ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στο «σφυρί» η θρυλική Aston Martin του «Χρυσοδάκτυλου»

Στο «σφυρί» η θρυλική Aston Martin του «Χρυσοδάκτυλου»

Πωλητήριο μπήκε σε ένα από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα της μεγάλης οθόνης. Ο λόγος για την Aston Martin DB5 του 1960, που ανήκε στον Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ και μας «συστήθηκε» στη θρυλική ταινία Τζέιμς Μποντ «Χρυσοδάκτυλος».

Ο τραγουδιστής και μπασίστας των Beatles είχε αγοράσει την Aston Martin DB5 με νούμερο 1653 / R το 1964, λίγο προτού ξεκινήσει παγκόσμια περιοδεία και μόλις είχαν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα της ταινίας «A Hard Day’s Night».

Ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ είχε καταβάλλει το ποσό των 3.800 αγγλικών λιρών και ταξίδευε με την Aston Martin σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο επί έξι χρόνια καλύπτοντας 40.000 μίλια.

Το 4,5 μέτρων αυτοκίνητο διαθέτει έναν 6-κύλινδρο κινητήρα με τρία καρμπιρατέρ απόδοσης 280 ίππων, φτάνει τα 100/χλμ την ώρα σε 7,1 δευτερόλεπτα και η τελική του είναι 232χλμ/ώρα, σύμφωνα με την Daily Mail

Ήταν ένα από τα πιο δυνατά σπορ οχήματα της εποχής του. Αρχικά το αυτοκίνητο ήταν σε χρώμα «Sierra Blue» και είχε δερμάτινη επένδυση στο εσωτερικό, η οποία έχει αντικατασταθεί και πολλά διακοσμητικά, Motorola ραδιόφωνο και Philips Auto-Mignon στερεοφωνικό. Μεταξύ 1963 και 1965 κυκλοφόρησαν μόνο περίπου 1.000 ίδια μοντέλα.

Το σπορ αυτοκίνητο άλλαξε αρκετά χέρια. Το 2012 πουλήθηκε σε δημοπρασία και το αγόρασε συλλέκτης έναντι 344.000 αγγλικών λιρών.

Ωστόσο σήμερα αναμένεται να βρεθεί επόμενος κάτοχος, ο οποίος πρέπει να καταβάλει πενταπλάσιο χρηματικό ποσό, καθώς πωλείται σε δημοπρασία που διοργανώνει ο οίκος Bonhams στο Λονδίνο.Αρχική τιμή έχουν ορισθεί οι 1,2 εκ. αγγλικές λίρες, δηλαδή 350 φορές πάνω από τα χρήματα που είχε δώσει ο ΜακΚάρτνεϊ πριν από 53 χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.