ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πορτογάλος διεθνής ποδοσφαιριστής των 90’ς χρεωκόπησε και ζει πλέον με τους γονείς του (βίντεο)

Πορτογάλος διεθνής ποδοσφαιριστής των 90’ς χρεωκόπησε και ζει πλέον με τους γονείς του (βίντεο)

Τη δεκαετία του ’90 αποτέλεσε ένα από τα μεγάλα ονόματα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Ξεκίνησε από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά έφτασε στο απόγειο της καριέρας του στη Σκωτία, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Σέλτικ.

Ήταν την περίοδο 1996-97, όταν με 30 γκολ σε 37 εμφανίσεις αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Αυτή ήταν και με διαφορά η πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Από τους «Καθολικούς» αποχώρησε το καλοκαίρι του 1997, επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα, καθώς δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς την οικογένειά του. Ακολούθησε η Θέλτα, η Μπενφίκα, η Μπράντφορντ και μια σειρά άλλες ομάδες στις οποίες δεν μπόρεσε να βρει τον καλό του εαυτό.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, που διήρκεσε σχεδόν μια 20ετία υπολογίζεται κέρδισε περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ. Για τα σημερινά ποδοσφαιρικά δεδομένα, δεν είναι μεγάλο ποσό. Και πάλι όμως δεν παύει να είναι απλησίαστο για τους κοινούς θνητούς, αυτούς που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον φανταχτερό κόσμο του ποδοσφαίρου.

Μια σειρά από λάθος εκτιμήσεις, επενδύσεις που δεν του βγήκαν και δύο διαζύγια είχαν ως αποτέλεσμα η ζωή του μετά το ποδόσφαιρο να πάρει εφιαλτική τροπή. Η χρεοκοπία ήταν αναπόφευκτη.

Στα 49 του, ο γεννημένος στη Μοζαμβίκη από Πορτογάλους γονείς, Ζόρζε Καντέτε προσπαθεί να ορθοποδήσει. Να ξεπεράσει το σκόπελο των χρεών και να φτιάξει τη σχέση του με την 23χρονη κόρη του.

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για τον διεθνή επιθετικό που φόρεσε 33 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος πετυχαίνοντας 5 γκολ, ενώ ήταν μέλος της αποστολής της Πορτογαλίας στο Euro 1996.

«Έχασα όλα όσα επένδυσα. Είχα πολλούς ανθρώπους γύρω μου που δεν είχαν καμία ευθύνη. Τη στιγμή που σταματάς να παίζεις, τα πράγματα αλλάζουν. Οι ατζέντηδες σε ξεχνούν και παύουν να σου τηλεφωνούν. Πάντα ακούς ποδοσφαιριστές να λένε ‘έχω αρκετούς φίλους στο ποδόσφαιρο. Είναι ψέμα. Όταν τελειώνεις κανείς δεν θέλει να ξέρει», δήλωσε μεταξύ άλλων σε ντοκιμαντέρ της πορτογαλικής τηλεόρασης σχετικά με τη ζωή του.

Τα τελευταία χρόνια ζει με τους γονείς του χωρίς εισόδημα καθώς το επίδομα των 189 ευρώ που του παρέχει σε εβδομαδιαία βάση το κράτος, δεσμεύεται απευθείας από τις τράπεζες λόγω των χρεών που έχει…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.