Σκίμπε: «O Ολυμπιακός στην Ελλάδα είναι σαν την Μπάγερν»

Σκίμπε: «O Ολυμπιακός στην Ελλάδα είναι σαν την Μπάγερν»

Στην εκπομπή «Ντεμοτεχνείο» του ΣΠΟΡ FM 94,6 με τους Ντέμη Νικολαϊδη και Αλέξη Σπυρόπουλο μιλάει αυτήν την ώρα ο Σκίμπε. Μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός είπε για:

Τα πρώτα του χρόνια στο ποδόσφαιρο και το πως ξεκίνησε την προπονητική σε Σάλκε και τον τρόπο που πήγε σε Ντόρτμουντ: Σκίμπε: Ως παιδί το ποδόσφαιρο όπως το είχα στο μυαλό μου ήταν πάντα επαγγελματικό. Ανέλαβα πρώτα τμήματα υποδομής και έτσι ξεκίνησα. Με παρότρυναν ο Ρούντι Άσερ και ο Χουμπ Στέφενς τότε.

Ο Άσερ σταμάτησε ως Νο1 της Σάλκε. Ήρθε άλλος πρόεδρος και δεν ήθελε να επενδύσει και έτσι μετά από 7 χρόνια στην Σάλκε, μετακόμισε στον άσπονδο εχθρό, τη Ντόρτμουντ για 11 χρόνια. Ναι σίγουρα η Σάλκε είναι η ομάδα μου. Τα πιο μεγάλα αδέρφια μου έχουν παίξει εκεί. Γεννήθηκα και μεγάλωσα εκεί και σίγουρα είμαι οπαδός της Σάλκε.

Τις… μάχες του με Σάλκε και Ντόρτμουντ: Δεν έχασα κανένα ματς είτε υποδομές είτε αλλού με Ντόρτμουντ με αντίπαλο με Σάλκε. Ναι με Σάλκε έχω χάσει αλλά περισσότερα έχω κερδίσει.

Την Εθνική Γερμανίας και τo story με Ντάουμ και τον ίδιο για τον πάγκο της: Η ιστορία έχει ως εξής: ο Ντάουμ ήταν να αναλάβει την Εθνική. Ήταν μία μεταβατική περίοδο που όταν θα αναλάμβανε θα πήγαινα εγώ βοηθός. Ο Φέλερ θα γινόταν τεχνικός διευθυντής. Στην συνέχεια θα γινόμουν υπεύθυνος των Ακαδημιών των Γερμανών και τεχνικός της U-21. Έσκασε όλη η ιστορία με τον Ντάουμ και την κοκαϊνη και αυτό μου στέρησε την δυνατότητα από το να πάω στην Εθνική.

Το Euro 2004 και την κατάκτηση του τροπαίου από την Ελλάδα: Είχα δει το παιχνίδι της Ελλάδας με Ρωσία στον Φάρο. Πολύ καλή άμυνα. Φοβερή άμυνα. Ανάγκασε τους αντιπάλους να απηυδήσουν με την άμυνά της. Πολύ οργανωμένη. Μετά ως τον τελικό αντιμετώπισε πολύ ποιοτικές ομάδες. Υπέροχες στιγμές. Μοναδική στιγμή για την Ελλάδα.

Τα νέα παιδιά και την κίνηση του Ολυμπιακού: Θέλω να πιστέψω στους μικρούς. Να τους δώσω χρόνο ωστόσο να δείξουν ότι αξίζουν να είναι σε αυτό το επίπεδο. Μου αρέσει η κίνηση του Ολυμπιακού. Ελπίζω να βρει μιμητές. Να συνεχίσουν ακόμα και οι μικροί δεν πάνε τόσο καλά μετά.

Για τις αναμετρήσεις με την Μπεσίκτας: Στα πρώτα 20 λεπτά ο Ολυμπιακός έδειξε υπέρμετρο σεβασμό και έτσι οι Τούρκοι σκόραραν δυο φορές. Μετά ήρθε το δικό του γκολ και η κόκκινη και μπήκε στο ματς. Δεν κατάφερε όμως στο β’ ημίχρονο να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ήταν γύρω-γύρω από την περιοχή, αλλά δεν έκανε φάσεις. Μετά βγήκαν οι αντεπιθέσεις της Μπεσίκτας και ήρθε αυτό το βαρύ σκορ. Πάντως πρέπει να πούμε ότι ήταν καλύτερη ομάδα στα δυο ματς.

