Με κοκτέιλ ναρκωτικών αυτοκτόνησε ο ρέκορντμαν της ποδηλασίας

Με κοκτέιλ ναρκωτικών αυτοκτόνησε ο ρέκορντμαν της ποδηλασίας

Με διπλή υπερβολική δόση ναρκωτικών έβαλε τέλος στη ζωή του ο ρέκορντμαν ποδηλάτης Lee Ridgway, γνωστός και ως Fancourt.

O ρέκορντμαν της ποδηλασίας και πατέρας δύο παιδιών Lee Ridgway βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του τον Ιανουάριο. Έβαλε τέλος στη ζωή του με ναρκωτικά κοντά στο σπίτι του.

Το προηγούμενο βράδυ ο 41χρονος είχε στείλει μήνυμα σε ένα φίλο του που προϊδέαζε για τις προθέσεις του. «Αδερφέ μου, φτάνει πια».

Από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν βρέθηκαν στον οργανισμό του έκσταση, κοκαΐνη και φάρμακα.

«Ήταν διπλή υπερβολική δόση. Οξεία υπερβολική δόση κοκαΐνης» σημείωσε η ιατροδικαστής Katy Skerrett στο δικαστήριο.

Βρέθηκε λευκή σκόνη και ναρκωτικά από την πλευρά του οδηγού στο αυτοκίνητο. Η ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός του ήταν αυτοκτονία από υπερβολική δόση κοκαΐνης.

Αν και είχε κάνει μόνο μια φευγαλέα αναφορά σε αυτοκτονικές σκέψεις, η ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα πως ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Παγκόσμια ρεκόρ για τον ποδηλάτη

Ο Lee Ridgway είχε σημειώσει πολλά ρεκόρ. Ανάμεσά τους και αυτό για τον γρηγορότερο άνθρωπο που γύρισε την Ευρώπη με ποδήλατο.

Έκανε 4.300 μίλια από το βορειότερο μέχρι και το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης το 2015. Πέρασε από 12 χώρες ξεκινώντας το ταξίδι του από τη Νορβηγία. Ολοκλήρωσε την αποστολή του στην Ισπανία σε 21 μέρες και 12 ώρες. Έσπασε έτσι το παγκόσμιο ρεκόρ κατά 24 ώρες, ολοκληρώνοντας τα τελευταία 100 μίλια με ραγισμένο πλευρό.

Την ίδια χρονιά έσπασε τρία παγκόσμια ρεκόρ για ποδηλασία με περισσότερα μίλια εκτός δρόμου με mountain bike σε 12, 24 και 48 ώρες. Ήταν κατά μήκος της διαδρομής Pedalabikeaway Cycle Centre στο The Forest of Dean.

Το 2014 είχε ολοκληρώσει ένα ταξίδι 2.500 μιλίων από το Βατικανό στη Ρώμη μέχρι τον καθεδρικό ναό Gloucester. Χρειάστηκε μόλις 14 μέρες για τον δικό του άθλο. Τότε ήταν που ξεκίνησε και μια διαδρομή 18.000 μιλίων στον κόσμο. Έκανε κατά μέσο όρο 225 μίλια την ημέρα. Πέρασε από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Ρωσία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά τα ρεκόρ που σημείωνε, αποκλείστηκε από τo World Cycle Race. Είχε πάρει ταξί για να γυρίσει πίσω και να βοηθήσει άλλους ποδηλάτες που αντιμετώπισαν προβλήματα στην Ινδία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.