουν τον τραυματισμό αυτό ως θέμα σε εξετάσεις της νομικής!

«Ο Σέρχιο Ράμος τραυμάτισε τον Μοχάμεντ Σαλάχ στον τελικό του Champions League. Φυσικά, η πράξη του Ράμος δεν μπορεί να θεωρηθεί ως παράπτωμα ποινικού δικαίου, λόγω τεσσάρων συνθηκών που δικαιολογούν τέτοιου είδους βίαια περιστατικά στο ποδόσφαιρο. Να τα αναλύσετε», ήταν η σχετική ερώτηση στο διαγώνισμα.

Πληροφορίες από τη Συρία αναφέρουν ότι ο καθηγητής που υπαγόρευσε το συγκεκριμένο θέμα είναι «ηττημένος οπαδός της Μπαρτσελόνα».

Την επιλογή του διδάσκοντα υπερασπίστηκε το πανεπιστήμιο που σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook έγραψε ότι «η ερώτηση ήταν ξεκάθαρη και ειλικρινής. Συγχαρητήρια γενικά σε όλο το διδακτικό προσωπικό».

Στην ίδια ανάρτηση υπήρξε και η σωστή απάντηση που είναι:

«Οι όροι είναι οι εξής: 1. Ο αγώνας να διεξαχθεί βάσει του νόμου 2. Ο παίχτης που τραυματίστηκε να έχει αποδεχθεί την παρουσία του στο παιχνίδι 3. Ο παίχτης που προκάλεσε τον τραυματισμό να έχει σεβαστεί τους κανόνες και τις αρχές του παιχνιδιού 4. Οι τραυματισμοί να σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.