Την διαχείριση για την συνέχεια: Το μέλλον θα δείξει. Ανάλογα με την διαχείριση και το πως θα προχωρήσουν οι μικροί. Στην Εθνική Γερμανίας προωθήσαμε Λαμ και Μετσέλντερ και άλλους. Πρόσφατη προσθήκη του Μπακασέτα που έκανε κάποια καλά ματς και είχε καλή παρουσία σε Αυστραλία. Τώρα να δούμε και τους Μανθάτη και Ανδρούτσο.

Την ζωή του στην Ελλάδα: Μου αρέσει η Ελλάδα. Πολύ ωραία χώρα. Γεμάτη με ήλιο και θάλασσα. Η διαδρομή από Γλυφάδα, όπου μένω, μέχρι το κέντρο μου αρέσει πολύ. Επίσης σημαντικό ότι υπάρχει πολύ υψηλό επίπεδο στην αγγλική γλώσσα. Πολλοί έρχονται και μου μιλάνε. Είτε φίλαθλοι Παναθηναϊκού, είτε ΑΕΚ είτε Ολυμπιακού. Μετά τους συλλόγους μου λένε πάμε να πάρουμε κάτι καλό με Βέλγιο και Βοσνία. Μου αρέσει αυτό και το πάθος που έχουνε για τις ομάδες τους. Στο ποδόσφαιρο πολλοί οπαδοί λειτουργούν και σαν… προπονητές. Δεν μου έχουν πει ποτέ όμως γιατί πήρες αυτόν και γιατί δεν πήρες εκείνον.

Το επίπεδο του πρωταθλήματος στην Ελλάδα: Όπως σε κάθε χώρα υπάρχουν οι καλύτερες και χειρότερες ομάδες έτσι και εδώ είναι μεγάλες της Αθήνας και ο ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός είναι κάτι σαν την Μπάγερν Μονάχου στην Γερμανία. Έχει συμμετοχές στην Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ, έχει ξεφύγει και έχει οικονομική άνεση. Μου αρέσει πολύ που ομάδες όπως ο Ατρόμητος και ο Πανιώνιος έχουν πολλούς Έλληνες και διαπρέπουν. Ειδικά για τον Πανιώνιο.

Το γιατί δεν πήρε και άλλους από Πανιώνιο: Γιατί υπάρχουν και άλλοι καλοί παίκτες στις θέσεις που λέτε. Είναι και ο Μπακασέτας που ήταν από τον Πανιώνιο. Θα συνεχίσει να βγάζει παίκτες. Όπως ο Τζαβέλλας που από Πανιώνιο ήρθε σε μένα μετά στην Άϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Την σύγκριση με Ελλάδα και Τουρκία: Σε επίπεδο υποδομών στην Ελλάδα είμαστε πολύ καλά. Είχα δει και ματς μικρών και παιχνίδι στην Youth League με Ολυμπιακό και Μπάγερν. Στην Τουρκία έχουν πολύ περισσότερο κόσμο και πολύ καλά γήπεδα. Πολύ ωραία και νέα γήπεδα. Και στην Γερμανία είχαμε τέτοιο πρόβλημα με τα γήπεδα πριν από χρόνια και το φτιάξαμε.

Το τι προτιμάει, ενασχόληση σε Εθνική ή σε συλλόγους: Και τα δύο μου αρέσουν. Και στην Εθνική και σε συλλόγους. Τώρα είμαι στην Εθνική. Θα ήθελα να μείνω πολύ καιρό και θα κάνουμε και επιτυχίες και διακρίσεις. Είμαι από τους λίγους που εργάζομαι διαρκώς. Τώρα με την Εθνική όμως θα βρω το καλοκαίρι χρόνο να ξεκουραστώ λίγο. Με σύλλογο δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.

Το ποιός θα είναι κίπερ με Βέλγιο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αλλά δεν ανησυχώ. Έχουμε ένα πολύ ταλαντούχο τερματοφύλακα όπως είναι ο Καπίνο. Ήταν τραυματίας όμως και δεν ήταν βασικός. Ο Γλύκος τα πηγαίνει αρκετά καλά ενώ συμπληρώνει την τριάδα ο Κυριακίδης.

