ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι πιθανότητες της Ελλάδας και οι βαθμολογίες των ομίλων στο Μουντιάλ 2018

Οι πιθανότητες της Ελλάδας και οι βαθμολογίες των ομίλων στο Μουντιάλ 2018

Από τους εννέα ομίλους, μια ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση, θα αποκλειστεί από τα μπαράζ και αυτή θα προκύψει βάσει της χειρότερης συγκομιδής βαθμών και διαφοράς τερμάτων.

Για την ώρα η Ελλάδα είναι μέσα στις καλύτερες δεύτερες, σε έναν όμιλο πάντως, ο οποίος η αλήθεια είναι πως έχει κινηθεί πιο χαμηλά συγκριτικά με άλλους.

Η κατάσταση μέχρι στιγμής στους ομίλους

Στον πρώτο όμιλο, η νίκη της Σουηδίας επί της Γαλλίας έμπλεξε ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Οι Σουηδοί με καλύτερη διαφορά τερμάτων πέρασαν στην 2η θέση, έχουν ίδιους βαθμούς με τους Γάλλους ενώ η Ολλανδία βρίσκεται στους 10 και απειλεί. Λιγότερες πλέον ελπίδες έχει η Βουλγαρία μετά την ήττα από την Λευκορωσία εκτός έδρας.

Στον 2o όμιλο μετά την ήττα της Ουγγαρίας από την Ανδόρρα, όλα ξεκαθάρισαν. Ελβετία και Πορτογαλία θα μονομαχήσουν για την 1η θέση. Έχουν το μεταξύ τους παιχνίδι στην Πορτογαλία, στο οποίο λογικά οι Ελβετοί θα πάνε για δύο αποτελέσματα. Αν οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν, τότε η Πορτογαλία θα έχει το πάνω χέρι αφού έχει ήδη αναπτύξει μεγάλη διαφορά τερμάτων.

Στον 3ο όμιλο, η Β.Ιρλανδία εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία ανάμεσα στην Νορβηγία και την Τσεχία, αυξάνοντας τη διαφορά της. Επικράτησε του Αζερμπαϊτζάν εκτός έδρας και πλέον βρίσκεται στη 2η θέση με απόσταση τεσσάρων βαθμών από τους Τσέχους ενώ υπετερεί και στη διαφορά τερμάτων.

Στον 4ο όμιλο, η Σερβία κατάφερε να αποφύγει την ήττα από την Ουαλία εντός έδρας ισοφαρίζοντας σε 1-1 λίγο πριν το φινάλε. Κράτησε την πρώτη θέση, στην οποία έχει συγκάτοικο την Ιρλανδία, η οποία ισοφάρισε στο τέλος τους Αυστριακούς. Και σε αυτό τον όμιλο, δύσκολα θα αλλάξει η κατάσταση αφού Ουαλοί και Αυστριακοί βρίσκονται πλέον στο -4.

Στον 5ο όμιλο, δύο είναι τα ανοιχτά μέτωπα. Καταρχάς, η πρώτη θέση δείχνει να έχει κλειδώσει από τους Πολωνούς, οι οποίοι βρίσκονται στο +6 και δείχνουν να μην έχουν αντίπαλο.

Από εκεί και πέρα όμως, Μαυροβούνιο και Δανία ισοβαθμούν με δέκα βαθμούς ωστόσο ο όμιλος έχει κινηθεί τόσο χαμηλά στη βαθμολογία που δεν αποκλείεται να είναι ο ένας και μοναδικός που δεν θα δώσει ομάδα στα μπαράζ.

Στον 6ο όμιλο, η Αγγλία περιορίστηκε στην ισοπαλία απέναντι στην Σκωτία και είδε την Σλοβακία αλλά και την Σλοβενία να μειώνουν τη διαφορά από την κορυφή. Λογικά η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στη μάχη της πρωτιάς και το ενδιαφέρον πλέον θα μεταφερθεί στη μάχη της 2ης θέσης ανάμεσα σε Σλοβάκους και Σλοβένους, με τους πρώτους να έχουν και αρκετά καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Στον 7ο όμιλο, το σίγουρο είναι πως ένα μεγάλο όνομα θα βρεθεί στα μπαράζ. Ισπανία και Ιταλία ισοβαθμούν στους 16 βαθμούς, με τους Ισπανούς να έχουν για την ώρα καλύτερη διαφορά τερμάτων. Απομένει το μεταξύ τους ματς στην Μαδρίτη, εκεί που δεν αποκλείεται να κριθεί και η απευθείας πρόκριση.

Στον όμιλο της Εθνικής μας, το Βέλγιο θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να χάσει την πρώτη θέση. Εχει να αντιμετωπίσει Ελλάδα και Βοσνία εκτός έδρας ωστόσο μόνο με δύο ήττες θα μπει σε κίνδυνο. Η Ελλάδα αν καταφέρει να πάρει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς, τότε αδιαφορεί για το τι θα κάνει η Βοσνία, της οποίας επόμενη αντίπαλος είναι η Κύπρος εκτός έδρας. Την ίδια ώρα που η Ελλάδα θα υποδέχεται την Εσθονία και θα ψάξει νίκη με γκολ ώστε να βελτιώσει και τη διαφορά τερμάτων που έχει.

Τέλος, ο 9ος όμιλος και πιο αμφίρροπος. Η Ισλανδία επικράτησε 1-0 της Κροατίας και την έπιασε στην κορυφή, έχοντας πάντως αρκετά χειρότερη διαφορά τερμάτων. Ακολουθούν, μόλις δύο βαθμούς πίσω Τουρκία και Ουκρανία με 11 βαθμούς, σε έναν όμιλο όπου όλα πλέον είναι πιθανά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.