ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δικαίωση 29 χρόνια μετά για τα 96 θύματα του Χίλσμπορο – Σε δίκη ο τότε επικεφαλής της αστυνομίας και 4 αξιωματούχοι

Δικαίωση 29 χρόνια μετά για τα 96 θύματα του Χίλσμπορο – Σε δίκη ο τότε επικεφαλής της αστυνομίας και 4 αξιωματούχοι

Δυο χρόνια αφότου σώμα ενόρκων απεφάνθη, ότι ο θάνατος των φιλάθλων της Λίβερπουλ δεν μπορεί να θεωρηθεί ατύχημα, η Δικαιοσύνη αποφάσισε τη δίωξη του υπεύθυνου για την ασφάλεια του σταδίου την 15η Απριλίου του 1989, όταν κι έχασαν τη ζωή τους 96 οπαδοί των “ρεντς” στο Χίλσμπορο.

Το δικαστήριο του Πρέστον και ο δικαστής Σερ Πίτερ Όπενσο πήραν την ιστορική απόφαση για άρση της απόφασης του 2000 που δεν προέβλεπε δίκη για τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας.

Ο 73χρονος σήμερα Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ, επικεφαλής της αστυνομίας στο ματς και ακόμη τέσσερις αξιωματούχοι του αγώνα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια 95 ανθρώπων.

Ο Ντάκενφιλντ θα περάσει από δίκη στις 10 Σεπτεμβρίου, μαζί με ακόμη έναν από τους αξιωματούχους, ενώ οι υπόλοιποι τρεις θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης τον Ιανουάριο του 2019. Ο αριθμός των κατηγορούμενων δεν αποκλείεται να αυξηθεί…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άξιο αναφοράς, πως περίπου 20 συγγενείς των θυμάτων βρέθηκαν στο δικαστήριο του Πρέστον, για να ακούσουν την απόφαση του δικαστή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.