Αναλυτικά όλα όσα είπε για:

-τον τραυματισμό του και το γεγονός ότι μόλις από τα 22 του έγινε προπονητής: «H καριέρα μου ήταν σύντομη. Έκανα τρεις χιαστούς από τα 19 έως τα 21 μετά από μία πετυχημένη καριέρα στην μικτή Βεστφαλίας και στις μικρές εθνικές ομάδες. Ήμουν αριστεροπόδαρος εξτρέμ στα νεανικά τμήματα και μετά έγινα κλασικός αριστερός μέσος. Όταν ήμουν μικρός το ποδόσφαιρο ήταν στο μυαλό μου πιο επαγγελματικό και μετά τους τραυματισμούς μου μπήκε η ιδέα της προπονητικής. Μπήκα στα τμήματα υποδομής και μετά ξεκίνησα».

-το ότι άφησε την Σάλκε για την Ντόρτμουντ: «Στη Σάλκε ήρθε νέος πρόεδρος που δεν ήθελε να επενδύσει στις ακαδημίες κι έτσι μετακόμισα στην μισητή Ντόρτμουντ».

-το ποια ομάδα υποστηρίζει: «Την Σάλκε σίγουρα επειδή μεγάλωσα εκεί. Τα μεγαλύτερα αδέρφια μου έπαιξαν εκεί σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Το σπίτι μου ήταν κοντά στο προπονητικό κέντρο και έβλεπα μεγάλους παίκτες καθημερινά».

-το ρεκόρ ως νεότερος προπονητής της Bundesliga: «Είχα το ρεκόρ μέχρι τώρα στα 32 μου χρόνια όταν ανέλαβα την Ντόρτμουντ, όμως το έχασα πέρσι όταν ο Νάιγκελσμαν ανέλαβε την Χόφενχαϊμ. Η ειρωνεία ήταν το με όσους ήμουν συμπαίκτης στις μικρές ομάδες μετά τους είχα παίκτες».

-τα συναισθήματά του όταν αντιμετώπισε για πρώτη φορά την Σάλκε: «Δεν έχασα κανένα ματς απέναντι στην Σάλκε! Βέβαια, έχασα από την Ντόρτμουντ όταν ήμουν στην Σάλκε».

-την εθνική Γερμανίας: «Η ιστορία έχεις ως εξής ήταν να αναλάβει την ομάδα ο Κρίστοφ Ντάουμ και στο μεταβατικό στάδιο θα αναλάμβανε ο Ρούντι Φέλερ. Ο Ντάουμ πρότεινε να είμαι βοηθός του Φέλερ και στη συνέχεια να γίνω προπονητής στην under 21 και υπεύθυνος των ακαδημιών στη συνέχεια ξέσπασε το σκάνδαλο κοκαΐνης του Ντάουμ και χάλασαν τα σχέδια».

-την αποτυχία στο Euro 2004: «Το πρόβλημα ήταν ότι είχαμε πολλούς τραυματίες στην τελική φάση. Έτσι αποφασίσαμε να φέρουμε πολλούς νεαρούς. Τρία 90λεπτα έβγαλαν παίκτες όπως ο Σβαινστάιγκερ και ο Λαμ, όμως μετά αυτό μας βγήκε σε καλό».

-το θαύμα της Ελλάδας στο Euro της Πορτογαλίας: «Είχα δει το ματς με την Ελλάδα και την Ρωσία. Είχε φοβερή αμυντική λειτουργία. Ανάγκασε τους αντιπάλους να απηυδήσουν. Ήταν τρομερή η συγκέντρωση των παικτών. Μέχρι τον τελικό έπαιξε με ποιοτικές ομάδες δύο φορές με την Πορτογαλία, με την Τσεχία, με την Γαλλία. Ήταν υπέροχες στιγμές, μια μοναδική στιγμή για την Ελλάδα».

-την ήττα στον τελικό του Μουντιάλ του 2002 από την Βραζιλία με τα δύο γκολ του Ρονάλντο: «Ήταν η πιο πικρή ήττα που γνώρισα στην καριέρα μου. Ο Μπάλακ ήταν τιμωρημένος, ήμασταν άτυχοι γιατί δεν υπολογίζαμε στον καλύτερο επιθετικό μας μέσο».

-την αγάπη του στους νέους ποδοσφαιριστές: «Θέλω να τους εμπιστεύομαι αλλά πρέπει να αποδεικνύουν ότι αξίζουν κι έχουν την ποιότητα να παραμείνουν. Μου αρέσει η επιλογή του Ολυμπιακού που χρησιμοποιεί νέα παιδιά. Αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν και οι άλλες ομάδες για να ανέβει το επίπεδο και ο ανταγωνισμός».

-τα παιχνίδια που παίρνουν οι νέοι στα πόδια τους: «Το μέλλον θα δείξει. Ανάλογα με την διαχείριση. Τέσσερα χρόνια προωθήσαμε πολλά παιδιά όπως ο Λαμ, ο Μέτσελντερ. Στην Ελλάδα μπήκε πρόσφατα ο Μπακασέτας που έκανε καλά ματς στα προκριματικά και στην περιοδεία της Αυστραλίας. Τώρα περιμένω τους μικρούς του Ολυμπιακού».

-την συνάντησή του με τον Ρεχάγκελ: «Ναι, μιλήσαμε και βρεθήκαμε σε ένα παιχνίδι της Λεβερκούζεν. Μου μίλησε για τις εμπειρίες που είχε στην Ελλάδα και είναι πολύ περήφανος για τα όσα πέρασε εδώ».

-το τι του αρέσει να κάνει στην Αθήνα: «Μου αρέσει η Ελλάδα. Είναι γεμάτη από ήλιο και θάλασσα. Λατρεύω την διαδρομή από την παραλιακή μέχρι το κέντρο. Υπάρχει καλό επίπεδο στα αγγλικά και μπορώ να επικοινωνώ άνετα. Όταν κάθομαι έξω εντυπωσιάζομαι γιατί έρχονται αρκετοί και μου μιλάνε. Μου δείχνουν το πόσο παθιασμένοι είναι με τις ομάδες τους αλλά αγαπούν και την εθνική ομάδα».

-το αν του κάνουν παράπονα για τις επιλογές του: «Όλοι οι οπαδοί είναι και προπονητές. Αυτό υπάρχει παντού (σ.σ γέλια)».

-το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Σε κάθε χώρα υπάρχουν καλές και κακές ομάδες. Στην Ελλάδα έχουμε τις τρεις της Αθήνας και τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός μοιάζει με την Μπάγερν, έχει ξεφύγει λίγο και με τις σερί συμμετοχές στην Ευρώπη έχει πλεονέκτημα όπως και γιατί έχει το πιο μοντέρνο γήπεδο. Μου αρέσει που ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Ατρόμητος χρησιμοποιούν Έλληνες παίκτες και πετυχαίνουν κιόλας. Μου αρέσει πολύ ο Πανιώνιος ειδικά από την περσινή περίοδο».

-το ότι δεν κάλεσε τον Σιώπη: «Γιατί υπάρχουν κι άλλοι καλοί παίκτες. Ο Μπακασέτας που προέρχεται από τον Πανιώνιο για παράδειγμα. Είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσει να βγάζει νέους παίκτες η ομάδα. Έχουμε και τον Τζαβέλλα που από τη Νέα Σμύρνη πήγε στην Άιντραχτ. Γενικά είναι ομάδα που παράγει παιδιά».

-τις ποδοσφαιρικές διαφορές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία: «Σε επίπεδο ακαδημιών είμαστε σχεδόν στο ίδιο καλό επίπεδο. Έχω παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια της under20. Οι Τούρκοι είναι πολύ μπροστά στα γήπεδα, έχουν φτιάξει νέα γήπεδα σχεδόν σε όλες τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Φρέσκα και μοντέρνα γήπεδα στην Μπούρσασπορ στην Εσκίσεχιρ. Όταν τα γήπεδα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις δεν πάει εύκολα ο κόσμος. Αυτό ήταν ζήτημα και στην Γερμανία γι’αυτό έγιναν διορθώσεις τα τελευταία χρόνια».

-το εάν προτιμάει να δουλεύει σε συλλόγους ή εθνικές: «Και τα δύο μου αρέσουν. Τώρα είμαι στην Εθνική θα ήθελα να συνεχίσω εδώ και να έχουμε επιτυχίες. Είναι σημαντικό για εμένα να δουλεύω. Οι δημοσιογράφοι στην Γερμανία γράφουν για εμένα πως κάθε καλοκαίρι εργάζομαι και δεν έχω μείνει χωρίς δουλειά».

-το εάν θα πάει διακοπές: «Στην Bundesliga, στην Τουρκία και στην Ελβετία δεν το είχα αυτό, όμως τώρα έχω προγραμματίσει να πάω κάποιες διακοπές με τα παιδιά μου».

-τον τρόπο με τον οποίο ήθελε να ανανεώσει με την Γκρασχόπερς, αλλά τελικά η διοίκηση δεν το δέχθηκε: «Είναι εντελώς λάθος αυτό. Ίσα ίσα είχαμε εξαιρετική σχέση. Ανανεώσαμε αλλά μετά από δύο μήνες ήρθε νέος τεχνικός διευθυντής ο οποίος δεν με ήθελε, έφυγα και πήγα αμέσως στην Εσκίσεχιρ».

-την φιλοσοφία της Εθνικής: «Η βάση μας είναι η άμυνα. Έχουμε καλούς παίκτες που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος στο κέντρο, Σταφυλίδης, Τοροσίδης στα άκρα . Στην άμυνα δεν έχουμε πρόβλημα, κρίμα που τραυματίστηκε ο Καρνέζης γιατί χάλασε το γλυκό στα μετόπισθεν. Στην επίθεση έχουμε θέμα, ο μόνος παίκτης που σκοράρει ασταμάτητα είναι ο Μήτρογλου ο οποίος βέβαια έχει την ποιότητα και όλο το πακέτο. Από εκεί και πέρα έχουμε κι άλλους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές στην επίθεση αλλά δεν σκοράρουν με την ίδια ευκολία».

-το ποιος θα παίξει τερματοφύλακας στο Βέλγιο: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αλλά δεν ανησυχώ. Έχουμε ένα πολύ ταλαντούχο τερματοφύλακα όπως είναι ο Καπίνο, όμως ήταν τραυματίας και δεν ήταν βασικός. Ο Γλύκος τα πηγαίνει αρκετά καλά ενώ συμπληρώνει την τριάδα ο Κυριακίδης».

-τον Βλαχοδήμο που κλήθηκε στην Ελπίδων της Γερμανίας κι αν τον υπολογίζει: «Τον παρακολουθώ και τον γνωρίζω απ’ την Στουτγκάρδη. Χαίρομαι που αντικατέστησε τον Στιλ. Φυσικά και τον παρακολουθώ».

-τα κριτήριά του πριν καλέσει κάποιον ποδοσφαιριστή: «Θέλω όλοι οι παίκτες να έρχονται με ευχαρίστηση στην Εθνική και να υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα. Το επόμενο βήμα είναι να βρεις μια ομάδα που θα σε πείσει και να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για κάθε παίκτη που μπορεί να προστεθεί σε αυτή την ομάδα».

-τις πρώτες του δοκιμές: «Δοκίμασα διάφορα συστήματα όταν ήρθα. Στις στημένες φάσεις από το man to man περάσαμε στη ζώνη. Μου δόθηκε η ευκαιρία να δω πράγματα γιατί η προηγούμενη προκριματική φάση της ομάδας δεν ήταν καλή. Αρχικά αποφάσισα ο Χολέμπας να μην παίζει αριστερό μπακ, αφού αμυντικά δεν είναι το ίδιο καλός όσο οι Τζαβέλλας και Σταφυλλίδης. Ένα χρόνο έψαχνα την σταθερότητα και την κερδίσαμε στην περιοδεία στην Αυστραλία και στο φιλικό με την Ολλανδία και πλέον είμαι αισιόδοξος για την πρόκριση».

-την προσθήκη των νεαρών ποδοσφαιριστών (Μανθάτης και Ανδρούτσος) ενόψει ενός κρίσιμου παιχνιδιού: «Τους καλώ για να τους γνωρίσω καλύτερα. Στις θέσεις που παίζουν δεν έχουμε τον Καρέλη, δεν μπορούμε να πάρουμε τον επίσης τραυματία Κολοβό ενώ επίσης κοιτάμε και τον Ρέτσο που όμως έχει σημαντικά παιχνίδια με την Εθνική Νέων και είναι προτιμότερο να παίξει εκεί».

-τον Ζέκα: «Ελπίζω να κυλήσουν όλα καλά με τη γραφειοκρατία και με το διαβατήριό του, ώστε να μπορεί να αγωνιστεί στον αγώνα με το Βέλγιο. Είναι ένας αμυντικός μέσος σε μια νευραλγική θέση, με ένα στιλ που μας ταιριάζει πάρα πολύ. Είναι δυνατός στις μονομαχίες, είναι ένας παθιασμένος παίκτης, ένας παίκτης που γνωρίζουμε ότι έχει μια εύκολη κάθετη μπαλιά. Είναι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Πέρσι έκανε πολύ ωραία, πολύ καλά παιχνίδια ο Ζέκα, στις τελευταίες εβδομάδες όχι και τόσο πολύ. Όμως επειδή έδειξε μια δίψα και έκανε μια πολύ ωραία προσπάθεια και ο ίδιος για να αποκτήσει το διαβατήριο, για αυτό τον ανταμείψαμε».

-το Μπεσίκτας – Ολυμπιακός που παρακολούθησε από κοντά: «Στα πρώτα 20λεπτα ο Ολυμπιακός σεβάστηκε υπερβολικά την Μπεσίκτας. Με το γκολ και την κόκκινη ξαναμπήκε στο ματς, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Μετά ήρθαν οι αντεπιθέσεις της Μπεσίκτας και ήρθε ένα βαρύ σκορ. Σε γενικές γραμμές πάντως ήταν καλύτερη η Μπεσίκτας και στα δύο ματς».

-την δύσκολη περίοδο που ανέλαβε την Εθνική: «Γνώρισα μια ομάδα που όλοι μιλούσαν για τσακωμούς. Αυτό έπρεπε να το σταματήσω γιατί δεν είχε νόημα. Όντως το πέτυχα και στη συνέχεια βάλαμε τους στόχους. Ο πρώτος ήταν να γίνουμε ένα σύνολο που θα παλέψει για το καλύτερο στα προκριματικά. Πήρα κοντά μου τους αρχηγούς Τοροσίδη και Παπασταθόπουλο και τους είπα πως πρέπει να χτίσουμε έναν νέο ενθουσιασμό και να βγει μπροστά ο εγωισμός. Να μπορεί να γυρίσει ο κάθε παίκτης πίσω στην ομάδα του και να μην τον κοροϊδεύουν που χάσαμε απ’ τα Νησιά Φερόε».

-την ήττα στο πρώτο του ματς με το Λουξεμβούργο: «Δεν με πείραξε τόσο πολύ. Ήταν μια ήττα-υγείας. Είχαμε πολλούς βασικούς εκτός, τους οποίους χρησιμοποίησα με την Τουρκία. Ήταν μια άτυχη στιγμή, δεχτήκαμε γκολ στο τέλος, αλλά μου άρεσε η αντίδραση που είδα με την Τουρκία γιατί είπαμε με τους παίκτες πως δεν θα το ξαναπάθουμε αυτό».

-τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει κόντρα στο Βέλγιο κι αν σκέφτεται περισσότερο αυτό με την Βοσνία: «Όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι στο Βέλγιο. Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν πιθανότητες. Ποδοσφαιριστές είναι αυτοί, το ίδιο κι εμείς. Να μην ξεχνάμε πως τα τρία μας τελευταία τεστ με Αυστραλία και Ολλανδία ήταν τα καλύτερά μας παιχνίδια. Όσο πιο επιθετικά παίζει ο αντίπαλος τόσο περισσότεροι χώροι δημιουργούνται για εμάς. Όταν παίζουμε με αυτόν τον τρόπο, περιμένω πως όταν κλέψουμε την μπάλα να φτάσουμε στην αντίπαλη εστία. Δεν έχει νόημα στο μοντέρνο ποδόσφαιρο να αφήσεις μια ομάδα να παίξει φουλ επίθεση. Πρέπει να παίξουμε άμεσα στον χώρο, να πρεσάρουμε να τρέξουμε και να οδηγήσουμε τον αντίπαλο στο λάθος. Το ίδιο δύσκολα θα είναι και με την Βοσνία. Θέλουμε να προκριθούμε στο Μουντιάλ και πρέπει να κάνουμε κάτι καλό στα δύο αυτά ματς.

Ορισμένοι έχουν την κάψα να έρθουν στην εθνική για να αγωνιστούν κόντρα σε Βέλγιο και Ολλανδία και όχι για να παίζουν κόντρα στα Νησιά Φερόε και το Γιβραλτάρ. Υπάρχουν τρεις βαθμοί, λοιπόν, στο Βέλγιο για τους οποίους θα παλέψουμε. Εγώ δεν φοβάμαι ποτέ. Σεβασμός όμως υπάρχει πάντα στον αντίπαλο».

Για το πώς θα ήθελε να τον θυμούνται όταν θα έρθει η ώρα να φύγει από την Ελλάδα: «Θα ήθελα να έχω επιτυχίες εδώ, να ζήσω όμορφες στιγμές κι όταν θα ξαναέρθω να είναι ευχάριστα τα πράγματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: www.gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.